03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Μάρτιος 2021

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε προς δημιουργία απλώς εντυπώσεων, ολοένα και πληθαίνουν τα ερωτηματικά αναφορικά με τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της Ο.Μ.Α.Ε., σας γνωστοποιούμε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται στην Ο.Μ.Α.Ε. και στη διοίκησή της, αλλά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ως γνωστόν, η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε την 29.09.2020 με προσωρινή διαταγή του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και διοίκησε την Ομοσπονδία μέχρι και την 15.03.2021, δεν είχε την αρμοδιότητα και την εξουσία να συγκαλέσει γενική συνέλευση, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. Τέτοια εξουσία, απέκτησε η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 403/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική αυτή απόφαση, μας γνωστοποιήθηκε από τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Αθηνών μέσω e-mail μόλις το Σάββατο 13.03.2021. Αμέσως ειδοποιήθηκαν όλα τα διορισθέντα μέλη, τα οποία συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα την Τρίτη, 16.03.2021.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 17.03.2021, σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αποστείλαμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1456/2021 έγγραφο ερώτημά μας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, Τμήμα Αθλητικών Φορέων, Τμήμα Τεχνικών Αθλημάτων) και προς το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.

Με το έγγραφο αυτό ερώτημά μας, ζητήσαμε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι της Γ.Γ.Α. αν μπορούμε σύννομα να προκηρύξουμε και να έχουμε ολοκληρώσει τη διεξαγωγή εκλογών αναγκαστικά πέραν της 31.03.2021, πέραν δηλαδή της καταληκτικής προθεσμίας που επέβαλε ο Ν.4714/2020, αφού εκ των πραγμάτων δεν είχαμε νωρίτερα την εντολή από το δικαστήριο για να προχωρήσουμε σε εκλογές.

Έκτοτε, μετά δηλαδή την αποστολή του παραπάνω εγγράφου ερωτήματός μας, έχουν ήδη περάσει 14 μέρες και ακόμη περιμένουμε την απάντηση της Γ.Γ.Α., ενώ στο μεταξύ έχουμε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τους αρμόδιους, υπενθυμίζοντάς τους ότι το ζήτημα των εκλογών είναι για εμάς κατεπείγον.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να διεξαχθούν εκλογές σύννομα και το συντομότερο δυνατόν και γι’ αυτό ελπίζουμε η εκλογική διαδικασία να μην αποτελέσει το πρόσχημα για νέες περιπέτειες αποσταθεροποίησης και κρίσης. Προς ενημέρωσή σας, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το έγγραφο ερώτημά μας, με ημερομηνία σύνταξης και αποστολής την 17.03.2021.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ

ΟΜΑΕ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΓΓΑ

Τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας, οδήγησαν την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ στην απόφαση αναβολής όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Αυτοκινήτου και του Karting που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2021.

Η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη ΓΓΑ για την επανέναρξη του αθλητισμού, και κατά συνέπεια των αγώνων του motorsport στη χώρα μας, και για οποιαδήποτε εξέλιξη -καθώς και για τις νέες ημερομηνίες των αναβληθέντων αγώνων- θα επανέλθει με νέα ενημέρωση.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κατανοεί πλήρως την προτεραιότητα στην υγεία όλων των συμπολιτών μας. Εμπρός σε αυτή την εθνική προσπάθεια, συμπαρίσταται στην ελληνική πολιτεία, με την ελπίδα να δημιουργηθούν σύντομα οι συνθήκες που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των αγώνων Αυτοκινήτου και Karting την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ανακοινώνει τις Προκηρύξεις των αγώνων Αυτοκινήτου και Karting για την αγωνιστική χρονιά του 2021.

Στους παρακάτω συνδέσμους -είτε στον τομέα «Κανονισμοί» της ιστοσελίδας της ΟΜΑΕ (www.omae-epa.gr)- μπορείτε να βρείτε τις Προκηρύξεις της φετινής σεζόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ AYTOKINHTOY 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ KARTING 2021

Η ΟΜΑΕ, με την υποστήριξη της FIA, εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση στη χώρα μας ενός διεθνών προδιαγραφών προγράμματος εκπαίδευσης στελεχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού - το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2021.

Κατόπιν διαδικασιών που διήρκησαν αρκετούς μήνες, η ελληνική ήταν μία από τις Ομοσπονδίες που επιλέχθηκαν από τη FIA για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης FIA Grants Programme της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών της ΟΜΑΕ (π.χ. Αγωνοδίκες, Αλυτάρχες, Τεχνικοί Έφοροι, Κριτές) θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2021, από ειδικούς εκπαιδευτές της FIA που θα έρθουν στη χώρα μας.

Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη δήλωση συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους, θα ανακοινωθούν από την ΟΜΑΕ το προσεχές χρονικό διάστημα.