05242022Τρι
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σεπτέμβριος 2021

Η Επιτροπή Αγώνων ευχαριστεί τα Σωματεία που ανταποκρίθηκαν με την κατάθεση των προτάσεων τους για τους αγώνες αυτοκινήτου και karting που αιτούνται να διοργανώσουν στο πρόγραμμα των Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων του 2022.

Μετά τη λήψη των αιτήσεων και δεδομένου ότι η προθεσμία έληξε, πλέον η ΕΠ.Α. με τις επιμέρους επιτροπές κάθε μορφής αγώνων θα προετοιμάσουν και θα ανακοινώσουν το πρόγραμμα της αγωνιστικής χρονιάς του 2022 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ευχή όλων μας είναι οι συνθήκες να το επιτρέψουν ώστε, μετά από δύο χρονιές περιορισμών, απαγορεύσεων και περιόδων καραντίνας λόγω της πανδημίας, το 2022 να καταστεί εφικτή η πλήρης τήρηση του προγράμματος.

To 43o H&K ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης ολοκληρώθηκε με νικητές τους Γιώργο Αναπολιοτάκη-Θανάση Τσιούκα! Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου με πεδίο δράσης 3 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, οι οποίες επαναλήφθηκαν 3 φορές.

Συνδιοργανωτές ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) και η ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Αμέριστοι συμπαραστάτες των οργανωτών ήταν η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Κερδίζοντας τις 8 από τις 9 ειδικές διαδρομές του αγώνα, οι Πρωταθλητές Ασφάλτου τα τελευταία χρόνια, Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας αναδείχθηκαν νικητές του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης. Οι επικεφαλής της βαθμολογίας του θεσμού οδήγησαν ταχύτατα το Ford Fiesta R5, πέτυχαν το 3 στα 3 στο φετινό πρωτάθλημα Ασφάλτου και πλέον βαδίζουν ολοταχώς για ακόμη έναν τίτλο. Αυτή είναι η ένατη φορά που ο Κρητικός οδηγός κερδίζει τον αγώνα!

Οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης με Skoda Fabia R5, μπήκαν ορεξάτοι στο σκέλος της Κυριακής, ήταν ταχύτεροι στην πρώτη ειδική της ημέρας, ωστόσο δεν έγινε η αναμενόμενη κόντρα με τους θριαμβευτές καθώς είχαν «αναίμακτο» τετ-α-κε με πολλά χιλιόμετρα που τους απομάκρυνε από τη μάχη της κορυφής. Στην τελευταία μάλιστα ειδική αντιμετώπισαν πρόβλημα με την αντλία βενζίνης του Fabia, παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής που εντυπωσίασαν με τους χρόνους τους το διήμερο. Δεν απειλήθηκαν, αλλά ούτε απείλησαν με το Mitsubishi Lancer Evo VIII, με την τρίτη θέση στη γενική και την πρώτη στην κατηγορία C2 να είναι ένα αρκετά θετικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Έκλεψαν τις εντυπώσεις για μια ακόμη φορά οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης που επικράτησαν στα δικίνητα, αλλά και στην κατηγορία C3! Θεαματικοί και αλάνθαστοι και στις εννιά ειδικές διαδρομές, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι του Peugeot 306 S16, ακόμη και όταν η διαφορά από τους διώκτες τους ήταν μεγάλη.

Οι Ιωάννης Νικολιδάκης-Μάνος Πετούσης οδήγησαν στο όριο το Peugeot 106 S16 τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στα δικίνητα και στην πρώτη στη C5, ένα πλήρωμα που ακολουθεί όλο το θεσμό του Πρωταθλήματος Ασφάλτου φέτος. Πίσω τους τερμάτισαν οι Τίτος Τιτάκης-Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης με Citroen DS3 R3T Max! Στην πρώτη εμφάνιση του οδηγού σε Ράλλυ Κρήτης και στον τρίτο αγώνα της καριέρας του, τα κατάφεραν περίφημα ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην F2!

Στην έβδομη θέση γενικής τερμάτισαν οι Δημήτρης Καζάνας-Θοδωρής Μακράκης με Mitsubishi Lancer Evo IX. Το πλήρωμα ήταν ταχύτερο στην Ομάδα Ν, χωρίς όμως να συγκεντρώσει βαθμούς για το πρωτάθλημα, καθώς η κατηγορία δεν προσμέτρησε. Ένα σκασμένο ελαστικό το Σάββατο δεν επέτρεψε στους ταχύτατους Πατρινούς Χρήστο Αυγερόπουλο-Στράτο Γιαβάση να καταφέρουν κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στα δικίνητα! Μάλιστα το πλήρωμα του Peugeot 106 S16 αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην τελευταία Αγία Βαρβάρα, το οποίο ευτυχώς δεν του κόστισε τον τερματισμό.

