03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Φεβρουάριος 2018



Η Ανάβαση Διονύσου καθιερώνεται σταδιακά στη σύγχρονη -μετά το 1976- εποχή της, καθώς στις 17-18 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά - και με μια συναρπαστική έκπληξη: την παρουσία του Ιταλού Fulvio Giuliani, με την εκρηκτική Lancia Delta Evo των 600 ίππων.

Η κλασική Ανάβαση της ανατολικής ράχης της Πεντέλης, που προσφέρει στα 5,5 χιλιόμετρά της μια άκρως τεχνική μίξη αργών στροφών και μαζί πολύ γρήγορων τμημάτων, καθώς και μοναδική θέα προς το Νότιο Ευβοϊκό,  αναβίωσε με πρωτοβουλία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» το 2016.

Μετά και την περσινή μεγάλη επιτυχία του αγώνα, που συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό αγωνιζόμενων και πενταψήφιο θεατών, η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» διοργανώνει και φέτος την Ανάβαση Διονύσου με την υποστήριξη του κεντρικού χορηγού «ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.», που συμβάλλει καθοριστικά σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αγώνες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού των τελευταίων ετών.

Επίσης, η Ανάβαση θα διεξαχθεί με την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Δήμου Μαραθώνα. Το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV, για μία ακόμη χρονιά, θα μεταδώσει απ’ ευθείας την Ανάβαση Διονύσου 2018, όντας χορηγός επικοινωνίας μαζί με το διαδικτυακό κανάλι Marathon News.

Η αγωνιστική διαδρομή θα ξεκινά από τον οικισμό Ανατολή, όπου θα βρίσκεται και ο χώρος των pits, με κατεύθυνση προς τον Άγιο Πέτρο της Πεντέλης. Οι συμμετέχοντες το Σάββατο 17/3 θα κάνουν τρία περάσματα στο πλαίσιο των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών, ενώ την Κυριακή θα λάβουν μέρος στα δύο σκέλη του Αγώνα.

Ο Fulvio Giuliani με την περιβόητη στις ιταλικές και ευρωπαϊκές Αναβάσεις κίτρινη Lancia Delta Evo των 600 ίππων, είναι ένα από τα πρώτα, και φυσικά ηχηρά, ονόματα, στο άνοιγμα των συμμετοχών.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 9 Μαρτίου

Οι αγωνιζόμενοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ανάβαση Διονύσου πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή 9/03 τη Δήλωση Συμμετοχής στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Aγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-omae-epa.gr.

H Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» (Κύπρου 76, Περιστέρι, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στις 18:00-21:00) ως την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 21:00. Το Σάββατο-Κυριακή 17-18 Μαρτίου θα λειτουργεί στο χώρο των pits στην περιοχή Ανατολή Νέας Μάκρης. Oι Αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ο ΑΟΠ διοργανώνει το 40ο Ράλλυ Αχαιός, που προσμετρά στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος.

Πρόκειται για το πιο «οικονομικό» Αχαιός των τελευταίων ετών, λόγω των μειωμένων χιλιομετρικά απλών διαδρομών. Οι Ειδικές Διαδρομές και το Service Park είναι πολύ κοντά στην πόλη της Πάτρας και εύκολα προσβάσιμα για τους θεατές.

Οδηγοί και θεατές θα απολαύσουν την κάθε Ειδική Διαδρομή από 3 φορές, μιας και η πρώτη είναι το πολύ τεχνικό «Σαλμενίκο» και η δεύτερη είναι η διάσημη «Ανάβαση Πιτίτσας» σε αντίθετη φορά, με την ονομασία «Αργυρά».

Ο ΑΟΠ, βρισκόμενος πάντα στο πλευρό του Αγωνιζόμενου, προσφέρει στα πληρώματα εκτός Νομού Αχαΐας:

-Δωρεάν διαμονή για το Σάββατο 10 Μαρτίου
-Ειδικές τιμές για τα δωμάτια των ομάδων ή για έξτρα διανυκτερεύσεις
-Δωρεάν κλειστό χώρο φύλαξης για αγωνιστικά, τρέιλερ και αυτοκίνητα συνοδείας

Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ξεκινήσει και γίνονται αποκλειστικά από το Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ ( www.e-omae-epa.gr ) μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το 40ο Ράλλυ Αχαιός μείνετε συντονισμένοι στο site του ΑΟΠ www.aop.gr .

[Δελτίο Τύπου]

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Είναι καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ να ξεκινά από τις χωμάτινες ειδικές της μαγευτικής Ηλείας.  Το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ, θα διεξαχθεί στις 14-15 Απριλίου 2018, από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ), και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Π.Δ.Ε.  Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και την θεσμική υποστήριξη ΔΗΚΕ Πύργου.

