04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σεπτέμβριος 2020

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν για τον 1ο Αγώνα Ταχύτητας και HTTC για το 2020, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που επιβάλλουν σε όλους μας οι συνέπειες της πανδημίας, συγκέντρωσε 47 συμμετοχές.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν, στις 3-4 Οκτωβρίου, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων θα βρεθούν 31 οδηγοί που θα παλέψουν για τη διάκριση σε κάποια από τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, και άλλοι 16 οι οποίοι θα δοκιμαστούν απέναντι στο χρονόμετρο του Hellenic Time Trial Challenge.

Στην Ομάδα Α θα αγωνιστούν 8 οδηγοί, με τον Π. Σολδάτο να συμμετέχει με ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII της Α8, και πίσω του μια στρατιά από αυτοκίνητα των κλάσεων Α7 και Α6. Στα 2λιτρα, στην παρέα των Λ. Λεοντόπουλου με Honda Civic Type R και A. Τζαβάρα με Opel Astra F GSi προστέθηκε ο Δ. Σκεπασιανός, οδηγός Ιστορικού Ford Escort μέχρι πρότινος, με άλλο ένα Astra. Στα 1.600άρια, Ο Γ. Παπαδόπουλος με το Peugeot 206 θα έχει πλέον απέναντί του τον Ρ. Καίσαρα, που ανέβηκε κατηγορία από την Ομάδα Ν, καθώς και τους Γ. Καφετζάκη και Γ. Σηφάκη.

Από τους επίσης 8 συμμετέχοντες της Ομάδας Ν, οι 7 θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στην άκρως ανταγωνιστική κλάση Ν2 των Peugeot 106 και Citroen Saxo. Στους ήδη γνώριμους από την προηγούμενη σεζόν διεκδικητές «Geo», «Filon», Ν. Κόκκοτα, Π. Φούντα, έχουν προστεθεί οι Αστριός, Δ. Βολυράκης και Τ. Κουλουρίδης. Ο Π. Σολδάτος θα συμμετάσχει και εδώ, με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX N4.

Στην Ομάδα Ε, ο Ε. Καλκούνος με BMW M3 θα έχει απέναντί του τον Π. Κανσό (VW Golf GTI G60) στην κλάση Ε12, και άλλους 4 οδηγούς της Ε11: Σ. Καραμεσίνη (Opel Ascona 2.0E), Ι. Λούκο (Citroen Saxo), Δ. Πλακουτσή (Peugeot 206 GT) και Δ. Ρηγόπουλο (Opel City 2.0). Με ένα VW Golf GT της κατηγορίας Formula Saloon θα αγωνιστεί ο Δ. Δημολάς.

Στα Ιστορικά, ο πρωταγωνιστής της περσινής χρονιάς Μ. Σταφυλοπάτης (Ford Sierra Cosworth 4x4) πλαισιώνεται από τους Π. Κανσό (VW Golf GTI G60), Τ. Κουτσίκο (BMW 2002), Ι. Λούκο (VW Golf GTI 16V), Ν. Μαργέτη (Nissan 260Z) και Η. Τσαγγαρά (Opel Manta 200 E). Στην κλάση Gr.5 θα αγωνιστούν οι Α. Εδιπίδης με Ford GT40 και Θ. Πετράκης με Porsche 911 RSR.

Στην ατομική χρονομέτρηση Hellenic Time Trial Challenge τις περισσότερες συμμετοχές συγκεντρώνει η κορυφαία κατηγορία Extreme. Μεταξύ των 10 οδηγών της βλέπουμε να έχουν μεταπηδήσει και κάποιοι από τις νορμάλ κατηγορίες, όπως ο πρωταθλητής της Stock Δ. Δημολάς με το νέο του VW Golf GT, και οι Χ. Καλοβυρνάς και Ι. Κοντογεωργίου, με VW Golf και Seat Leon, αντίστοιχα. Το Toyota Starlet του Κ. Κλωνάρη, το Mitsubishi Lancer του X. Παπαντωνάκη και το Opel City 1.6 του Ν. Κρηπίδα συμπληρώνουν τη λίστα των… κανονικών αυτοκινήτων, αφού τα υπόλοιπα είναι τα 4 μονοθέσια της κλάσης Crosskart Cup που οδηγούν οι «Αμερικάνος», Μ. Δημούσης, Ι. Χαραλαμπόπουλος και Ι. Χεκιμιάν.