Οι Σταύρος Ζεϊμπεκάκης-Γιάννης Συντιχάκης με Peugeot 106 S16 πρώτευσαν στη C4, αφήνοντας πιο πίσω τους Ανδρέα Περάκη-Κώστα Κουρουγκιαούρη που συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με το Peugeot 206 XS. Ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις στον αγώνα είχε ένα τετ-α-κε στην πρωινή διαδρομή της Κυριακής, κατάφερε ωστόσο να τερματίσει στο 35ο Ράλλυ Κρήτης της καριέρας του και να φτάσει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία!

Ταχύτεροι στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα, τη C6, ήταν οι Μαρίνος Μπενούκας-Δημήτρης Λαμπράκης με Peugeot 106 S16. Οι έτεροι αντίπαλοί τους Νίκος Τύρος-Γιώργος Πολυχρονόπουλος (Peugeot 106 S16) προτίμησαν να μην εκκινήσουν στο σκέλος της Κυριακής. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Μιχάλης Πουλάκης-Γιώργος Πουλάκης με Toyota Yaris.

Από τα 29 πληρώματα που εκκίνησαν στο 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, τερμάτισαν τα 20. Στις σημαντικότερες εγκαταλείψεις της Κυριακής συγκαταλέγονται αυτές των Μιχάλη Ζερβάκη-Γιάννη Λιοδάκη (Citroen Saxo VTS) στην πέμπτη ειδική διαδρομή από μηχανική βλάβη και των Γιάννη Καφετζάκη-Βαγγέλη Προβιδάκη (Peugeot 106 S16).

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν ώστε να διοργανωθεί ο φετινός αγώνας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του Σωματείου. Το welcome buffet που διοργάνωσε την Παρασκευή μαζί με τη Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, η παρουσία του στην εκκίνηση αλλά και στις απονομές του αγώνα δείχνουν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού αγαπάει το Ράλλυ Κρήτης. Μάλιστα έδωσε και μια υπόσχεση στις Απονομές. Θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία ώστε ο αγώνας να γίνει διεθνής! Μακάρι!

Νικητές κατηγοριών

C1: Γιώργος Αναπολιοτάκης / Θανάσης Τσιούκας – Ford Fiesta R5
C2: Γιώργος Περουλάκης / Λευτέρης Σαρρής – Mitsubishi Lancer Evo VIII
C3: Δημήτρης Κτιστάκης / Μάνος Κτιστάκης – Peugeot 306 S16
C4: Σταύρος Ζεϊμπεκάκης / Γιάννης Συντιχάκης – Peugeot 106 S16
C5: Ιωάννης Νικολιδάκης / Μάνος Πετούσης – Peugeot 106 S16
C6: Μαρίνος Μπενούκας / Δημήτρης Λαμπράκης – Peugeot 106 S16

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό τελικό του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί στο Kartodromo (Αφίδνες) ο διπλός τελικός. Ένα μοναδικό διήμερο δράσης στον μακροβιότερο θεσμό αγώνων karting. 64 κορυφαίοι οδηγοί, που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό θα διεκδικήσουν δύο τίτλους και μία πρόκληση.

Τίτλος Πρώτος: Τα εισιτήρια για την συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό του Rotax MAX Challenge Grand Final 2021, στις κατηγορίες Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX και DD2 MAX. Τελικός που φέτος θα γίνει στο Μπαχρέιν στις αρχές Δεκεμβρίου! Το δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο τελικό θα το αποκτήσουν οι νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών που θα αναδειχθούν από τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν ανάλογα με την κατάταξή τους στο σύνολο των σκελών (Α, Β, Γ Τελικός Χ 2) του διήμερου (μόνο) τελικού. Από τα 6 σκέλη θα μετρούν τα 4 εκ των οποίων τα 2 θα μπορούν να αφαιρεθούν από διαφορετική ή την ίδια ημέρα του αγώνα. Η απονομή στους νικητές θα γίνει στην πίστα διεξαγωγής του αγώνα μετά το πέρας του κάθε αγώνα, το Σάββατο και την Κυριακή όπου θα δοθούν και τα εισιτήρια για το Rotax MAX Challenge Grand Final 2021.

