03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Οκτώβριος 2020

Το ενδιαφέρον του ελληνικού motorsport αυτό το Σαββατοκύριακο, 31 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου, επικεντρώνεται στον karting, καθώς στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών θα διεξαχθούν οι δύο φετινοί γύροι του Rotax Max Challenge Greece 2020.

Μετά την αναπόφευκτη αναβολή της «πρωταθληματικής» Ανάβασης Διονύσου λόγω των πρόσφατων νέων ειδικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Αττική, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid19, ο αγώνας του RMC είναι ο μοναδικός αυτού του διημέρου.

Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα του Kartodromo απαγορεύεται η προσέλευση θεατών, και ότι θα διεξαχθεί απαρέγκλιτα βάσει των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ROTAX MAX CHALLENGE GREECE 2020 / 1ος & 2ος ΓΥΡΟΣ / Kartodromo

Με ρεκόρ, συνολικά 53, συμμετοχών θα διεξαχθεί ο διπλός αγώνας αυτού του διημέρου στο Kartodromo! Στις δύο αναμετρήσεις, οι αγωνιζόμενοι των κατηγοριών Micro, Mini, Junior, Senior και DD2 θα διεκδικήσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό Rotax MAX Challenge Grand Finals, που θα διεξαχθεί στην πίστα του Πορτιμάο της Πορτογαλίας στις 23-30 Ιανουαρίου του 2021.

 

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας -που αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει και το ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda-, καθώς και του Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης HTTC, που θα διεξαχθεί στις 14-15 Νοεμβρίου 2020 στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ξεκίνησε δυναμικά στις αρχές Οκτωβρίου, με τους οδηγούς να δηλώνουν «παρών» και να ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη, παρά την αναγκαστική απουσία θεατών από τις κερκίδες. Σήμερα, η σκέψη όλων ταξιδεύει ήδη στο Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου, όταν στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής θα διοργανώσει τον 2ο αγώνα του θεσμού. Παράλληλα, αυτή θα είναι και η 2η συνάντηση για το έπαθλο ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge.

Στην πίστα των Μεγάρων θα βρεθούν λοιπόν στα μέσα Νοεμβρίου τα αγωνιστικά των ομάδων Ν, Α, R και Ε, τα πανίσχυρα αυτοκίνητα της Formula Saloon, τα όμορφα και πάντα εντυπωσιακά Ιστορικά, καθώς και τα Skoda Fabia του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα πλαισιώσουν εκείνες του Hellenic Time Trial Challenge: Stock, Sport και Extreme, με τις επιπλέον κλάσεις Clio Cup, Legends Cup και Crosskart Cup.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της ΟΜΑΕ (http://www.e-omae-epa.gr/) μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, τόσο για τις κατηγορίες των αγώνων Ταχύτητας όσο και για το HTTC. Το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. θα διοργανώσει τον αγώνα σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει ορίσει η ΟΜΑΕ, μεριμνώντας για την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων σε αυτόν. Για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας, δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών.

Υποστηρικτές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας είναι η εταιρεία ειδών γραφείου Skag, καθώς και οι: Axotechniki, A. Makris A.E., Ρεκτιφιέ Original και Linea Sport. Επιπλέον, το ξενοδοχείο IL Desto Studios – Ευθυμίου στο Αλεποχώρι (20 km από την πίστα) προσφέρει στους αγωνιζόμενους την προνομιακή τιμή των €30/δωμάτιο το Σάββατο, με δώρο μία ακόμη διανυκτέρευση την Παρασκευή. Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6932428989 και 2105770879.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ Κανονισμός: Ταχύτητα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ Κανονισμός: HTTC

Με ρεκόρ συμμετοχών, τo ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, στην πίστα Kartodromo (Αφίδνες) διοργανώνεται ο διπλός αγώνας του φετινού Rotax MAX Challenge.

Από το συνολικό τελικό αποτέλεσμα των δύο αυτών αναμετρήσεων του διημέρου θα προκριθούν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο τελικό, Rotax Max Challenge Grand Finals, ο οποίος αυτή τη χρονιά θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Οι ελληνικές ομάδες σύσσωμες δίνουν το παρόν στον μεγάλο διπλό αγώνα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου και μαζί με τους οδηγούς, εμπιστευόμενοι τους κινητήρες Rotax, την αξιοπιστία τους, τον θεσμό αλλά και την πρόκληση της πρόκρισης στην ''Ολυμπιάδα του Karting'' όπως χαρακτηρίζεται Rotax Max Challenge Grand Finals, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό ρεκόρ!

Οι οδηγοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα έφτασαν τους 53, αριθμός ρεκόρ των τελευταίων ετών σε όλους τους θεσμούς των αγώνων karting στην Ελλάδα, απέναντι στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της οικονομικής-κοινωνικής κατάστασης.

