04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ιούλιος 2018


Μετά από πέντε εξαιρετικά πετυχημένες διοργανώσεις στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο με εκατοντάδες θεατές, η START LINE επαναλαμβάνει για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά την αγωνιστική εκδήλωση Πλαγιολίσθηση Αυτοκινήτων - DRIFT μονών και διπλών περασμάτων η οποία, όπως πάντα, τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ. Την ίδια μέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο αγώνας ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ.

Όπως πάντα τον αγώνα αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς της πόλης και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Λήξη Συμμετοχών
DRIFT: Δευτέρα 23 Ιουλίου
ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ: Τετάρτη 25 Ιουλίου (δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια)
Πρόγραμμα – Κυριακή 29/07/2018:
ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ: Ώρα έναρξης 10.30
DRIFT μονά και διπλά περάσματα: Ώρα 13.00
DRIFT αγώνας: Ώρα έναρξης 17.30

Θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το IAME Series Greece στο P.I.C.K. 2018

Published in KARTING
19 Ιουλίου 2018

Μπορεί μπροστά μας να έχουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα από αγωνιστική δράση, όμως στο IAME Series Greece η προσοχή είναι ήδη στραμμένη στο γεμάτο… γκάζια Φθινόπωρο! Δεν είναι μόνο ο τελευταίος γύρος της παρθενικής μας σεζόν που θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου και ο Παγκόσμιος Τελικός της 14ης Οκτωβρίου στη Γαλλία με τη συμμετοχή 11 διακριθέντων από το δικό μας θεσμό.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, το Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, το γνωστό σε όλους μας P.I.C.K., γιορτάζει τα 10 χρόνια του και το IAME Series Greece δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σπουδαίο ραντεβού του karting!

Το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου το IAME Series Greece θα βρίσκεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και φυσικά όλο το ανθρώπινο δυναμικό του, για να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τους αθλητές και τις ομάδες που θα επιλέξουν να αγωνιστούν με τα προϊόντα της IAME. Οι κατηγορίες που έχουν προκηρυχθεί φέτος στο P.I.C.K. και στις οποίες οι κινητήρες της ΙΑΜΕ γίνονται δεκτοί είναι οι 60 ΜΙΝΙ-60 MINI B, JUNIOR, SENIOR, ΚZ2-KZ3 και X30 Super IAME.

Για τη συναρπαστική κατηγορία X30 Super του IAME Series Greece, αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία στους δρόμους της Πάτρας. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο από τους X30 Super warriors που έχουν συμμετάσχει στους δυο φετινούς αγώνες του θεσμού, όσο και από επιπλέον οδηγούς που θέλουν να αγωνιστούν με τους κινητήρες των 175cc σε αυτή απαιτητική αστική διαδρομή. Οι παραγγελίες στην ΙΑΜΕ για νέο εξοπλισμό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και στις επόμενες εβδομάδες το IAME Series Greece θα είναι σε θέση να ανακοινώσει μερικά από τα σπουδαία ονόματα που θα συμμετάσχουν!

Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής για το φετινό P.I.C.K. έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 (17.00). Όπως έχει ανακοινώσει η οργάνωση, όσοι αθλητές καταβάλουν την συμμετοχή τους μέχρι και τις 03 Αυγούστου θα έχουν έκπτωση 30%. Στην κατηγορία 60 ΜΙΝΙ-60 MINI B το παράβολο συμμετοχής θα είναι δωρεάν, ενώ και στις υπόλοιπες κατηγορίες, λόγω της επετείου των 10 χρόνων, το παράβολο ασφάλισης προς την ΟΜΑΕ θα είναι δωρεάν για τους οδηγούς που τόσα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τον αγώνα.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καλοκαιρινός θεσμός του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου που φέτος διεξήχθη για 17η χρονιά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η τοπική κοινωνία στήριξε την διοργάνωση της START LINE με όλες τις της δυνάμεις κάτι που επισφραγίστηκε με την παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας, κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας, κ. Μαρίνας Διαμαντοπούλου, στην τελετή απονομών της 17ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου.

Νωρίτερα η διαδρομή των περίπου 2.700μ. είχε γεμίσει από τους ήχους των 64 αγωνιστικών αυτοκινήτων αλλά και από την ζωντάνια που χάρισαν οι εκατοντάδες θεατές. Η 17η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου προσμετρούσε στο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος και με βάση αυτό η τελική κατάταξη προέκυψε σε έξι ουσιαστικά κατηγορίες με βάση τον κυβισμό των οχημάτων.