Η έναρξη του 54ου  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018  αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72,9Km,  γνωστές σε όλους τους αγωνιζόμενους, τον Δούκα μήκους 11,70Km επαναλαμβανόμενη (x3) με τεχνικά κομμάτια που θα προσφέρουν άπλετο θέαμα και ευχαρίστηση στα πληρώματα και την Αχλαδινή μήκους 12,60Km επαναλαμβανόμενη (x3) με τα γρήγορα κομμάτια της να ενθουσιάζουν το κοινό. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι μόνο 119,69Km. Πρόκειται για έναν ανανεωμένο αγώνα, με μόνο 46,79Km απλών ειδικών διαδρομών, που έγινε με γνώμονα το μειωμένο αγωνιστικό κόστος για τα πληρώματα και την εύκολη μετάβαση των θεατών. 

Βασικά Στοιχεία του Αγώνα
•    Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνουν το Σάββατο 14 Απριλίου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ «ΙΟΝΙΚΗ», Συντριάδα  Πύργου και ώρες από 15:30 έως 18:30. Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 21:00 θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Πριν την πανηγυρική εκκίνηση θα προηγηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις από ώρα: 20.00.
•    Το Service Park  βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, στο σχολείο -γήπεδο του Δ.Δ. Λάλα.
•    Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 15 Απριλίου στις 09:30 στην έξοδο του Service Park(σχολείο- γήπεδο Δ.Δ. Λάλα) και ο τερματισμός έμπροσθεν στο Δημαρχείο της Αρχ. Ολυμπίας στις 15.00.
•    Οι αναγνωρίσεις διαδρομών θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 14 Απριλίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Παρακαλούνται οι αγωνιζόμενοι να τηρούν τους κανονισμούς περί αναγνωρίσεων, κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία κινούνται στις ειδικές διαδρομές ώστε να αποφευχθεί η ενόχληση των κατοίκων (ανώτερο επιτρεπτό όριο 70Km/h).
Δήλωση συμμετοχής  ΣΔΔΑ, Συμπληρωματικός Κανονισμός, Χάρτης, ωράριο και road nook έχουν δημοσιευτεί στο www.aolap.gr  & www.omae-epa.gr

•    Οι εγγραφές συμμετοχής εκκινούν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και λήγουν την Παρασκευή 06 Απριλίου 2018.
Δηλώσεις γίνονται μέσω Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ. Οι αθλητές θα πρέπει να πληρώσουν μέσω ΣΔΔΑ το ποσό της συμμετοχής που αντιστοιχεί στο παράβολο της Ασφάλισης ( 80 € για τον αγώνα μας).
Η οργάνωση δεν μπορεί να δεχθεί καμία συμμετοχή ιδιοχείρως όλες πρέπει να υποβληθούν από τον αθλητή στο ΣΔΔΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες:  Τηλ/Fax: 2621022165 (ώρες 10.30-14.00 και 19.00-21.30) ή κιν. 6937114349,  6937112825,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Facebook  “ΑΟΛΑΠ ”.
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται για μεταφορά του αγωνιστικού με αυτοκινητάμαξα πρέπει να το δηλώσουν και θα ισχύσουν τα της σχετικής εγκυκλίου.

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Χάρτης Αγώνα

Χάρτης ΕΔ1-3-5

Χάρτης ΕΔ2-4-6

 


Αναζητήστε μαζί μας τη λάσπη την Κυριακή 11 Μαρτίου! Ένας καταπληκτικός αγώνας που συνδυάζει προσανατολισμό - πλοήγηση - ακρίβεια εντός και εκτός δρόμου με στόχο να προσφέρει μια διασκεδαστική Κυριακή σε όλους. Η διαδρομή των περίπου 100 χιλιομέτρων κινείται σε πολύ όμορφες και αρκετές φορές άγνωστες διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής γύρω απο την Ραμνούντα.

Πρόκειται για αγώνα ακριβείας (regularity) εκτός δρόμου με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 30χλμ), όπου συμμετέχουν 4κίνητα αυτοκίνητα χωρίς καμία ανάγκη μετατροπής.

Η πλοήγηση πραγματοποιείται από το κάθε πλήρωμα χρησιμοποιώντας το road book και τις οδηγίες που θα λάβει από την οργάνωση λίγο πριν την εκκίνηση.

Η βαθμολογία γίνεται στα πρότυπα των αγώνων ιστορικών οχημάτων και σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Trail Ride της ΟΜΑΕ: Στην εκκίνηση θα δοθεί ένα αναλυτικό έντυπο / καρνέ στο οποίο θα αναφέρει τις Μέσες Ωριαίες Ταχύτητες (ΜΩΤ) που θα πρέπει να διατηρήσει το πλήρωμα κατά τη διαδρομή. Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν κρυφά σημεία χρονομέτρησης που θα καταγράφουν το πέρασμα του οχήματος. Όποιο πλήρωμα καταφέρει να κρατηθεί πιο κοντά στις απαιτούμενες ΜΩΤ και συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς ποινής θα είναι ο νικητής!

Οι κατηγορίες εξαρτώνται από την ηλικία του αυτοκινήτου και μόνο. Πρώτη φόρα όμως μια «έξυπνη» σχεδίαση θα δώσει την ευκαιρία και σε δικίνητα οχήματα (υπό προϋποθέσεις) να λάβουν μέρος.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60 ευρώ για οδηγό & συνοδηγό συμπεριλαμβανομένων και των δελτίων αθλητού για το συγκεκριμένο αγώνα. Παράλληλα μπορεί να συμμετέχουν και περισσότεροι του ενός συνοδηγοί με ένα μικρό πρόσθετο παράβολο.