ΠΙΝΑΚΑΣ Συμμετοχών

Οι Γιώργος Αναπολιοτάκης - Θανάσης Τσιούκας ήταν οι νικητές του 38ου Ράλλυ Κένταυρος. Το έμπειρο πλήρωμα του Ford Fiesta R5, έφτασε στην νίκη, η οποία τους εξασφάλισε και μαθηματικά το τρίτο συνεχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου.

Στη δεύτερη θέση γενικής, ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι νικητές της δικίνητης F2 κατηγορίας καθώς και της κλάσης C3 όπου συμμετείχαν, Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης με Peugeot 306. Οι Κρητικοί, πρωταθλητές ασφάλτου F2 2019, κατάφεραν με τη νίκη στο βουνό των Κενταύρων να διατηρήσουν το Πρωταθληματικό τίτλο τους, για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Στη τρίτη θέση τερμάτισαν οι Γιάννης Πλάγος -Αλκιβιάδης Ρέντης, με Honda Civic Type R. Οι πρωταθλητές F2 2018, εντυπωσίασαν με τα περάσματα τους, ενώ κατάφεραν να σημειώσουν και τον ταχύτερο χρόνο στην Αλυκόπετρα, που αποτελούσε την Powerstage του αγώνα και ήταν το μοναδικό πλήρωμα που "κατέβηκε" τα 6 λεπτά της διαδρομής.

Χωρίς να απειληθούν αλλά και να απειλήσουν, οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη τέταρτη θέση γενικής.

Οι "αναβασάκηδες" Κωνσταντίνος Καρλιώτης - Βασίλης Ανάγνου με Citroen Saxo επιβεβαίωσαν την ταχύτητα τους στις διαδρομές του Πηλίου, και κατάφεραν με το 1600αρι Citroen Saxo τους να τερματίσουν στη πέμπτη θέση της γενικής ενώ παράλληλα επικράτησαν στη κλάση C5 όπου συμμετείχαν και συμπλήρωσαν το βάθρο της κατηγορίας F2.

Στην πρώτη τους εμφάνιση σε Ράλλυ Κένταυρος, οι Βασίλης Κανδηλιώτης - Παντελής Παπανδρέου με Mitsubishi Lancer Evo VI, τερμάτισαν στην έκτη θέση γενικής έπειτα από ωραία μάχη που έδωσαν με το Mitsubishi Lancer του έτερου "φτερουγάτου γιατρού" Ποσειδώνα Γορίτσα και Αποστόλη Σπύρου που ήταν έβδομοι.

Μιά ανάσα μακριά τους, με διαφορά μόλις 7 δεκάτων ολοκλήρωσαν στην όγδοη θέση οι Γιάννης Νικολιδάκης - Μάνος Πετούσης με Peugeot 106 που ακολούθησαν τους Καρλιώτη-Ανάγνου στο βάθρο της κλάσης C6.

Οι Βασίλης Καραβασίλης - Μαρία Κυρλαγκίτση με Honda Civic Typer R, ανέβηκαν στο βάθρο της C3 μαζί με τους προαναφερθέντες Κτιστάκηδες και Πλάγο-Ρέντη ολοκληρώνοντας τη προσπάθεια τους στην ένατη θέση γενικής.

Τη πρώτη δεκάδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Γαλάνης - Χρήστος Θεοφανίδης με Renault Clio.

Ο συνδυασμός των Θανάση Στεργιάδη - Παναγιώτη Γαζγάζη, μπορεί να ολοκλήρωσαν στην ενδέκατη θέση γενικής παρόλαυτα ανέβηκαν στη τρίτη θέση του βάθρου της κλάση C5, όπου με το αποτέλεσμα αυτό κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον τίτλο των Κυπελλούχων Ράλλυ Ασφάλτου C5.

Από τα 32 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στο 38ο Ράλλυ Κένταυρος το βράδυ του Σαββάτου, 25 κατάφεραν να δουν τη ράμπα του τερματισμού.

Αρκετά πληρώματα στάθηκαν άτυχα, μεταξύ των οποίων:

Οι πρωτοπόροι της πρώτης ημέρας, Χρήστος Αυγερόπουλος - Στράτος Γιαβάσης που είχαν έξοδο με τo Skoda Fabia R5 τους.

Οι πρωταθλητες ράλλυ ασφάλτου F2 2014, Βασίλης Αναδιώτης - Μανώλης Μακρινος λόγω μηχανικού προβλήματος στο Renault Clio τους.

Οι Γιάννης Κακεπάκης - Θοδωρής Μακράκης από προβλήματα "νεότητας" στα ηλεκτρικά του νέου τους Citroen C2 S1600.

Οι Νίκος Κομνός - Νίκος Κόντος από μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο Citroen Saxo τους, μετά από έξοδο.

Καθώς και οι Καρακατσάνης-Βούλγαρης με Toyota Celica, Αθανασούλας - Μπασιούκας με Peugeot 208 R2, και Κουτσούκος - Αράπης με Toyota Starlet.

