03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δεκέμβριος 2021

Η Επιτροπή Αγώνων ανακοινώνει τα εναπομείναντα προγράμματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων των αγώνων Karting, 4x4, Crosscar / EKO Racing Dirt Games και Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης για την αγωνιστική σεζόν του 2022.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν οι Προκηρύξεις και οι Γενικοί Κανονισμοί που θα διέπουν αναλυτικά κάθε θεσμό του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη νέα χρονιά. Αναλυτικά, οι αγώνες των παραπάνω θεσμών και οι ημερομηνίες τους είναι οι εξής:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KARTING
19-20 Μαρτίου Αφίδνες
25-26 Ιουνίου Καλαμάτα
29-30 Οκτωβρίου Σπάρτη*
26-27 Νοεμβρίου Αφίδνες

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING
26-27 Φεβρουαρίου Αφίδνες

ΙΑΜΕ SERIES GREECE
16-17 Απριλίου - Αφίδνες
28-29 Μαΐου - Αφίδνες
9-10 Ιουλίου [Θα ανακοινωθεί]*
17-18 Σεπτεμβρίου - Αφίδνες

ROTAX MAX CHALLENGE
2-3 Απριλίου - Αφίδνες
7-8 Μαΐου - Αφίδνες
1-2 Οκτωβρίου - Αφίδνες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CROSSCAR - EKO RACING DIRT GAMES
& ΕΠΑΘΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ
12-13 Μαρτίου - Διαδρόμιο / Κορινθία
9-10 Απριλίου - Χαλανδρίτσα / Αχαϊα*
14-15 Μαΐου - Ιαβέρης Παρκ / Αττική
11-12 Ιουνίου - [Θα ανακοινωθεί]*
15-16 Οκτωβρίου - Διαδρόμιο / Κορινθία
12-13 Νοεμβρίου - Χαλκίδα / Εύβοια
10-11 Δεκεμβρίου - Διαδρόμιο / Κορινθία

ΕΠΑΘΛΑ 4X4
12-13 Μαρτίου - Έπαθλο Trial Κρήτης
28-29 Μαΐου - Έπαθλο Trial Κρήτης
19-20 Νοεμβρίου - Έπαθλο Trial Κρήτης

16-17 Απριλίου - Wild Terrain / Ναύπλιο
15-16 Οκτωβρίου - Wild Terrain / Ρέθυμνο

14-15 Μαΐου - MEGAFOUR / Πάτρα
3-4 Σεπτεμβρίου - MEGAFOUR / Ιωάννινα

26-27 Μαρτίου - Trail Ride / Ναύπλιο
11-12 Ιουνίου - Trail Ride / Αττική
29-30 Οκτωβρίου - Trail Ride / Ναύπλιο

*Τελική επιβεβαίωση στις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά προγράμματα όλων των υπόλοιπων θεσμών των αγώνων αυτοκινήτου το 2022.

Η ΟΜΑΕ προσκαλεί κατασκευαστές ελαστικών XCCrosscar, μέσω των νομικών ή φυσικών προσώπων που τα εκπροσωπούν στην Ελλάδα, σε διαγωνισμό για την προμήθεια ελαστικών XCCrosscar που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες των EKO Racing Dirt Games 2022 και 2023.
Τα ελαστικά που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν κατά αποκλειστικότητα από όλους τους αγωνιζομένους των κατηγοριών 600 κ.εκ και 750 κ.εκ. σε όλους τους αγώνες EKO Racing Dirt Games για το έτος 2022 και 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές στα γραφεία της ΟΜΑΕ που βρίσκονται στη διεύθυνση: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών -ΟΑΚΑ, Ποδηλατοδρόμιο (Α΄ Επίπεδο), Λ. Κηφισίας 37 -15123 Μαρούσι, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17/1/2022 και ώρα 15:00. Πέρα από αυτή την ημερομηνία και ώρα, καμία προσφορά δε θα γίνει δεκτή.

Οι προσφορές πρέπει να φέρουν με ευκρίνεια πάνω τους την επωνυμία του νομικού ή φυσικού προσώπου που τις καταθέτει, τη διεύθυνση της έδρας του καθώς και την ένδειξη ‘’Προσφορά για το Διαγωνισμό Ελαστικών EKO Racing Dirt Games 2022-2023’’.

Δείτε την αναλυτική πρόσκληση του διαγωνισμού προμήθειας ελαστικών XCCrosscar 2022-2023 στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ XCCrosscar 2022-2023

Η ΟΜΑΕ προσκαλεί κατασκευαστές ελαστικών Kart, μέσω των νομικών ή φυσικών προσώπων που τα εκπροσωπούν στην Ελλάδα, σε διαγωνισμό για την προμήθεια ελαστικών kart που θα χρησιμοποιηθούν κατά αποκλειστικότητα από τους αγωνιζομένους σε όλους τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας Karting το έτος 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές στα γραφεία της ΟΜΑΕ που βρίσκονται στη διεύθυνση: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών - ΟΑΚΑ, Ποδηλατοδρόμιο (Α΄ Επίπεδο), Λ.Κηφισίας 37, ΤΚ 15123, Μαρούσι το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 17/01/2022 και ώρα 15:00. Πέρα από αυτή την ημερομηνία και ώρα, καμία προσφορά δεν θα γίνει δεκτή.

Οι τιμές αυτές θα αφορούν τόσο τους αγώνες όσο και τις προπονήσεις.

