03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 12:31

4ος Αγώνας Πρωταθλήματος Drift: Αποτελέσματα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift συνεχίστηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στην πίστα καρτ "Drive Park" που βρίσκεται στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Αθλητικό Σωματείο Πίστας Νέου Ρυσίου (ΑΣ.Π.Ι.Σ.) και αποτέλεσε τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο 3ος αγώνας για το Κύπελλο Street Legal, καθώς επίσης και για το Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος.

Ο καιρός δυσκόλεψε την προσπάθεια των 23 οδηγών που έλαβαν μέρος, καθώς η βροχή που έπεφτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκαλούσε διαρκείς αλλαγές στην πρόσφυση της διαδρομής. Για αυτό το λόγο, η Οργάνωση επέτρεψε συνεχή warm ups, που βοήθησαν ώστε η πίστα να στεγνώσει.

Στην Κατηγορία Pro νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Χαντζαράς (BMW M3 Turbo), ενώ στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Θανάσης Ξύστρας (BMW E30). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ηρακλής Λεοντής (Nissan 200 SX), με τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο (BMW E36 M3) να τερματίζει στην 4η θέση, ο οποίος κατέκτησε τη νίκη στην επιμέρους κατάταξη του Επάθλου Βορείου Ελλάδος. Εκεί, το βάθρο μαζί με τον Χρυσανθόπουλο διαμόρφωσαν οι Κωνσταντίνος Τσαντεκίδης (BMW E30 M3) και Γιώργος Τσιλιμπόνης (BMW E30 Supercharger), που κατετάγησαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Εκτός από την Κατηγορία Pro, όμορφο θέαμα πρόσφερε και η Κατηγορία Street Legal, που συγκέντρωσε μάλιστα 14 συμμετοχές, αριθμός που συνιστά ρεκόρ. Ο Γιώργος Πούλιος (Toyota Starlet) κατέκτησε τη νίκη, επικρατώντας στον Τελικό του Σπύρου Μανή (BMW Ε36), ενώ στη μάχη για την 3η θέση, νικητής αναδείχθηκε ο Αργύρης Κοντελές (BMW E30 M5) που επικράτησε οριακά του Νίκου Ντουφεκιά (Toyota Corolla KE70). Στην Κατάταξη του Επάθλου Βορείου Ελλάδος, οι Πούλιος και Μανής κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ τρίτος βρέθηκε ο νεαρός Γιάννης Καμζιόλης (BMW).

Μετά από έναν κοινό αγώνα στο Νέο Ρύσιο, οι 3 θεσμοί αλλάζουν πορεία για τη συνέχεια. Έτσι, ο επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift έχει προγραμματιστεί για τις 8-9 Ιουλίου στην Πάτρα, ενώ τόσο το Κύπελλο Street Legal όσο και το Έπαθλο Βορείου Ελλάδος ετοιμάζονται για καλοκαιρινό διάλειμμα, αφού οι επόμενοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 9-10 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο και 28-29 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, αντίστοιχα.

 

Αποτελέσματα PRO (Πρωτάθλημα)

Αποτελέσματα Street Legal (Κύπελλο)

Αποτελέσματα PRO (Βορείου Ελλάδος)

Αποτελέσματα Street Legal (Βορείου Ελλάδος)

 

Στη σελίδα του κάθε αγώνα (Πρωτάθλημα, Κύπελλο Street Legal ή Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος) μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 14:27