04242024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Μάρτιος 2020

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος συντάσσεται με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο δοκιμάζεται στις συνθήκες πανδημίας που πλήττουν την χώρα μας από τον covid-19 και καλεί την αθλητική οικογένεια του Μηχανοκίνητου να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή.

Δίνουμε αίμα για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες αίματος στη χώρα μας | Η αθλητική οικογένεια μπροστά! Δείτε στα παρακάτω links τα καλέσματα που απευθύνουν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η Ολυμπιονίκης κ. Χρύσα Μπισκιτζή: 

Λ. Αυγενάκης: https://www.youtube.com/watch?v=eH-WAyTvlM4&feature=youtu.be 

Χ. Μπισκιτζή (Ολυμπιονίκης): https://www.youtube.com/watch?v=60YNBl6m0eQ 

Τα αθλητικά Σωματεία συμπεριελήφθησαν στα Μέτρα Στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έλαβε η ΟΜΑΕ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η προσθήκη των Σωματείων, όπως και των αθλητικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών, έγινε έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με δεδομένη την παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας εξαιτίας του Covid-19.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και αναλυτικά τα μέτρα στήριξης:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ

Η υφήλιος δέχεται μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση και η χώρα μας πλήττεται από τον Μάρτιο του 2020 από την πανδημία του Covid-19. Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε τους προγραμματισμένους αγώνες του μηνός Μαρτίου και προχωρούμε στην αναβολή όλων των αγώνων μέχρι 31/05/2020.

Η σκέψη μας είναι κοντά στους αθλητές που ανυπομονούσαν να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους χρονιά, αλλά και στα σωματεία που αφιέρωσαν χρόνο για να διοργανώσουν τους αγώνες. Κατανοούμε την απoγοήτευσή τους και τους εκφράζουμε την υποστήριξή μας.

Στο πλαίσιο του δυνατού και ανάλογα με τις συνθήκες η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α) σε συνεργασία με τα σωματεία θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του αγωνιστικού ημερολογίου και θα προσπαθήσει να επαναπρογραμματίσει τους αγώνες στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Στη συλλογική μάχη κατά του ιού ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, διαφοροποιούμε τον τρόπο εργασίας μας και ελπίζουμε αυτό να μας δώσει σύντομα την δυνατότητα να ξεκινήσουμε τους αγώνες μας.

Το Δ.Σ. και η ΕΠ.Α.

Με απόφασή της την Παρασκευή 13/3/2020, η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων και δομών του ΟΑΚΑ «για όσο διάστημα διαρκούν τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών αλλά και προσωρινής επιβολής μέτρων ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις» (δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ).

Κατόπιν αυτού, και στο πλαίσιο της επείγουσας ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας από τις επιπτώσεις και τη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η ΟΜΑΕ ανακοινώνει ότι τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Όλες οι υπηρεσίες της ΟΜΑΕ, για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστά τα γραφεία της, θα παρέχονται εξ αποστάσεως, μέσω email (στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και τηλεφωνικά (στο τηλ. 210.6892000).

Με πλήρη συναίσθηση για το καλό του κοινωνικού συνόλου, για τη διαφύλαξη της υγείας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και του συνόλου του πληθυσμού, η ΟΜΑΕ προτρέπει όλα τα μέλη της κοινότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία και υπευθυνότητα, εμπρός στην πρωτόγνωρη δοκιμασία που όλοι βιώνουμε, περιορίζοντας τις δραστηριότητές τους στις απολύτως αναγκαίες.

Η ΟΜΑΕ έλαβε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή απαγόρευσης παρουσίας κοινού στις αθλητικές διοργανώσεις μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2020, καθώς και από το υπουργείο Εργασίας ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό COVID-19, και τα δημοσιεύει στα παρακάτω links προς ενημέρωσή σας.

Εν συνεχεία, την Πέμπτη 12/3 έλαβε τα νέα, κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 55 Α / 11-03-2020.

Συγκεκριμένα, η Γ.Γ.Α. διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ότι θεσπίστηκε ανώτατο όριο 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους, κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή των αγώνων, μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2020. Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έρχεται δύο 24ώρα μετά την απόφαση της ΟΜΑΕ για την αναβολή όλων των αγώνων αυτοκινήτου μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2020.

ΓΓΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ / ΦΕΚ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

ΓΓΑ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ (ΦΕΚ 55Α)

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