Print this page
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 16:08

Ανακοίνωση ΣΟΑΑ για Πρωτάθλημα Ενιαίου

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ανακοινώνει τη διεξαγωγή αγώνων Ενιαίου Πρωταθλήματος για το 2017 και το 2018. Το αυτοκίνητο που επελέγη για το θεσμό είναι το Skoda Fabia 1.2 TSI.
Χάρη στις προσπάθειες του αντιπροέδρου του Συνδέσμου, Νίκου Περατινού η οικονομική προσφορά που εξασφαλίστηκε ρίχνει την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου στις 9.990€, από τις 14.080€ που είναι η αρχική τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης και καθιστά το Skoda Fabia TSI ιδανικό για βάση, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον αγωνιστικό όχημα.

Πέραν της τιμής ωστόσο υπήρξε και μια συνολική προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές προσφορές από εταιρείες που επιθυμούσαν να εμπλακούν στην προετοιμασία του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό.
Ως εκ τούτου και μετά από εξέταση όλων των προσφορών το συνολικό κόστος της μετατροπής του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό υπολογίζεται στις 2.000€ επιπλέον της τιμής αγοράς, με απόκλιση 500€. Τονίζεται πως οι προσφορές δεν είναι δεσμευτικές από την πλευρά του Σ.Ο.Α.Α.. Κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε συμμετέχων μπορεί να επιλέξει άλλο προμηθευτή των αγωνιστικών εξαρτημάτων, αρκεί αυτά να καλύπτουν τους όρους ασφαλείας και συμμετοχής.
Το Skoda Fabia 1.2 TSI θα καλύπτεται από εγγύηση δύο ετών από την εταιρεία, στην αγωνιστική του μορφή, ενώ η αγορά του θα περιλαμβάνει και ένα επιπλέον σετ ζαντών 16 ιντσών.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. προσανατολίζεται το Ενιαίο να περιλαμβάνει 6 αγώνες (4 αγώνες ταχύτητας και 2 αναβάσεις). Οι ημερομηνίες και η επιλογή των αγώνων των αναβάσεων θα ανακοινωθούν σε νέα ενημέρωση, ενώ τονίζεται η δέσμευση της ΟΜΑΕ ώστε να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες ταχύτητας ανεξαρτήτως συμμετοχών προκειμένου ο θεσμός του Ενιαίου να κυλήσει ομαλά. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως με βάση το ενδιαφέρον των υποψηφίων για συμμετοχή στο «Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Fabia Cup», ο Σύνδεσμος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και αντίστοιχο έπαθλο που για τους αγώνες ράλλυ.
Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν οι αγωνιζόμενοι σε δύο κατηγορίες με βάση την ηλικία τους. Ωστόσο επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο σε αυτή τη φάση προετοιμασίας, αποφασίστηκε να υπάρξει μια αξιολόγηση όσων εκφράσουν επιθυμία για συμμετοχή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η κατανομή σε κατηγορίες να είναι αξιοκρατική και διαφανής. Επίσης όλοι όσοι συμμετάσχουν στο «Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Fabia Cup» θα πρέπει να είναι μέλη του Συνδέσμου και αν όχι να εγγραφούν υποχρεωτικά.
Τονίζεται επίσης πως για το παράβολο συμμετοχής στους αγώνες οι οποίοι θα προσμετρούν στο «Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Fabia Cup», o Σ.Ο.Α.Α. κατάφερε να πετύχει να είναι το μικρότερο δυνατό σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες των ελληνικών αγώνων.
Σημειώστε τέλος πως οι συμμετοχές για το Πρωτάθλημα Ενιαίου θα γίνονται δεκτές μέχρι την 31η Ιανουαρίου, ενώ πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του θεσμού.

Επικοινωνία:
Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου - Σ.Ο.Α.Α.
Ακτή Κονδύλη 24, 2ος Όροφος, Πειραιάς – 18545
Τηλ: +30 6941609984
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΤ Σ.Ο.Α.Α.

Last modified on Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 16:27