Οι προσφορές πρέπει να φέρουν με ευκρίνεια πάνω τους την επωνυμία του νομικού ή φυσικού προσώπου που τις καταθέτει, τη διεύθυνση της έδρας του, το ΑΦΜ και την ένδειξη ‘’Προσφορά για το διαγωνισμό ελαστικών Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας Karting 2022’’.

Δείτε την αναλυτική πρόσκληση του διαγωνισμού προμήθειας ελαστικών kart 2022 στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ KART 2022

Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο «αύριο» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, με την ανάδειξη των δύο ταχύτερων νέων Ελλήνων οδηγών - οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο θεσμό ανάδειξης ταλέντων «Rally Star» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η Ελλάδα ενισχύει περεταίρω τη θέση της στο χώρο του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την ένταξή της στο θεσμό «Rally Star» της FIA - θεσμού μέσω του οποίου «ανιχνεύονται» τα ταλέντα που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά των κορυφαίων οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Στο πλαίσιο του θεσμού, οι κατά τόπους Ομοσπονδίες διοργανώνουν σε εθνικό επίπεδο σχετικές εκδηλώσεις, από τις οποίες προκύπτουν οι οδηγοί που περνούν στην επόμενη φάση. Όσοι προκρίνονται, αξιολογούνται πλέον από τη FIA, με στόχο-έπαθλο τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα Junior WRC του 2023, πίσω από το τιμόνι ενός M-Sport Ford Fiesta Rally 3.

Σύμφωνα με την Προκήρυξη του διαγωνισμού, που συνδιοργάνωσε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τριάντα οδηγοί ηλικίας μεταξύ 18-26 ετών διαγωνίστηκαν σε Slalom Challenge, με τον ταχύτερο άντρα και την ταχύτερη γυναίκα να παίρνουν το εισιτήριο για τον Τελικό Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία στο τέλος Ιανουαρίου.

Οι μεγάλοι νικητές είναι η είκοσι ενός ετών Μαριαλένα Παυλή από την Αθήνα, αθλήτρια του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., και ο 23χρονος Γρηγόρης Εμμανουήλ από το Βελβεντό, του Σωματείου ΣΜΑΒ, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχα επικρατέστερους των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της FIA που συμμετέχουν στο θεσμό. Αν εξασφαλίσουν την «ευρωπαϊκή» πρόκριση, σειρά θα έχει η αναμέτρησή τους με τους νικητές των υπολοίπων ηπείρων.

Η προσπάθεια όλων των αγωνιζόμενων ήταν εξαιρετική και υψηλού επίπεδου. Στο Slalom Challenge, τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Νικολόπουλος και την τρίτη ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Σε κάθε περίπτωση, η νίκη, η συμμετοχή, ακόμα και η επαφή με μια τόσο μεγάλη διαδικασία, αποτελεί μια εμπειρία που ελάχιστοι οδηγοί μπορούν να ζήσουν στην αγωνιστική τους καριέρα, αλλά και ταυτόχρονα το όραμα της FIA για ένα υγιές αγωνιστικό μέλλον, που εν προκειμένω συνδυάζεται και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους αγωνιζόμενους, καθώς τα έξοδα συμμετοχής για τους νικητές καλύπτονται από τη FIA, τους χορηγούς του θεσμού και τις κατά τόπους Ομοσπονδίες.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε θερμά την ένταξη της Ελλάδας στο FIA Rally Star, μιλώντας σχετικά δήλωσε: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους. Για το λόγο αυτόν, διοργανώσαμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star. Ευχόμαστε στους μελλοντικούς πρωταθλητές ό,τι καλύτερο στο επόμενο αγωνιστικό τους βήμα».

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι εταιρείες Ford Motor Ελλάς και Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Σύμφωνα με τελευταία πληροφόρηση που έλαβε η ΟΜΑΕ από τη FIA, η διαδικασία έκδοσης της πρώτης διεθνούς αγωνιστικής άδειας θα προϋποθέτει -από την 1η Ιανουαρίου 2022- την υποχρεωτική συμμετοχή στα μαθήματα eLearning και στις αντίστοιχες εξετάσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Κατά το Παράρτημα L του διεθνούς αγωνιστικού κώδικα, ο αθλητής που επιθυμεί να εκδόσει διεθνή αγωνιστική άδεια για πρώτη φορά, θα πρέπει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της FIA μέσω της πλατφόρμας eLearing, που χωρίζονται ανάλογα με το είδος αγώνων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν: αγώνες Πίστας, Δρόμου ή Junior.

Στη συνέχεια, ο αθλητής θα πρέπει να απαντήσει σωστά, σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που ακολουθούν. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, θα αποκτά μια βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου της FIA, την οποία και θα καταθέτει στην ΟΜΑΕ μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα για την έκδοση της διεθνούς αγωνιστικής άδειας.

Κάθε αθλητής έχει τρεις προσπάθειες για να απαντήσει σωστά σε ποσοστό άνω του 80 τοις εκατό, των ερωτήσεων. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα πρέπει να παρακολουθήσει εκ νέου του σεμινάριο, από την αρχή, ώστε να φτάσει και πάλι στο τελικό στάδιο των ερωτήσεων.

Η διαδικασία σύνδεσης με το πρόγραμμα Driver Safety Training eLearning της FIA για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και της εξέτασης είναι πολύ απλή:

1. Μπαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://elearning.fia.com/learn/register 
2. Συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής και βάζετε τον κωδικό DRIVER-SRG
3. Μετά την εγγραφή σας, επιλέγετε το είδους αγώνα που σας ενδιαφέρει και τη γλώσσα.

Για να βοηθηθείτε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