Στη νορμάλ κατηγορία Stock, περιμένουμε έντονο συναγωνισμό για την κλάση Α μεταξύ των Δ. Καροφυλάκη (Seat Leon Cupra R), Γ. Καλοβυρνά (VW Golf GTI), Ι. Παγώνα (Honda S2000) και Φ. Σταφυλοπάτη (Lotus Exige). Στην κλάση Δ θα συμμετέχει αυτή τη φορά ο Δ. Κολοβέντζος με το γνώριμο Daihatsu Charade GTTi, ενώ στην κατηγορία Sport ο Γ. Μητρόπουλος με Citroen AX.

Προσοχή: Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί pre-race trackday.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει ο Διοικητικός έλεγχος στα γραφεία της Ελληνική Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (Κύπρου 76, Περιστέρι). Εκεί οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το 5σέλιδο Έντυπο Προαγωνιστικού Ιατρικού Ιστορικού Αθλητών, το οποίο επισυνάπτεται στο παρόν Δελτίο Τύπου, ενώ υπάρχει και στα Έντυπα/φόρμες προς συμπλήρωση, στη σελίδα της ΓΓΑ:
https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports 

Στην πίστα, κάθε συνοδός/μηχανικός (συνολικά έως 2 ανά οδηγό) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου –το οποίο επίσης υπάρχει στην παραπάνω σελίδα της ΓΓΑ και επισυνάπτεται. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η παρουσία θεατών δεν επιτρέπεται.

Το Σάββατο, ο Τεχνικός Έλεγχος θα ξεκινήσει στις 07:00 και η ενημέρωση των αγωνιζομένων στις 08:05, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί το 1ο σκέλος του HTTC και οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές των αγώνων ταχύτητας. Την Κυριακή, το warm up οδηγών και αυτοκινήτων θα ξεκινήσει στις 08:30, και από τις 09:55 το 2ο σκέλος του HTTC και οι τέσσερις προγραμματισμένοι αγώνες.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ειδών γραφείου Skag, καθώς και οι εταιρίες Loux, Axotechniki, A. Makris A.E., Ρεκτιφιέ Original και Linea Sport. Όπως πάντα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο ξενοδοχείο IL Desto Studios – Ευθυμίου στο Αλεποχώρι, σε απόσταση 20 km από την πίστα, με την προνομιακή τιμή των €30/δωμάτιο το Σάββατο και με δώρο μία ακόμη διανυκτέρευση την Παρασκευή. (κρατήσεις: 6932428989, 2105770879).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το απόγευμα της Παρασκευής, για το Διοικητικό Έλεγχο στα γραφεία της λέσχης μας. Σας περιμένουμε!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Αγώνας Ταχύτητας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Αγώνας HTTC

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνα

Στις 3-4 Οκτωβρίου, στην όμορφη πόλη της Χίου, θα διεξαχθεί ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift και φιλικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (GP). Οι 55 οδηγοί που θα βρεθούν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο των Ολύμπων, θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα με τα μοναδικά περάσματα τους. Την διοργάνωση έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινητιστών Χίου - Α.Σ.Α. Χϊου με την υποστήριξη της Start Line.

Στο κομμάτι των συμμετοχών, η κατηγορία Pro, αυτή με τα διπλά περάσματα, συγκεντρώνει 14 συμμετοχές που θα παλέψουν "σώμα με σώμα" για την επικράτηση. Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Γιώργος Λάγος BMW 3 E36, θα προσπαθήσει να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, να εξασφαλίσει πολύτιμους βαθμούς για τους δύο εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς.

