03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 16:17

3ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ "Γιώργος Μοσχούς": Συμμετοχές

Με τη συμμετοχή 37 πληρωμάτων θα διεξαχθεί στις 13-14 Μαΐου το 3ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ "Γιώργος Μοσχούς", στη γνωστή χωμάτινη Ειδική Διαδρομή "Καρούτες".

Το 3ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ "Γιώργος Μοσχούς" διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) έχοντας ως επίκεντρο την Ιτέα, στη Μαρίνα της οποίας θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου, η Πανηγυρική Εκκίνηση. Ο αγώνας, αποτελεί τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Χωμάτινων Ράλλυ και τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων.  Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη ενός από τους κορυφαίους Έλληνες οδηγούς αγώνων όλων των εποχών, του πολυπρωταθλητή Γιώργου Μοσχού και για αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή θεσμοθέτησε κύπελλα «Γιώργος Μοσχούς» τα οποία θα απονεμηθούν στο πλήρωμα που θα πετύχει τον ταχύτερο χρόνο που θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια των 3 περασμάτων από τη διαδρομή.

Όσον αφορά στις συμμετοχές, αυτές είναι 37 και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις κατηγορίες. Η Κατηγορία C2 με τους 9 τετρακίνητους συνδυασμούς, είναι αυτή από όπου αναμένεται να προκύψουν και οι νικητές του αγώνα σε επίπεδο γενικής κατάταξης. Από εκεί και έπειτα, με ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη για τη νίκη στα δικίνητα αυτοκίνητα, καθώς οι συμμετοχές στην Κατηγορία F2 είναι 15, με την C3 να διαθέτει 7 αυτοκίνητα, την C5 να συγκεντρώνει 2 συμμετοχές και την C6, να εφοδιάζει τον αγώνα με ακόμη 6 πληρώματα. 

Ξεχωριστή βαρύτητα στο 3ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ "Γιώργος Μοσχούς" προσδίδει η παρουσία 13 Ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς όπως προαναφέραμε ο αγώνας προσμετρά στο ομώνυμο Πρωτάθλημα. Τα πληρώματα των ξεχωριστών αγωνιστικών κατασκευών  θα αυξήσουν το ενδιαφέρον για τους θεατές όχι μόνο με τα θεαματικά περάσματά τους, αλλά και με την παρουσία τους εν γένει, καθώς οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί αποτελούν τη γέφυρα σύνδεσης της μνήμης των αγώνων, με το παρόν και μέλλον. 

Ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου από τις 16.00 έως τις 19.00 στο MyKteo που βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας και έπειτα, τα αυτοκίνητα θα βρεθούν στην Κεντρική Προβλήτα Ιτέας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα στις 21.00. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Καρούτες» στις 09.33 το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου, ενώ τα επόμενα δύο σκέλη είναι προγραμματισμένα για τις 11.44 και 13.55 αντίστοιχα. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στις 14.45 στη Μαρίνα Ιτέας, ενώ στις 16.30 θα διεξαχθούν οι απονομές στην Κεντρική Προβλήτα Ιτέας.

Η βελτίωση του καιρού, καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται στην πόρτα μας και ο συνδυασμός της όμορφης Ιτέας με την παρακολούθηση ενός αγώνα σε μια από τις πιο γνωστές χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές, με φήμη που ξεπερνά μάλιστα τα ελληνικά σύνορα, αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ενόψει του διημέρου που πλησιάζει.

 

Συμμετοχές

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 14:00