Από που ξεκινάμε; Απο τον Αγ. Στέφανο, στο πάργκινγ μπροστά απο το «Χωριάτικο» (Πρώην Goody’s) την Κυριακή 11 Μαρτίου.
Η γραμματεία θα ανοίξει στις 08:00 το πρωί, για τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο.
Στις 09:30 θα γίνει η ενημέρωση των πληρωμάτων.
Στις 10:00 θα γίνει η εκκίνηση του πρώτου οχήματος.
Ο τερματισμός του πρώτου οχήματος είναι προγραμματισμένος για τις 15:00.
Περισσότερες πληροφορίες - Συμμετοχές: 6955834131 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στη ιστοσελίδα του σωματίου www.ala-racingclub.gr, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) www.omae-epa.gr καθώς και στη σελίδα του χορηγού επικοινωνίας www.off-road.gr
Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε και τον κανονισμό του αγώνα καθώς και το έντυπο συμμετοχής.

[Δελτίο Τύπου]

Δήλωση Συμμετοχής

Συμπληρωματικός Κανονισμός


Ένα ακόμη βήμα προς τον άμεσο στόχο της επείγουσας αναβάθμισης της γνώσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αγωνιστικών ατυχημάτων αποτέλεσε το άκρως επιτυχημένο -για δεύτερη συνεχή χρονιά- Σεμινάριο Ασφαλείας στην αγωνιστική οδήγηση, που διεξήχθη την Κυριακή 25/2 στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΕ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το Σεμινάριο, που διοργάνωσε -μένοντας πιστή στην περσινή της δέσμευση να υπάρξει συνέχεια- η Επιτροπή Ασφάλειας της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ, παρακολούθησαν περίπου 80 οδηγοί, συνοδηγοί, στελέχη και φίλοι των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, ακούγοντας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από όλους τους εισηγητές.

Θέμα του Σεμιναρίου, υπενθυμίζουμε, ήταν τα μέτρα και μέσα ασφάλειας, οι συνθήκες και καταστάσεις που επικρατούν στο αγωνιστικό αυτοκίνητο κατά την διάρκεια του αγώνα και οι αντιδράσεις του οδηγού κατά την διάρκεια της αγωνιστικής οδήγησης.



Κεντρική εκδήλωση της ημέρας ήταν η επίδειξη άμεσης επέμβασης του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο του ατυχήματος. Με την ευγενική αρωγή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Πυραγός Νεκτάριος Ορφανός, ο Πυρονόμος Γιάννης Αγαλιώτης και ο Πυροσβέστης Αθανάσιος Ρωμανός προχώρησαν σε επίδειξη απεγκλωβισμού των επιβατών του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Στη διάρκεια της επίδειξης οι άνδρες του 9ου Σταθμού προχώρησαν στις λεπτομερείς επεξηγήσεις κάθε κίνησης που εφαρμόζεται, βάσει πρωτοκόλλου ειδικού για κάθε περίσταση. Με τον τρόπο αυτό έδειξαν στους θεατές του Σεμιναρίου τις ιδιαιτερότητες και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, με σθένος και πάντοτε με θαυμαστή αποτελεσματικότητα, το Πυροσβεστικό Σώμα στις περιπτώσεις σφοδρών ατυχημάτων, σώζοντας αναρίθμητες ανθρώπινες ζωές.

Το Σεμινάριο συνεχίστηκε στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων της ΟΜΑΕ. Εκεί, ο Κίμων Κυριλλίδης και ο Απόστολος Πάλλας ανέπτυξαν στους παρευρισκόμενους πλήθος σημαντικών θεμάτων ασφάλειας του πληρώματος. Μεταξύ άλλων: η  θέση οδήγησης, ο εξοπλισμός ασφαλείας και η σωστή χρήση του, οι αντιδράσεις του πληρώματος ή του οδηγού σε περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία του εξοπλισμού ασφαλείας του οχήματος και  του ατομικού εξοπλισμού των οδηγών/συνοδηγών, συμβουλές πρώτων βοηθειών και δράσεων σε περίπτωση τραυματισμού.

Τις συμβουλές πρώτων βοηθειών, καθώς και όλων των άμεσων ενεργειών που πρέπει να γίνονται σε περίπτωση ατυχήματος, εμπλούτισε και ο επόμενος ομιλητής, ο ιατρός Νίκος Παππάς - μέλος της Ιατρικής Επιτροπής και επίσης της Επιτροπής Ασφαλείας της ΟΜΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον και την επιτυχία του Σεμιναρίου Ασφαλείας - ενός τομέα που, όπως επανέλαβε, αποτελεί τον ύψιστης σημασίας σκοπό της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, και την πρώτη προτεραιότητα στη διοργάνωση κάθε αγώνα αυτοκινήτου στη χώρα.