04162024Τρι

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 18:07

Σε ανάμνηση: Αντώνης Παρταλιός

Μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, έφυγε από την ζωή την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Παρταλιός. Ο κος Αντώνης ήταν και θα είναι σημαντικό μέρος της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου, τόσο ως αγωνιζόμενος –υπήρξε Κυπελλούχος Ράλλυ Ασφάλτου- όσο, και κυρίως, ως διοικητικό στέλεχος. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, και Πρόεδρος του για πολλά χρόνια, από το 1968 έως το 2009, ενώ υπήρξε μέλλος του πρώτου ΔΣ της Ομοσπονδίας έως τις αρχές του 2016, οπότε και παραιτήθηκε για λόγους υγείας.
Στα χρόνια που ήταν επικεφαλής του ο ΑΟΘ, ο όμιλος αναδείχθηκε σε σημαντικό φορέα της πόλης, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στο κοινωνικό σύνολο, ειδικά στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, εκτός βεβαίως από την διοργάνωση των αγώνων.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασχοληθεί στη χώρα μας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος να μη τον γνώριζε. Δραστήριος,  γνώστης και λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βοήθησε δεκάδες σωματεία -ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- στον τομέα της οργάνωσης των αγώνων, αναδεικνύοντας το χόμπι του σε τρόπο ζωής.
Η εξόδιος ακολουθία του Αντώνη Παρταλιού θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 15:45, στα κοιμητήρια Θέρμης.
Η ΟΜΑΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.