04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Νοέμβριος 2018

Στην τελική ευθεία για το Αττικό Regularity Rally 2018, την Κυριακή 9/12, το Σωματείο Artemis Auto Club -που διοργανώνει τον αγώνα- δημοσίευσε τη φόρμα συμμετοχής των αγωνιζόμενων που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Ιστορικών αυτοκινήτων 2018.

Ο σχεδιασμός του αγώνα, θυμίζουμε, προβλέπει ορισμένες από τις οδηγικά «ενδιαφέρουσες» και γραφικές διαδρομές της Αττικής, από το κέντρο της Αθήνας και τον Υμηττό μέχρι το Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής των πληρωμάτων που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν στο Αττικό Regularity Rally λήγει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου. Τις φόρμες συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

Δήλωση συμμετοχής (excel)

Δήλωση συμμετοχής (pdf)

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Το νέο ΔΣ του ΣΟΑΑ

29 Νοεμβρίου 2018

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με τον Μάριο Ηλιόπουλο να συνεχίζει τη θητεία του από τη θέση του Προέδρου.

Τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Μάριος Σταφυλοπάτης, ενώ Γραμματέας είναι ο Νικόλας Περατινός και ταμίας ο Μάνος Μηλιαράκης. Τον τίτλο του αναπληρωτή αντιπροέδρου συμφωνήθηκε από το νέο Δ.Σ. να αναλάβει ο Λεωνίδας Μανιατόπουλος.

Σε αυτήν την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. τέθηκαν ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα αποτελέσουν την άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη ατζέντα του Συνδέσμου, με προτεραιότητα τον δεκάλογο επαφών με την ΟΜΑΕ, οι συζητήσεις για τον οποίον βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, από το προηγούμενο Δ.Σ.

Οι οδηγοί του Πρωταθλήματος Ταχύτητας και του HTTC, ετοιμάζονται για τον τρίτο και δεύτερο φετινό αγώνα των δύο θεσμών αντίστοιχα, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου.

Μετά το θέαμα του προηγούμενου αγώνα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η συνέχεια αναμένεται «καυτή». Άλλωστε ο επόμενος αγώνας, μπορεί να αποτελεί το φινάλε του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αλλά είναι μόνο ο 2ος αγώνας της Super Season η οποία περιλαμβάνει και τους τέσσερις αγώνες της επόμενης χρονιάς και θα αναδείξει τους Υπερπρωταθλητές 2018-2019.

Οι Ομάδες Ν, Α και Ε, τα Ιστορικά και η Formula Saloon, που μας χάρισαν εντυπωσιακές μάχες στον προηγούμενο αγώνα, θα δώσουν ξανά το «παρών», ενώ αυτή τη φορά θα υπάρχει και η άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του Ενιαίου, με τα Skoda Fabia 1.2 TSΙ.

Παράλληλα, το ίδιο διήμερο θα διεξαχθεί και ο 2ος φετινός αγώνας του Hellenic Time Trial Challenge (HTTC), με τις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, και τα αυτοκίνητα του ξεχωριστού επάθλου Clio Cup. Όλα δείχνουν ότι σε δύο εβδομάδες, θα απολαύσουμε ακόμα περισσότερη δράση!

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, με την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ. Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει, με την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Όσοι επιθυμούν να τρέξουν, είτε στον αγώνα Ταχύτητας είτε στην Ατομική Χρονομέτρηση, θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ.

Η Γραμματεία του αγώνα, που λειτουργεί στα γραφεία της λέσχης ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., μπορεί να παρέχει βοήθεια και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία που απαιτείται για τη δήλωση συμμετοχής.

Συμπληρωματικός Κανονισμός: Ταχύτητα

Συμπληρωματικός Κανονισμός: HTTC

Μία στροφή απέμεινε για την ολοκλήρωση του EKO Racing Dirt Games για το 2018, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν προκαθορίσει το ραντεβού τους για την αυλαία του θεσμού στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Στο χώρο που πέρσι συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 συμμετοχές, θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δεύτερη χρονιά του EKO Racing Dirt Games.

Όπως το 2017, έτσι και φέτος, η διαδρομή που έχει σχεδιάσει η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, θα έχει μήκος 2,1 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει τμήματα ασφάλτου και χώματος, με την αναλογία να υπολογίζεται στο 70/30. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η σχεδίαση της διαδρομής δεν θα είναι ακριβώς ίδια με την περσινή, περιλαμβάνοντας καινούργια κομμάτια. Γεγονός που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για τους οδηγούς, αλλά και το ενδιαφέρον για τους φίλους των αγώνων.

Η 5η και τελευταία συνάντηση της χρονιάς, όμως, δεν αναμένεται να είναι εξαιρετική μόνο λόγω του πλούσιου θεάματος, αλλά και επειδή θα κρίνει τους νικητές των φετινών τίτλων! Τόσο στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όσο και σε αυτή των 750 κ.εκ., όλα είναι ανοικτά για τους διεκδικητές του Κυπέλλου και του Επάθλου αντίστοιχα, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να λύνουν τις όποιες διαφορές τους στον... “τελικό” των Μεγάρων. Εκτός απο τα kartcross, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι "μάχες" σε όλες τις κατηγορίες των αγωνιστικών αυτοκινήτων που εντυπωσίασαν πέρσι με τα περάσματα τους.

Οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η Start Line, έχουν ήδη ανοίξει, και όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ στη διεύθυνση: https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώστε, ότι καταληκτική ημερομηνία είναι τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!_Δελτίο Τύπου

Συμπληρωματικός Κανονισμός

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018 έκλεισε με μια σειρά θεαματικών αναμετρήσεων στο Kartodromo των Αφιδνών, τις οποίες κέρδισαν στους τελικούς οι Ευάγγελος και Γιώργος Ντεντόπουλος της Athens Kart Shop στη Μini και Mini B αντίστοιχα, ο Στυλιανός Πετρίσης (Abloy F.S. Kart Racing) στη Junior, ο Γιάννης Καρδαμάκης (Speed Force) στη Senior και η Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force) στην Club.

Ο καιρός, αν και συννεφιασμένος, στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων και η απειλή της βροχής δεν ήρθε ποτέ - ευνοώντας τον ιδιαίτερο συναγωνισμό ειδικά στις κατηγορίες Mini και Junior, που μετρούσαν 10 και 9 συμμετοχές αντίστοιχα στον αγώνα που συνδιοργάνωσαν τα Σωματεία Α.Λ.Α. και Artemis. Ήταν μια όμορφη αυλαία ενός Πρωταθλήματος που, στην τρίτη σεζόν μετά την αναγέννησή του, στάθηκε όρθιο παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στη διάρκεια της χρονιάς.

Η Mini ξεκίνησε με τον Γιώργο Ντεντόπουλο να σημειώνει τον πρώτο χρόνο στις χρονομετρημένες δοκιμές και να κερδίζει τον α' προκριματικό, τόσο της Mini όσο και της Mini B, ενώ ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος της Chatzis Racing Team απάντησε με τη νίκη στον β' προκριματικό. Ο Τελικός επεφύλασσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μάχη, που βρήκε τον νικητή Ευάγγελο Ντεντόπουλο, το Χρήστο Χατζή (Chatzis Racing Team) και τον νικητή της Mini B Γιώργο Ντεντόπουλο που έκλεισαν το βάθρο, μέσα σε ενάμισι δευτερόλεπτο στη γραμμή του τερματισμού. Ακολούθησαν τρεις νεαροί οδηγοί της Mini B, ο Βασίλης Μαλάμης (Speed Force), ο Βασίλης Αποστολίδης (Abloy F.S. Kart Racing) και ο Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport).

Ιδιαίτερης έντασης και αγωνιστικής ομορφιάς ήταν και οι προσπάθειες των αγωνιζόμενων στην Junior, στον τελικό της οποίας πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου ο Στυλιανός Πετρίσης - κάνοντας την αντεπίθεσή του στο τέλος, και παρότι ήταν εκτός τριάδας στα Χρονομετρημένα και στους δύο προκριματικούς. Ο Γιάννης Λάντζης της Chatzis Racing Team είχε κατακτήσει την pole position και τη νίκη στον α' προκριματικό, τον β' προκριματικό κέρδισε ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing), αλλά ο Πετρίσης κρατούσε το καλύτερο για το τέλος: βγήκε νικητής μιας μάχης στο απόλυτο όριο με τον Δεβετζόγλου και τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Margioli Natalia), με διαφορά 179 και 380 χιλιοστών του δευτερολέπτου αντίστοιχα.

Η κατηγορία Senior είχε πρωταγωνιστή τον Γιάννη Καρδαμάκη, που βγήκε νικητής τόσο των Χρονομετρημένων όσο και των δύο εκ των τριών αγωνιστικών αναμετρήσεων. Μετά τη νίκη του στον α' προκριματικό, στο β' σκέλος νικήθηκε από τον ταχύτατο Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team), αλλά στη συνέχεια επικράτησε στον Τελικό, αφήνοντας τον Γαλανόπουλο και τον Ανδρέα Βαρσάμη (Abloy F.S. Kart Racing) στις πλευρικές θέσεις του βάθρου.

Οι μάχες της κατηγορίας Club ξεκίνησαν με τον Βασίλη Κακουλίδη της Speed Force στην πολ ποζίσιον, έπειτα από τον πρώτο του χρόνο στα Χρονομετρημένα, όμως τις νίκες και στους δύο τελικούς κατέκτησε η φετινή πρωταγωνίστρια της κατηγορίας, Άννα Μαρία Φλώρου. Ο Κακουλίδης ανέβηκε και τις δύο φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ από μια τρίτη θέση κέρδισαν οι Θανάσης Μαργωμένος και Γιώργος Μαλάμης, και οι δύο -επίσης- της Speed Force.

Η Α.Λ.Α. και το Artemis Auto Club -που διοργάνωσαν την πλειοψηφία των φετινών αγώνων- και η ΟΜΑΕ ευχαριστούν τους αθλητές, τις ομάδες, τα στελέχη του Kart και όσους στήριξαν με τη βοήθειά τους και φέτος το μεγάλο «φυτώριο», και σπουδαιότερο όλων των υποστηλωμάτων, του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αποτελέσματα

[Φωτογραφίες: Photo Rally Press / Χρήστος Μπαντούνας]