Τίτλος Δεύτερος: Για πρώτη φορά φέτος η Rotax Hellas, προκήρυξε και το ''Υπέρ Πανελλήνιο Έπαθλο Rotax''. Έναν τίτλο που μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι οδηγοί που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα του Ι.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge, από την Κρήτη, την Αθήνα έως τις Σέρρες! Ανεξάρτητα από το αν οι οδηγοί έχουν συμμετάσχει σε ένα αγώνα, όπου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στον διπλό τελικό του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 ή έχουν πάρει μέρος σε δύο ή και τρείς, το καλύτερο τους σύνολο βαθμών από ένα το κρατούν, προσθέτοντας και το σύνολο, το οποίο θα προκύψει για τα "εισητήρια'', 4 από τα 6 σκέλη της διπλής αναμέτρησης στις 9-10 Οκτωβρίου. Το σύνολο αυτό θα αναδείξει τον Υπερ-Πανελλήνιο-Επαθλούχο ανά κατηγορία του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021. Η απονομή των τίτλων θα γίνει την επομένη ημέρα των αγώνων, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 19:30 στις εγκαταστάσεις του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ.

Πρόκληση Μία, και μεγάλη: Η φιλοσοφία της Rotax Hellas, σύννομη αυτή του κορυφαίου κατασκευαστικού εργοστασίου και δημιουργού του MAX Challenge, BRP-Rotax GmbH & Co KG, όλα για τους οδηγούς! Και η Rotax Hellas το κάνει πράξη για μία ακόμα φορά, η χορηγική συνεργασία της με την επιχείρηση Ι.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, η οποία έδωσε το όνομα της στον φετινό θεσμό ( I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021) και ακόμα μία προσφορά για τους πρωταγωνιστές και μόνο που δεν είναι άλλοι από τους οδηγούς. Έτσι λοιπόν μεταξύ των οδηγών που θα συμμετάσχουν στον ελληνικό διπλό τελικό, θα κληρωθεί ανά κατηγορία (Micro MAX, Mini MAX, Senior MAX και DD2 MAX) ένας κινητήρας Rotax MAX Evo '21!

Ποιοι οδηγοί μπορούν να συμμετέχουν στον διπλό τελικό του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge GR 2021, ανά κατηγορία και πόσους βαθμούς έχουν ήδη για τον τίτλο του ''Υπέρ-Πανελλήνιου-Επαθλούχου'':

MICRO MAX

 
   

ΟΔΗΓΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Γιώργος Ψαρουδάκης            

102Χ

Νεφέλη Κοσμοπούλου            

101Σ

Έκτορας Τσέντας                    

101Α

Παναγιώτης Αλεξόπουλος       

100Α

Ιάσων Κοσμόπουλος              

100Σ

Τάλια Σουλτς                             

 96Χ

Μιχαήλ Παρμαξής                      

96Σ

Σωτήρης Μανάβης                     

 95Α

Ιωάννης Κολοβός                      

95Α

Κωνσταντίνος Γρέπτσιος         

93Σ

   

MINI MAX

 
   

ΟΔΗΓΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Νικόλας Καραγιάννης (No 124)      

102Χ

Λευτέρης Γκουλέτσος                 

102Σ

Βασίλης Μαλάμης                     

101Α

Μανώλης Μπανταλάκης               

99Χ

Βασίλης Αποστολίδης                    

99Α

Ζαχαρίας Νένογλου                       

99Σ

Παναγιώτης Ρεβελτζής                 

96Σ

Αντώνης Βούρος                         

95Α

Νικόλας Σουβατζόλου                   

93Α

Στυλιανός Κολοβός                     

92Α

Νικόλας Καραγιάννης (No 118)         

87Α

Φώτης Κατεχός                           

82Α

Τζιν Άνσον                                   

81Α

Νικόλας Γουρζουλίδης                 

76Α

   

JUNIOR MAX

 
   

ΟΔΗΓΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Βασίλης Μιχαηλίδης                            

102Χ

Γιώργος Καφαντάρης                           

102Α

Φιλίπ Καρράς                                      

101Σ

Γιαρίν Σουλτς                                        

 99Σ

Ζαν Καρράς                                          

97Σ

Ηλίας Καλιακμάνης                                

94Α

Χριστόφορος Μπέζας                            

93Σ

Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος            

90Α

Μανώλης Λιουδάκης                              

89Χ

.Γιαμ Πίντο                                             

87X

Γιώργος Δασκαλάκης                             

86Α

   