Οι Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος BMW 3 E36, Γιώργος Παπαγεωργίου BMW 3 E36, και Μανώλης Νταής Nissan 200SX FS, θέλουν να μπουν ξανά στην μάχη του πρωταθλήματος και το μόνο αποτέλεσμα για αυτούς θα είναι η νίκη. Στην εξίσωση για μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα θα μπουν και οι υπόλοιποι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία της Street Legal, με τα μονά περάσματα, 27 μονομάχοι θα διεκδικήσουν την νίκη στο όμορφο νησί της Χίου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτηση του στον Μαραθώνα, ο Ευγενίδης Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις και σε αυτόν τον αγώνα. Ο Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, με τα εντυπωσιακά του περάσματα, θέτει υποψηφιότητα για την επικράτηση στον αγώνα.

Ο πολύ σταθερός και ανταγωνιστικός, Μιχάλης Κλωνάρης BMW 3 E30, θα είναι ένα από τους πρωταγωνιστές στην Χίο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Κωνσταντίνο Τσιάκα Opel Ascona και Κωνσταντίνο Τσοκάνη Toyota Celica, οι οποίοι με την εμπειρία τους, θα βάλουν και αυτοί τα ονόματα τους στην λίστα με αυτούς που θα παλέψουν για την νίκη. Φυσικά μια πλειάδα οδηγών που υπάρχουν στην λίστα των συμμετοχών θα θελήσουν να μπουν "σφήνα" και να κάνουν την έκπληξη.

Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο των Ολύμπων, θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (GP), με τους 14 συμμετέχοντες να μάχονται με αντίπαλο το χρονόμετρο. Οι αγωνιζόμενοι με τα εντυπωσιακά αγωνιστικά τους θα προσπαθήσουν να πετύχουν αξιόλογες επιδόσεις, κερδίζοντας ταυτόχρονα τις εντυπώσεις!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6979.275225, 6908.805068

Στην Κρήτη θα δωθεί η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου 2020. Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης διοργανώνει το διήμερο 10 & 11 Οκτωβρίου, με επίκεντρο την πόλη του Ηρακλείου, το 42ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Ο αγώνας αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου και περιλαμβάνει 2 ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες 3 φορές, συνολικής απόστασης 61.20 χιλιομέτρων.

Η προσπάθεια του Α.Ο.Κρήτης γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την ΔΟΠΑΦΜΑΗ - Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Πολύ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι Δήμοι Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος.

Επίσης ο ΑΟΚρήτης συνεργάζεται στενά με τη Ελληνική Αστυνομία ,το τμήμα Τροχαίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να παραχθούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στην διοργάνωση του Ράλλυ.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 13:00 έως τις 16:00, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του Μεγάλου μας χορηγού ΗΚ ΑΕΒΕ επί της οδού Μιλτιάδη Καράτζη (πρώην Μαυσώλου).

Η Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου στις 10:00 από τον χώρο του Service Park και στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι με τα αυτοκίνητα θα κινηθούν προς τις Ειδικές Διαδρομές του Αγώνα, “Ποταμιές-Ασκοί” και “Καστέλλι-Καλό Χωριό”.

Το 42ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 15:32 της ίδιας μέρας, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν στο χώρο του Service Park (εντός πρώην Αμερικάνικης Βάσης).

Το κέντρο του αγώνα και το Service Park θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια στον κεντρικό δρόμο μπροστά από το πρώην δημαρχείο Γουβών (εντός πρώην Αμερικάνικης Βάσης).

Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται εντός του πρώην δημαρχείου στον ίδιο χώρο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 24:00

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους αυτή τη περίοδο, ο Α.Ο.Κρήτης θέλοντας να στηρίξει τα πληρώματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο 42ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης έχει εξασφαλίσει τις παρακάτω παροχές:

• Για όλα τα πληρώματα του ΑΟΚρήτης:
50€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής

• Για όλα τα πληρώματα εκτός Ηρακλείου:
Δύο (2) Δίκλινα δωμάτια ανά συμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) για μια (1) Δωρεάν διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββατου 10 Οκτωβρίου

• Για ολα τα πληρώματα εκτός Κρήτης:

1. Δύο (2) Δίκλινα δωμάτια ανά συμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) για δύο (2) Δωρεάν διανυκτερεύσεις Παρασκευή και Σάββατο
2. Δωρεάν μεταφορά του αγωνιστικού
3. 40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκα (κλούβα, ΙΧ, καμπίνα ή κατάστρωμα)

Το 42ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε). Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του αγώνα:
• στο email του ΑΟΚρήτης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
• στο τηλέφωνο: 6976897007, Ρένα Λαουμτζή

Στην σελίδα και στο group του Α.Ο.Κρήτης στο Facebook ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις και πληροφορίες για το 42ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ραλλυ Κρήτης: https://www.facebook.com/groups/aokritis/ 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ Κανονισμός

ΩΡΑΡΙΟ Αγώνα

ΧΑΡΤΗΣ Αγώνα

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και στις δύο αγωνιστικές ημέρες του Rally Citta di Bassano, οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman της ομάδας Step Racing κατάφεραν να τερματίσουν στον ιταλικό αγώνα, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες και «γράφοντας» αγωνιστικά χιλιόμετρα στο τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 Evo.

Το πλήρωμα της Step Racing ολοκλήρωσε στην 27η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα στα 102 πληρώματα που τερμάτισαν στον αγώνα της Βόρειας Ιταλίας, που προσμετρούσε στο International Rally Cup και είχε πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού.

Leg 1: Προβλήματα στο νυχτερινό σκέλος
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Rally Citta di Bassano για τους Νίκο Παυλίδη- Allan Harryman, στο 1ο σκέλος του Σαββάτου 26/9. Το πλήρωμα της Step Racing αντιμετώπισε προβλήματα και στα δύο περάσματα από τη θρυλική Valstagna, μια ειδική «σχολείο» για τους Ιταλούς οδηγούς.

Το πρώτο ήταν και το πιο χρονοβόρο, αφού από το ξεκίνημα του αγώνα ο κινητήρας του Skoda Fabia Rally2 Evo τέθηκε σε safe mode με αποτέλεσμα να χαθεί περισσότερο από 1 λεπτό.

«Σχεδόν από το πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής η ισχύς του κινητήρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτό προέκυψε μάλλον από κακό χειρισμό και δεν μπορέσαμε να το διορθώσουμε μέχρι το τέλος, χάνοντας αρκετό χρόνο», δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη για το πλήρωμα της Step Racing με τον κινητήρα του αυτοκινήτου να δουλεύει πλέον κανονικά. Ο χρόνος βελτιώθηκε κατά πολύ και οι Παυλίδης- Harryman κέρδισαν ουκ ολίγες θέσεις στη γενική κατάταξη, καλύπτοντας αρκετό από το χαμένο έδαφος.

«Επιτέλους καταφέραμε να οδηγήσουμε στην Valstagna, σε αγωνιστικό ρυθμό στο δεύτερο πέρασμα, σε μια ειδική για την οποία είχαμε ακούσει τα καλύτερα! Μια τεχνική διαδρομή, πολύ στενή στο μεγαλύτερο της κομμάτι και ιδιαίτερα απαιτητική, που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Μια ειδική με πολλές φουρκέτες και γκρεμούς στην οποία θα προτιμούσαμε να αγωνιστούμε υπό το φως του ήλιου. Ο χρόνος μας θα ήταν καλύτερος αν δεν ελαττώναμε το ρυθμό μας για να προφυλάξουμε τα ελαστικά μας.

