03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 13:50

Στον Τελικό της KZ2 ο Φώτης Σωτηρόπουλος στη Γαλλία

Θετική ήταν η εμφάνιση του νεαρού οδηγού που συμμετείχε στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αγώνα στην πίστα του Mans, εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες του σε αγώνες διεθνούς βεληνεκούς.

Η συλλογή εμπειριών για τον νεαρό Φώτη Σωτηρόπουλο συνεχίστηκε στο Mans της Γαλλίας, όπου στις 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου φιλοξενήθηκε ο 2ος γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting για την Κατηγορία KZ2 με 6τάχυτα καρτ. Ο 18χρονος οδηγός, που συμμετείχε με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), έφτασε μέχρι τον Τελικό του αγώνα, επίδοση που καθιστά την εμφάνισή του επιτυχημένη.

Ο αγώνας στην πίστα του Mans, που έχει μήκος 1.384 μέτρων, χαρακτηρίστηκε από τον άστατο καιρό, που μετέτρεψε τις επιλογές σε ρουλέτα, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι οδηγοί ξεκίνησαν μια διαδικασία έχοντας επιλέξει ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα, το οποίο όμως στέγνωνε άμεσα με αποτέλεσμα να ενδείκνυνται slicks, ή το αντίθετο. Με αυτό το δεδομένο, αλλά και με την διάθεση να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό από ένα τόσο σημαντικό αγωνιστικό ραντεβού, ο Έλληνας οδηγός βελτίωνε αισθητά της επιδόσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο τιμόνι ενός καρτ με σασί της Ιταλικής EVO Kart, κινητήρα TM και ελαστικά Bridgestone, τα οποία ήταν κοινά για όλους τους οδηγούς.

Με τον καιρό να παίζει τα παιχνίδια του και το διαρκώς μεταβαλλόμενο επίπεδο πρόσφυσης στο οδόστρωμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες όλων των οδηγών, ο Φώτης Σωτηρόπουλος προσαρμόστηκε σε συνθήκες που δεν έχει συνηθίσει, αφού στη χώρα μας οι αγώνες σε βρεγμένο οδόστρωμα δεν είναι συχνοί. Μετά τις Χρονομετρημένες Δοκιμές βρισκόταν στην 40ή θέση ανάμεσα στους 63 οδηγούς που εκκίνησαν, ενώ έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία των Προκριματικών που περιλάμβανε πολλές σειρές αγώνων, από τους οποίους θα προέκυπταν οι 34 ταχύτεροι οδηγοί για να αγωνιστούν στον Τελικό.

Μετά το πέρας των Προκριματικών και ενώ βελτίωνε διαρκώς τους χρόνους του, ο 18χρονος οδηγός κατάφερε να βρεθεί στον Τελικό, ο οποίος έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής. Μάλιστα, αν στον τελευταίο Προκριματικό δεν είχε μια επαφή με αντίπαλο που τον έριξε πίσω στην κατάταξη, θα είχε ξεκινήσει από καλύτερη θέση τον Τελικό, ο οποίος διεξήχθη με συννεφιά, αλλά χωρίς βροχή. Παρόλα αυτά, ο Φώτης Σωτηρόπουλος δεν πτοήθηκε και μετά από μια δυναμική εκκίνηση βρέθηκε στον πρώτο γύρο 22ος, έχοντας κερδίσει προσωρινά 12 θέσεις. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς στον 12ο γύρο αναγκάστηκε να επιστρέψει στα πιτς και να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, από πρόβλημα στον κινητήρα του καρτ. Μπορεί ο Τελικός να άφησε πικρή γεύση στον νεαρό οδηγό, ωστόσο σημασία έχει το ταξίδι και ο Φώτης Σωτηρόπουλος έφτασε σχεδόν ως το τέλος, συμμετέχοντας σε έναν αγώνα με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμό και μετρώντας τις δυνατότητές του απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς της Ευρώπης, σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες karting.

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος δήλωσε: "Η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία, την οποία συνιστώ σε όποιον οδηγό θέλει εξελιχθεί και να αποκτήσει περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες. Εμείς διασκεδάσαμε, ενώ ταυτόχρονα πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η παρουσία στον Τελικό. Μπορεί να είχαμε ατυχίες, όπως η εγκατάλειψη στον Τελικό όμως αυτά είναι μέρος των αγώνων και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος! Επόμενος στόχος, είναι ο Τελικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γερμανίας, που θα συμμετάσχω το Σεπτέμβριο".

 

Αποτελέσματα ΚΖ2

Last modified on Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 14:09