04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 11:32

5ος αγώνας Πρωταθλήματος Drift: Αποτελέσματα

 

Ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος DRIFT διεξήχθη στην πίστα της Kartmania στα Βραχναίικα Πατρών την Κυριακή 09 Ιουλίου 2017, από την ΦΙΛΜΠΑ, με 13 συμμετοχές στην κατηγορία PRO και 5 στην κατηγορία Street Legal.
Ο φετινός θεσμός ίσως είναι ο πιο ανταγωνιστικός από όσους έχουμε συναντήσει στο Παρελθόν αφού πολλοί είναι οι οδηγοί που «κυνηγούν» το βάθρο του Πρωταθλήματος, κάτι που κάνει τον ανταγωνισμό να έχει τιναχτεί στα ύψη και το επίπεδο τον οδηγών – αθλητών πλέον να είναι σε Ευρωπαϊκά επίπεδα.
Παρά τον καυτό ήλιο ο κόσμος έδωσε το παρόν αφού η Πάτρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενέτειρα του drift. Η κερκίδα γέμισε και στις δύο φάσεις του Αγώνα αφού ο καιρός υποχρέωσε την διοργάνωση για ένα μεσημεριανό διάλλειμα λόγο της υπερβολικής ζέστης.
Ο Αγώνας ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής με τα Ελεύθερα περάσματα, που έδωσαν στους οδηγούς την ευκαιρία να γνωρίσουν την χάραξη την διαδρομής και να καταστρώσουν τις στρατηγικές τους. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα βαθμολογημένα περάσματα όπου έβγαλαν τις πρώτε μάχες για την φάση των «16», με τον Ηρακλή Λεοντή να πετυχαίνει την μεγαλύτερη βαθμολογία και να περνάει αυτόματα στην επόμενη φάση.
Η φάση των «16» έβγαλε νικητή των Χρήστο Χαντζάρα όπου μετά από μία επική μάχη στον Μεγάλο τελικό με τον Ηρακλή Λεοντή κατάφερε να κερδίσει στις λεπτομέρειες (χρειάστηκε να εξεταστεί το βίντεο αρκετές φορές από τους βαθμολογητές). Οι θεατές  παρακολούθησαν τον Μεγάλο Τελικό όρθιοι στις μύτες των ποδιών τους αφού και τα δύο περάσματα ήταν στο όριο και για τους δύο οδηγού. Στον Μικρό τελικό ο Νίκος Τούντας κέρδισε τον Μπάμπη Χρυσανθόπουλο, σε ένα πολύ θεαματικό μικρό τελικό. Οι δύο οδηγοί πραγματοποίησαν καταπληκτικά περάσματα, αντάξια της φήμης τους.
Για την Street Legal μεγάλος νικητής ήταν ο Αντώνης Σταυρόπουλος που οδήγησε το BMW E30 του στο όριο κερδίζοντας στον τελικό τον Θανάση Γεωργακόπουλο με ίδιο αυτοκίνητο. Τρίτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Δαρσακλής και αυτός με BMW E30.
Επόμενος Αγώνας στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στην Ζάκυνθο.

Αποτελέσματα

Last modified on Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 11:55