03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 16:15

O Τζώρτζης Μακρογιάννης στον Ιταλικό τελικό του Rok cup

Το τριήμερο 15,16 και 17 Σεπτεμβρίου ο Τζώρτζης Μακρογιάννης ταξίδεψε στην πίστα καρτ της Adria προκειμένου να συμμετέχει στον Ιταλικό τελικό του Rok cup στην κατηγορία Junior.
Γνώριμη πίστα αφού είχε βρεθεί εκεί για ακόμα έναν αγώνα του Rok cup.
Εμφανώς βελτιωμένος ο οδηγός της Zorri Motorsport στις ελεύθερες δοκιμές είχε πετύχει αρκετούς γρήγορους γύρους.
Η εναλλαγή του καιρού από βροχή σε στεγνό έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των οδηγών αλλά και των τεχνικών στις επίσημες χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου.
Εκεί ο Τζώρτζης κατάφερε να κάνει το 15ο ταχύτερο γύρο στο group του και τον 30 γενικής. Με αυτό το αποτέλεσμα θα εκκινούσε από την 8η σειρά των τριών προκριματικών σκελών.
Η φανταστική εκκίνηση του Τζώρτζη αλλά και η ταχύτητα που είχε στο πρώτο σκέλος τον έφερε στην 8η θέση με ταχύτερο γύρο μόλις 0,3” από αυτόν των πρώτων οδηγών του σκέλους αποτελώντας ένα δείγμα της βελτίωσης του οδηγού.

Ένα DNS για τεχνικούς λόγους και μία 15η θέση στο 3ο και τελευταίο προκριματικό σκέλος, έφεραν τον Τζώρτζη να ξεκινάει στην 31η θέση των 16 γύρων του μεγάλου τελικού του Ιταλικού Rokcup παρότι κατάφερε να προκριθεί έστω και με ένα σκέλος λιγότερο.
Με ιδιαίτερο πείσμα και μαχητικότητα ο Τζώρτζης κατάφερε γρήγορα να φτάσει στην 26η θέση αλλά στον 8ο γύρο μία επαφή με άλλον οδηγό τον έριξε αρκετές θέσεις πίσω. Ο οδηγός δεν το έβαλε κάτω, επανήλθε στον αγώνα και τερμάτισε τελικά καταλαμβάνοντας την 28η θέση ανάμεσα σε 42 οδηγούς.

Ο Στάθης Ξηνταβελόνης ανέφερε μετά τον αγώνα ότι η δουλειά που έχει κάνει ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης τον τελευταίο καιρό είναι εκπληκτική και αυτό φαίνεται από τα όλο και καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες στο εξωτερικό. Τα 6 κιλά παραπάνω που έχει ο οδηγός εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά ξεπερνιέται σε μεγάλο βαθμό από το σωστό στήσιμο του καρτ της BirelArt, με τη βοήθεια της τηλεμετρίας,  αλλά και τους πολύ καλούς κινητήρες που έχει φροντίσει να παρέχει η BirelArt Racing Junior Team. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτού του αγώνα ήταν το DNS που θα έδινε στο Τζώρτζη μία σημαντικά καλύτερη θέση στον τελικό, ειδικά μετά την 8η θέση στο 1ο σκέλος.
 
Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης συμπλήρωσε 8 αγώνες στο φετεινό Rokcup Italy συμμετέχοντας με ένα καρτ BirelArt, με την υποστήριξη της εργοστασιακής ομάδας BirelArt Racing Junior team, με μηχανικό το Στέλιο Σαγανά και με τη συνδρομή της Zorri Motorsport.