04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Φεβρουάριος 2020

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαρτίου 2020 το 39ο Rally Sprint (χωμάτινο) που προσμετρά στο Κύπελλο Ράλλυ Χώματος 2020 και στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων 2020 σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΟΜΑΕ, και είναι ο πρώτος από τους αγώνες των δύο θεσμών.

Το Δ.Σ της Λέσχης και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν ο αγώνας να γίνει στην ειδική διαδρομή Χιλιομόδι, με τον ίδιο σχεδιασμό που είχε και το 2019. Η ειδική αυτή πήρε τις καλύτερες κριτικές στην αξιολόγηση από τα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Δευτέρα 2 Mαρτίου και κλείνουν την Παρασκευή 13 Μαρτίου, φυσικά μέσω του ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr)

Περισσότερα για τον αγώνα σύντομα στο site μας www.alak.gr - μείνετε συντονισμένοι...

[Δελτίο Τύπου ΑΛΑΚ]

Μετά την διετία ανασύστασης και αναζωογόνησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, χάρη στις προσπάθειες του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., οι αγώνες πίστας περνούν πλέον στη φάση της ανάπτυξής τους: η νέα σεζόν, που περιλαμβάνει πλέον 5 αγώνες και επιστροφή στις Σέρρες, ξεκινά το διήμερο 14-15 Μαρτίου 2020 από το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων - και αναμένεται συγκλονιστική!

Με τη βοήθεια των αγωνιζόμενων, των ομάδων και των χορηγών και υποστηρικτών του εγχειρήματος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο πριν από δύο χρόνια, τώρα βρίσκεται προ των πυλών της καλύτερης αγωνιστικής χρονιάς της τελευταίας, τουλάχιστον, δεκαετίας.

Διότι εκτός από την ποιότητα των αγωνιζόμενων και των αγωνιστικών αυτοκινήτων που συγκεντρώνονται στην πίστα, και διαρκώς και σταθερά πληθαίνουν, πλέον οι κατηγορίες και οι θεσμοί που θα απολαύσουν οι διαρκώς αυξανόμενοι θεατές είναι περισσότερες από ποτέ!

Εκτός των κλασσικών κατηγοριών Α-Ν-Ε-R-FS της Ταχύτητας, και οι πέντε αγώνες προσμετρούν στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας των Ιστορικών αυτοκινήτων. Επίσης, σε δύο από τους αγώνες Ταχύτητας, στις Σέρρες τον Ιούνιο και στα Μέγαρα το Σεπτέμβριο, το παρόν θα δώσουν και οι αγωνιζόμενοι του συναρπαστικού Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda.

Παράλληλα, οι τέσσερις συναντήσεις των Μεγάρων προσμετρούν στους θεσμούς ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge (HTTC) με τις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, στο Legend Cup, στο Crosskart Cup και στο καθιερωμένο πια Clio Cup! Κατά συνέπεια, το θέαμα για τους θεατές που θα τιμήσουν και φέτος το θεσμό θα είναι πολύπλευρο και εγγυημένο.

Μια περαιτέρω καινοτομία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., που θα εφαρμοστεί φέτος, είναι η δωρεάν συμμετοχή για τους Υπερπρωταθλητές -τόσο της Ταχύτητας όσο και του HTTC- που κατέκτησαν τους τίτλους στην Super Season, την οποία αποτελούσαν οι δύο τελευταίοι αγώνες του 2018 και οι τέσσερις περσινοί.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον πρώτο φετινό αγώνα όλων των παραπάνω θεσμών έχουν ήδη ανοίξει, στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ (e-omae-epa.gr), και η προθεσμία υποβολής τους λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Μαρτίου. Ο Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος θα γίνουν στην πίστα των Μεγάρων το απόγευμα της Παρασκευής 13/3.

Για τους αγωνιζόμενους που ενδιαφέρονται, το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. εξασφάλισε και φέτος προνομιακές τιμές για τη διανυκτέρευσή τους στο ξενοδοχείο «Il Desto Studios - Ευθυμίου», που βρίσκεται σε απόσταση 20 km από την πίστα, στο Αλεποχώρι. Η προνομιακή τιμή είναι €30/δωμάτιο το Σάββατο, ενώ με κάθε κράτηση προσφέρεται και μία επιπλέον δωρεάν διανυκτέρευση για την Παρασκευή. Για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6932.428989 και 210.5770879.

Στο πλευρό του αγώνα και υποστηρικτές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και HTTC είναι οι εταιρείες Skag, Puma, Under Armour, Loux, Axotechniki, A. Makris A.E., Ρεκτιφιέ Original και Linea Sport.