Ραντεβού στο Πήλιο την νέα χρονιά 2021, Covid επιτρέποντος, για το 39ο Ράλλυ Κένταυρος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

[Δελτίο Τύπου Λ.Α.Βόλου]

 

Στις 24-25 Οκτωβρίου, στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, διεξήχθη ο 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift σε μια ανανεωμένη και πολύ ανταγωνιστική διαδρομή, η οποία χάρισε μοναδικό θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις. Νικητής στην κατηγορία PRO, ο Γεώργιος Λαγός (BMW E36), ο οποίος κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τον Ιωάννη Βερνίκο Ευγενίδη (Nissan 350Z), να κερδίζει στην κατηγορία Street Legal!

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με την κατηγορία PRO, αυτή των διπλών περασμάτων, όπου μεγάλος νικητής και πρωταθλητής για το 2020, αναδείχθηκε ο Γεώργιος Λαγός BMW E36, ο οποίος με εκπληκτικές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς κατέκτησε τον τίτλο με έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του θεσμού.

Για να συμβεί αυτό στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου στην ανανεωμένη και πολύ ανταγωνιστική διαδρομή, χρειάστηκε να κερδίσει στον τελικό τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο BMW E36, ο οποίος παρά τα εκπληκτικά του περάσματα βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ο μαχητικός Αθανάσιος Κοράκης Nissan Silvia, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στους τελευταίους αγώνες.

Στην τέταρτη θέση ο πολύ βελτιωμένος στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία Αλέξανδρος Σπονδυλίδης Nissan 350Z, ο οποίο πραγματοποίησε πολύ όμορφα περάσματα , αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο πάντα σταθερός Μανώλης Νταής Nissan 200SX.

Στην έκτη θέση της κατηγορίας PRO, βρέθηκε ο Γεώργιος Παπαγεωργίου BMW E36, που δεν κατάφερε να επαναλάβει το αποτέλεσμα της Χίου. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Ηρακλής Λεόντης Nissan Silvia. Ο Σπύρίδων Μανής BMW E36, στην επανεμφάνιση του στους αγώνες κατέλαβε την όγδοη θέση. Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παναγιώτης Εγγλεζόπουλος Nissan Silvia, με τον Τζανή Αξιωτάκη Mazda RX7, να συμπληρώνει την δεκάδα της κατηγορίας PRO.

Μετά τις μεγάλες μάχες της κατηγορίας PRO, την σκυτάλη έλαβε η πολυπληθής κατηγορία Street Legal, αυτή των μονών περασμάτων, με την καινούργια διαδρομή να συμβάλει τα μέγιστα για το σπουδαίο θέαμα και τις επιδόσεις όλων των αθλητών. Μεγάλος νικητής σε έναν εντυπωσιακό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες αναδείχθηκε ο Ιωάννης Βερνίκος Ευγενίδης (Nissan 350Z), επικρατώντας του εντυπωσιακού Γεώργιου Θεοδωρογιάννη (Subaru Impreza).

Ο οδηγός από το Καρπενήσι σημείωσε το καλύτερο του αποτέλεσμα στην μέχρι τώρα αγωνιστική του εμπλοκή στο χώρο του Drift. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο σταθερός για ακόμη μια φορά Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στον μικρό τελικό, του εντυπωσιακού Ευστάθιου Τσαγκαρουσιάνου BMW E30. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο πρωταθλητής της κατηγορίας Street Legal το 2018 Παναγιώτης Γρηγορίου, γνωστός σε όλους ως "Spinnerakos" BMW E36.

Ο Αθανάσιος Παχής BMW E36, προσπάθησε για κάτι αξιόλογο όλο το διήμερο αλλά έμεινε στην έκτη θέση. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Ιωάννης Παπαβασιλείου BMW E36, δείχνοντας πόσο έχουν βελτιωθεί οι αγωνιστικές του επιδόσεις.. Ο Ευάγγελος Λεβεντογιάννης BMW E30, κατέλαβε την όγδοη θέση με σταθερή και εντυπωσιακή οδήγηση. Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Κωνσταντίνος Τσιάκας Opel Ascona, πέτυχε το καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα αλλά μια μηχανική βλάβη τον έθεσε εκτός αγώνα, αφήνοντας τον στην ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Μιχαήλ Κλωνάρης BMW E30.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών:
Γεώργιος Λαγός BMW E36 Κατηγορία PRO
«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι μας για φέτος ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου για την προετοιμασία του αυτοκινήτου σε όλους τους αγώνες, αλλά και την οικογένεια μου που με στήριξε και μου έδωσε ώθηση για να καταφέρω αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ θερμά όλους και εύχομαι του χρόνου να έχουμε μια όμορφη αγωνιστική χρονιά, με θεατές και ανοιχτές πίστες και πάλι."

Ιωάννης Βερνίκος Ευγενίδης Nissan 350Z Κατηγορία Street Legal
«Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Εμείς είχαμε έναν στόχο για να μείνουμε στο κυνήγι του τίτλου. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους μηχανικούς μου και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μου.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

[Δελτίο Τύπου Start Line]