Κάπως έτσι στην κατηγορία μέχρι τα 1.400 κ. εκ. ο Ζαχαρίας Παναγόπουλος με το Peugeot 106 Rallye, ευτύχησε να πάρει την πρώτη νίκη στην καριέρα του στους αγώνες, κάτι που πανηγύρισε έξαλλα μόλις ολοκλήρωσε το 2ο σκέλος και έφτασε στην κεντρική πλατεία του Ζυγοβιστίου. Πίσω του βρέθηκαν ο Κώστας Καπουρελάκος με το Talbot και ο Ευθύμιος Χριστοδούλου με Peugeot 106 Rallye.

Στα 1.600 κ. εκ. ο Παναγιώτης Κωστόγιαννης με το Citroen Saxo VTS επικράτησε σε μια… αρκαδική μονομαχία του Γιώργου Γιαννόπουλου, επίσης με Saxo, ενώ στην άλλη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Βασίλης Ντέρμας με Peugeot 106 S16.

Στα δίλιτρα είχαμε επίσης Αρκά πρωταγωνιστή, σε έναν αγώνα που παραδοσιακά οι οδηγοί από την Τρίπολη δίνουν βροντερό παρών, καθώς ο Τρύφωνας Χασάπης με το Citroen AX ήταν ταχύτερος και στα δύο σκέλη για να αφήσει πίσω του τον Γιώργο Μαραβέλια με την όμορφη και αποτελεσματική BMW 318. Τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Ντέκας με το Citroen Saxo Kit Car.

Στην κορυφαία κατηγορία, εκείνη άνω των 2.000 κ. εκ. ο Γιάννης Ποτουρίδης με το Subaru Impreza δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη από τη στιγμή ιδίως που η μοναδική αντίπαλός του ήταν η μία εκ των δύο κυριών του αγώνα, η Θεοδώρα Χόνδρου με Ford Sierra Cosworth (η άλλη κυρία ήταν η Βάσω Κουρτίδου).

Οι κορυφαίες επιδόσεις ήρθαν ασφαλώς από την Formula Saloon και τα υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα αυτής. Ο Πυργιώτης, Αργύρης Τσούλος με το Mitsubishi EVO IX (κεντρική φωτό) ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί ούτως ή άλλως, όμως η πίεση του Πίτ Παρθένη από την Πάτρα με το άλλο Mitsubishi, ήρθε να δώσει μια ξεχωριστή χροιά σε αυτή τη μονομαχία. Ο Τσούλος τελικά επικράτησε με διαφορά 2 λεπτών και 25 δευτερολέπτων, που ήταν και η μικρότερη ανάμεσα στους νικητές των κατηγοριών. Πίσω τους βρέθηκε ο Κώστας Τσαφαράς με την Lancia Integrale.

Στα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα της Saloon η νίκη πήγε στον Παναγιώτη Δούβαλη με το BMW E36 με τους Ρένο Παπαδάτο και Βασίλη Παπαχριστόπουλο, με τα δύο Peugeot 106 να ακολουθούν.

 

Το εντονότερο πάντως τοπικό στοιχείο χάρισε η νίκη του Ταξιάρχη Ασημακόπολου στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda. Ο Δημητσανίτης οδηγός εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Στάθης Κουκέας στο 2ο σκέλος και από τη στιγμή που η διαφορά του 1ου σκέλους ανάμεσα στους δύο ήταν πολύ μικρή, την κάλυψε και κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του. Πίσω του στο έπαθλο των Skoda Fabia του Ενιαίου βρέθηκε ο Μιχάλης Δουλτσίνος και τρίτος ο Βασίλης Κοκλάνης στο καλύτερο αποτέλεσμα της μικρής μέχρι τώρα, καριέρας του.

Η 17η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου έκλεισε με τους νικητές να τιμώνται παραλαμβάνοντας τα έπαθλά τους στο κέντρο της Δημητσάνας εν μέσω κόσμου και επισήμων, όπου εκτός από τους νικητές των κατηγοριών, απονεμήθηκαν κύπελλα και στους ταχύτερους των κλάσεων που υπήρξαν στον αγώνα.

[Φωτογραφίες: Photo Rally Press]

Αποτελέσματα: Τελικά

Αποτελέσματα: Σκέλος 1

Αποτελέσματα: Σκέλος 2

Η τέταρτη φετινή συνάντηση του Valvoline Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift στο αεροδρόμιο του Επιταλίου, στον Πύργο, επιβεβαίωσε ότι η φετινή είναι ίσως η πιο συναρπαστική σε συναγωνισμό και θέαμα σεζόν από καταβολής του θεσμού!