»Βλέπετε επιλέξαμε λόγω των καιρικών συνθηκών να αγωνιστούμε με βρόχινα ελαστικά, όμως η ειδική άρχισε να στεγνώνει με αποτέλεσμα αυτά να υπερθερμανθούν. Επιπλέον, αναγκαστήκαμε να κόψουμε ρυθμό σε δύο στενά σημεία της ειδικής στα οποία είχαν εγκαταλείψει προπορευόμενα αγωνιστικά και στα οποία μετά βίας χωρούσε να περάσει δεύτερο αυτοκίνητο!» συμπλήρωσε ο Παυλίδης, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

«Αφήνουμε πίσω τη νύχτα της Παρασκευής και τα προβλήματα της και επικεντρωνόμαστε στο σκέλος του Σαββάτου, με τις ειδικές να έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Είναι αρκετά πιο γρήγορες από τη Valstagna με πολλά «πατημένα» κομμάτια. Θα ανεβάσουμε προοδευτικά το ρυθμό μας, όσο εξοικειωνόμαστε με το αυτοκίνητο, με στόχο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο καιρός θα παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο αφού αναμένεται άστατος, με την επιλογή των ελαστικών να μοιάζει ρώσικη ρουλέτα. Σκοπός μας είναι να ανεβούμε αρκετές θέσεις στη γενική και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», ολοκλήρωσε ο Έλληνας οδηγός.

Leg 2: Συλλογή εμπειριών
Στο δεύτερο σκέλος οι Παυλίδης- Harryman ξεκίνησαν επιφυλακτικά με τις πρωινές ειδικές να έχουν αρκετές υγρασίες από τη βροχή της προηγούμενης ημέρας: «Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε σκληρά ελαστικά στο πρωινό loop, ώστε αυτά να αντέξουν στη δεύτερη ειδική της ημέρας που είχε μήκος 23 χιλιομέτρων και ήταν στεγνή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο στην πρώτη διαδρομή, η οποία είχε πολλές υγρασίες και γλιστρούσε αρκετά, οπότε ο ρυθμός μας ήταν αναγκαστικά πιο αργός. Στην απογευματινή ειδική μπήκαμε με μεγάλη καθυστέρηση, είχε ήδη σουρουπώσει και η ορατότητα ήταν περιορισμένη» δήλωσε ο Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Ήταν ένας πολύ όμορφος και απαιτητικός αγώνας που τον απολαύσαμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αν και μία ειδική διαδρομή ακυρώθηκε, οδηγήσαμε 85 αγωνιστικά χιλιόμετρα που τα είχαν όλα. Σφιχτά τεχνικά κομμάτια, πατημένα, στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, νυχτερινά περάσματα. Αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος, να οδηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα, σε μεταβαλλόμενες μάλιστα συνθήκες ώστε να αποκτήσουμε εμπειρίες, να «μάθουμε» το αυτοκίνητο και να βελτιωθούμε οδηγικά.

»Γνωρίζαμε εξαρχής τις απαιτήσεις του αγώνα και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού. Είχαμε κατά νου ότι συμμετέχουν πολλοί τοπικοί οδηγοί, γνώστες των ειδικών διαδρομών και θα ήταν δύσκολο να τους πλησιάσουμε. Οπότε από το ξεκίνημα επικεντρωθήκαμε στις δικές μας επιδόσεις και στη βελτίωση τους στα δεύτερα περάσματα από τις ειδικές. Εν μέρει τα καταφέραμε και θεωρώ πως χωρίς το λάθος μας στην πρώτη ειδική του αγώνα, που έθεσε τον κινητήρα σε safe mode και μας κόστισε σχεδόν ένα λεπτό, θα μπορούσαμε να τερματίσουμε στην πρώτη 20αδα», κατέληξε ο Παυλίδης που είχε την πολύτιμη καθοδήγηση του Allan Harryman από το δεξί μπάκετ του Skoda Fabia Rally2 Evo: «Ευχαριστώ τον Allan, χάρη στην εμπειρία του οποίου κινηθήκαμε αξιοπρεπώς στις ασφάλτινες ειδικές της Ιταλίας».

Ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/StepRacing/ 
Φωτογραφίες: Fabrizio Buraglio
[Δελτίο Τύπου - Step Racing]

Με μια εικόνα διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει στα Crosscar τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας.

Το «παρών» στο «Διαδρόμιο» δήλωσαν 23 οδηγοί, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν… κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζουν τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα, κατάφεραν με τις μάχες τους να κρατήσουν σε εγρήγορση όσους -απαραιτήτως- παρόντες, αλλά και εκείνους που παρακολούθησαν την εξέλιξη της ημέρας μέσα από το sportstiming.gr

Στο πρωτάθλημα των 600 κ.εκ. ήταν ο Νώντας Καρανικόλας με το LaBase RX01 εκείνος που κατάφερε να επικρατήσει έπειτα από μεγάλη μάχη, κερδίζοντας στις λεπτομέρειες τους Γιώργο Δημούση (Semog Trophy), Μιχάλη Τακιδέλλη (Yacar) και Σπύρο Ράπτη (Planet Kartcross K3). Ο έμπειρος οδηγός του LaBase RX01 «έγραφε» από το ξεκίνημα της ημέρας σταθερά γρήγορους χρόνους και παρόλο που ήταν ταχύτερος μόνο στο δεύτερο πέρασμα, κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο πρωταθληματικό αγώνα του θεσμού.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δημούσης ξεκίνησε δυναμικά, σημειώνοντας και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο πρώτο πέρασμα, ωστόσο, στη συνέχεια ένα τετ-α-κε και ένα πρόβλημα στο γκάζι τον περιόρισαν στη δεύτερη θέση. Μέχρι στιγμής αυτή είναι και η καλύτερη θέση του οδηγού της Semog στα EKO Racing Dirt Games, ο οποίος ταυτόχρονα κατέκτησε και τη νίκη στους Ιδιώτες, με δεύτερο τον Σπύρο Ράπτη και τρίτο τον νεοεμφανιζόμενο Παναγιώτη Παπαδογεωργό, με Semog Bravo.

Ο Μιχάλης Τακιδέλλης άργησε λίγο να προσαρμοστεί στο νέο του «όπλο», όμως στο 3ο και στο 4ο πέρασμα ανέβασε ρυθμό και κατέκτησε την τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον πολύ μαχητικό Σπύρο Ράπτη, με Planetkarcross K3.

Στο έπαθλο των Junior, οι συνήθεις ύποπτοι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με Speedcar Xtrem και Αχιλλέας Χριστοδούλου με LaBase RX01 πάλεψαν επί ίσοις όροις, με τη νίκη τελικά να καταλήγει στον περσινό νικητή της κατηγορίας, Κωνσταντίνο Τακιδέλλη.

Στα αυτοκίνητα, η επικράτηση του Γιώργου Ζυμαρίδη τόσο στην κατηγορία 2001+ κ.εκ., όσο και αναφορικά με τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, φάνταζε ήδη πριν τον αγώνα ως… το πιο σίγουρο στοίχημα της ημέρας. Ο τρεις φορές τιτλούχος των Dirt Games συμμετείχε στον αγώνα στο πλαίσιο της εξοικείωσής του με το Škoda Fabia R5, ενόψει της συνέχειας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας τερμάτισε ο πάντα ταχύς Χρήστος Παλαιολόγος, με Mitsubishi Lancer Evo. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, αυτή των 1.401-1.600 κ.εκ., νικητής αναδείχτηκε ο Τάσος Αναστασόπουλος, με Toyota Corolla. Από εκεί και έπειτα, το βάθρο ξεκαθάρισε μόλις στο τελευταίο πέρασμα, με τον Νίκο Χρέππα (Peugeot 106) να παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Κώστα Μαχαίρα (Citroen Saxo), μετά από μάχη στα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των οδηγών που συμμετέχουν στο Π.Π Crosscar και στα υπόλοιπα κύπελλα και έπαθλα των EKO Racing Dirt Games για το 2020, η οποία άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του θεσμού. Ο επόμενος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 10-11 Οκτωβρίου, στην πίστα της Χαλκίδας, όπου παραδοσιακά καταγράφονται ανατροπές λόγω του χαρακτήρα της διαδρομής. 

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για 3η συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