SENIOR MAX

 
   

ΟΔΗΓΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Μανώλης Σκεπετζάκης                          

102Χ

Στυλιανός Πετρίσης                                 

102Α

Βασιλική Πολυχρονίδου                            

99Σ

Ανέστης Σπάρταλης                                  

98Χ

Γρηγόρης Κρίκης                                      

97Χ

Γιάννης Νταφός                                        

96Α

Στράτος Γαλανόπουλος                            

95Α

Ιωακείμ Σώης                                            

95Σ

Θεοδόσιος Καζάκος                                  

94Σ

Φώτης Σωτηρόπουλος   

93Α

Γιαρντεν Όρντ                                           

92Χ

Γιώργος Αραβανής                                    

 91Χ

Θεόδωρος Κουροτζίδης                           

90Σ

Γιώργος Θεοδωρακόπουλος                     

89Α

Λευτέρης Γιακουμάκης                             

87Χ

Γιώργος Χαρίσης                                       

82Χ

Γιάννης Μαγουλιάνος                                 

82Χ

Δημήτρης Ζαχαριουδάκης                         

79Χ

   

DD2 MAX

 
   

ΟΔΗΓΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Άκης Βασιλέρης                                        

101Α

Χρήστος Οικονόμου                                   

99Α

Θανάσης Χατζόγλου                                   

92Α

Βασίλης Γιαννούλης                                      

92Α

Μανώλης Τζαμαριαδάκης                             

91Α

Παύλος Ξυνός                                             

86Α

Θάνος Ξηνταβελόνης                                   

85Α

Παναγιώτης Ασημάκης                                 

80Α

Δημήτρης Ζερβός                                         

78Α

Μάριος Σερδιλάκης                                     

77Α

 Όπου Α: από τον αγώνα των Αθηνών, Χ: των Χανίων και Σ: των Σερρών

Η αγωνιστική συνάντηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 2-3 Οκτωβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας.

Η οργανωτική επιτροπή του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. ανέμενε μέχρι το τελευταίο χρονικό περιθώριο την επιβεβαίωση του αυτοκινητοδρομίου της Μακεδονίας σχετικά με το νέο ασφαλτοτάπητα της πίστας, όμως την έλαβε εξαιρετικά ετεροχρονισμένα για να διασφαλίσει την κάλυψη όλων των διαδικασιών διεξαγωγής του αγώνα.

Ταυτόχρονα, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και διερεύνησε κάθε δυνατό ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή του αγώνα στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων - ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας της πίστας της Αττικής.

Για το σκοπό αυτό,το Σωματείο δεν άνοιξε ποτέ τη δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής για τον εν λόγω αγώνα στο σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ.

Η καθυστερημένη επιβεβαίωση από την πίστα των Σερρών και η αβεβαιότητα για την διεξαγωγή ή μη του αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, καθυστέρησαν την όποια επίσημη και οριστική ανακοίνωση μπορούσε -και θα έπρεπε- να υπάρξει. Παρότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση και εντέλει τη ματαίωση του αγώνα δεν βαραίνουν το ίδιο, το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους αγωνιζόμενους του θεσμού.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο -μετά το τέλος της καραντίνας- πρόγραμμα, για το 2021 το Σωματείο έχει προγραμματίσει δύο ακόμη αγώνες Ταχύτητας & Ιστορικών και HTTC, στις 6-7 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

[Δελτίο Τύπου Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.]

Κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Αγώνων, το πρόγραμμα των αγώνων EKO Racing Dirt Games τροποποιείται όπως παρακάτω:

16-17 Οκτωβρίου - Διαδρόμιο

06-07 Νοεμβρίου - Ιαβέρης Παρκ

27-28 Νοεμβρίου - Διαδρόμιο

04-05 Δεκεμβρίου - Χαλκιδα

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα κρίθηκαν αναγκαίες λόγω έργων βελτίωσης του οδοστρώματος που πραγματοποιούνται στην πίστα του Διαδρόμιου.

Οι συμμετοχές του αγώνα στο Διαδρόμιο, που διοργανώνει η ΑΛΑΚ, θα ανοίξουν την Παρασκευή 24/9 στο www.e-omae-epa.gr