Μετά τις μεγάλες ανατροπές του προηγούμενου αγώνα στο Μαραθώνα, στην πόλη της Ηλείας -υπό το βλέμμα 1.500 θεατών- οι μάχες ήταν και πάλι απρόβλεπτες. Τόσο που στην κατηγορία Pro κέρδισε τέταρτος διαφορετικός νικητής στους ισάριθμους φετινούς αγώνες - καθώς το θεαματικό άλμα στο μέσον της διαδρομής προσέφερε ορισμένες από τις πιο φαντασμαγορικές στιγμές της χρονιάς.

Αυτή τη φορά, στην κατηγορία Pro, ήταν η σειρά του Αναστάσιου Χάρκα από τη Θεσσαλονίκη να πάρει τη νίκη - μια νίκη που, μάλιστα, τον ανέβασε την κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς διαφορά από τον Χρήστο Χαντζαρά, που ήταν τρίτος στον Πύργο αντιμετωπίζοντας και προβλήματα μετά από έξοδο που είχε το Σάββατο στην πρώτη στροφή της πίστας.

Δεύτερος, περνώντας στον μεγάλο τελικό -και ανατρέποντας μια χρονιά που μέχρι στιγμής όλα του είχαν πάει στραβά- ήταν ο «τοπικός ήρωας» Νίκος Τσέλος με το Mazda RX8, που έκανε εκπληκτικό αγώνα απέναντι στις BMW των πρωτοπόρων της βαθμολογίας. Αντίστοιχα, την τέταρτη θέση, μετά από τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, κατέκτησε ο Κερκυραίος Σπύρος Μανής, επίσης με BMW E36.

Την εξάδα έκλεισε ο Κώστας Δημητρόπουλος -αντιμετωπίζοντας, ωστόσο, αρκετές ζημιές στη διάρκεια του διημέρου- και ο Κώστας Δρούγας, ενώ ο Αντώνης Ασμανίδης με την έβδομη θέση που κατέκτησε από το μπάκετ του Nissan 200SX πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 45 βαθμούς – μόλις έναν περισσότερο από τον Δημητρόπουλο. Η συναρπαστική εξέλιξη του πρωταθλήματος φαίνεται, άλλωστε, και στο γεγονός ότι οι έξι οδηγοί από την 3η ως την 8η θέση της βαθμολογίας χωρίζονται από μόλις 7 βαθμούς διαφορά!

Στην κατηγορία Street Legal, αντίθετα, αναδύθηκαν στον Πύργο και νέοι πρωταγωνιστές, μαζί με τους καθιερωμένους. Οι δύο από τους τρεις «συνήθεις υπόπτους», Νίκος Φίστας και Σωτήρης Δήμος, δεν κατάφεραν να μπουν στην τετράδα, κι έτσι ο μοναδικός Παναγιώτης Γρηγορίου κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον Πύργο αύξησε το προβάδισμά του στην κορυφή του πρωταθλήματος, στους 13 βαθμούς από τον Δήμο και στους 14,5 από τον Φίστα!

Μεγάλος νικητής τους αγώνα της Ηλείας ήταν ο νεαρός Κώστας Νικολόπουλος, ενώ πίσω από τον Γρηγορίου στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικά σταθερός Μανώλης Νταής με την καλοστημένη «old school» Toyota Corolla του.

Μετά την καλοκαιρινή του ανάπαυλα, το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift ανανεώνει το ραντεβού του για το μέσον Σεπτεμβρίου, οπότε η Ζάκυνθος θα φιλοξενήσει τον 5ο γύρο του άκρως συναρπαστικού φετινού θεσμού.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία

Στις 27 - 28 Οκτωβρίου το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών θα φιλοξενήσει τον 5ο φετινό αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda με τους ίδιους τους συμμετέχοντες να ανυπομονούν να βρεθούν στην κορυφαία πίστα επί ελληνικού εδάφους.

Έτσι, το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda πάει Σέρρες, ολοκληρώνοντας έπειτα από προσπάθειες του Δ.Σ. σε συνεργασία με τους ίδιους τους οδηγούς που συμμετέχουν στο θεσμό, κάτι που ήταν επιθυμία των περισσοτέρων.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με την έγκριση της ΟΜΑΕ και θα είναι ο δεύτερος αγώνας ταχύτητας για το φετινό Ενιαίο, έπειτα από την επίσκεψη του πρωταθλήματος στη Ρόδο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα περιλαμβάνει μάλιστα και νέα πρόσωπα για τον θεσμό, καθώς δύο νέοι οδηγοί θα ξεκινήσουν τη συμμετοχή τους στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος είναι γνωστός από την παρουσία του στις ελληνικές αναβάσεις με την εντυπωσιακή Ferrari 458 Challenge και τον Δημήτρη Ρεμεντζή, οδηγό αγώνων Dragster, ο οποίος τώρα δοκιμάζει την τύχη του και σε άλλο είδος αγώνων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

[Γραφείο Τύπου ΣΟΑΑ]