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής σας προσκαλεί στα Μέγαρα στις 14-15 Μαρτίου, για το συναρπαστικό ξεκίνημα της πιο πολυαναμενόμενης σεζόν της σύγχρονης εποχής των αγώνων Ταχύτητας!

Συμπληρωματικός Κανονισμός: Ταχύτητα

Συμπληρωματικός Κανονισμός: HTTC

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος συστάθηκε σε σώμα στην πρώτη του συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24/2/2020 σε συνέχεια των αρχαιρεσιών του Σαββάτου 22/2/2020.

Έπειτα από αιτιολογημένη άρνηση του πρώτου σε ψήφους, Μάριου Ηλιόπουλου, να αποδεχτεί τη συμμετοχή του στο Δ.Σ., τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο κατέλαβε ο πρώτος αναπληρωματικός, Αντώνιος Σταφυλοπάτης. Παρά την απόφασή του να μην αποδεχτεί θέση στο Δ.Σ., ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό της ΟΜΑΕ, στηρίζοντας με τις δυνάμεις του τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ συστάθηκε ως εξής:

• Πρόεδρος: Επαμεινώνδας Φατούρος

• Αντιπρόεδρος Α’: Νικόλαος Παυλίδης

• Αντιπρόεδρος Β’: Μιχαήλ Αποστολόπουλος

• Γενική Γραμματέας: Κορίνα Φατούρου

• Ταμίας: Γεώργιος Πολυζώης

• Μέλη: Χαράλαμπος Μπουροθανασόπουλος

            Παναγιώτης Ηλιόπουλος

            Φωτεινή Ψαρράκου

            Στυλιανός Καγιάφας

            Ιωάννης Μεσημέρης

            Αντώνιος Σταφυλοπάτης

Σε συνέχεια της πρώτης του συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ θα συνεδριάσει εκ νέου σε άμεσο χρονικό διάστημα για τον ορισμό της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠ.Α.).

Oι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) διεξήχθησαν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Υπό την παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου κας Μαρίας Γιαννάκου, στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 35 εκπρόσωποι των Σωματείων / μελών της ΟΜΑΕ για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Για το ΔΣ εκλέχτηκαν:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Μάριος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ - START LINE)
Νικόλαος ΠΑΥΛΙΔΗΣ (ΑΟΘ)
Κορίνα ΦΑΤΟΥΡΟΥ (ΣΦΙΚΑ)
Γεώργιος ΠΟΛΥΖΩΗΣ (ΦΙΛΜΠΑ)
Μιχαήλ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΟΛΑΠ)
Χαράλαμπος ΜΠΟΥΡΟΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ)
Παναγιώτης ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
Φωτεινή ΨΑΡΡΑΚΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ)
Επαμεινώνδας ΦΑΤΟΥΡΟΣ (ΑΣΗ)
Στυλιανός ΚΑΓΙΑΦΑΣ (ΛΕΣΧΗ 4x4 ΠΑΤΡΑΣ)
Ιωάννης ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ (ΑΣΣΟΑΑ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Αντώνιος ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗΣ (ΛΑΒ)
Χρήστος ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ (ΕΛΕΤΑ)
Δημήτριος ΚΑΡΠΑΝΟΣ (ΑΟΠ)
Νικόλαος ΜΑΝΩΛΗΣ (ΑΛΑΛ)
Ευαγγελία ΠΛΟΥΜΗ (ΛΑΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)*

*Μετά από κλήρωση μεταξύ των Νικόλαου ΔΙΑΚΑΚΗ (ΦΙΜΑ) και Ευαγγελίας ΠΛΟΥΜΗ (ΛΑΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) που ισοψήφησαν.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Σωκράτης ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
Βάγια ΖΑΧΟΥ
Ευστράτιος ΦΩΤΕΙΝΕΛΛΗΣ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 22/2, το νέο ΔΣ της ΟΜΑΕ πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη σημερινή (21/2) συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ αναγνωρίστηκε το δικαίωμα ψήφου των σωματείων, νομιμοποιήθηκε λίστα των Αντιπροσώπων και καταρτίστηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων.

Καταρτίστηκε επίσης ο κατάλογος με τα σωματεία με δικαίωμα λόγου.

Επισυναπτόμενα θα βρείτε (στα παρακάτω links):

1. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

2. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ

3. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Καλούμε όλα τα Σωματεία να συμμετέχουν προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γυρίσουμε σελίδα "οδηγώντας στην επόμενη ημέρα" το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό στην Ελλάδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή