04162024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 16:02

4ο MEGA FOUR 4×4 2023: Κόσμος και θέαμα «ανατίναξαν» τα λατομεία

Ntovas Pappas min

Η Λέσχη 4x4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Επιτροπής 4x4 της ΕΠΑ διοργάνωσε τον Αγώνα «4ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στα λατομεία του Αράξου της εταιρείας «ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Δυτικής Αχαίας να είναι συνδιοργανωτές.

Ο Αγώνας άνοιξε τον βαθμολογικό πίνακα για το προκηρυγμένο Κύπελλο Wild Terrain - Mega Four 4x4 για το 2023 και για αυτό οι συμμετοχές έφτασαν τις 34.
Η διαδικασία ξεκίνησε από νωρίς την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο να πραγματοποιείται στο κέντρο της Κάτω Αχαίας (δίπλα στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου), με εκατοντάδες θεατές να απολαμβάνουν το ιδιαίτερο θέαμα, από τα εκτός δρόμου τετρακίνητα οχήματα. Στις 21:00 πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση με πάνω από χίλιους θεατές να χειροκροτούν την έναρξη της προσπάθειας των πληρωμάτων και την σημαία εκκίνησης να δίνει η τοπική πολιτική ηγεσία του τόπου.
Το Σάββατο 13 και τη Κυριακή 14 Μαίου το επίκεντρο του αγώνα μεταφέρθηκε στον χώρο των λατομείων «ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» στην περιοχή του Αράξου, όπου το τοπίο ήταν ιδανικό για έναν τέτοιους είδους αγώνα.

Stamoglou Doufexis min

Πέτρα, χώμα, σκόνη και νερό ήταν τα στοιχεία που αντιμετώπισαν τα 34 πληρώματα, φτάνοντάς άνθρωπο και μηχανή στα όρια. Τα εναλλασσόμενα πετρώματα δημιούργησαν σκληρές συνθήκες για τα 4Χ4 οχήματα, ενώ η αμφιθεατρική περίμετρος πρόσφερε μοναδική θέαση με φυσική κερκίδα, κάτι που απόλαυσαν οι αρκετές εκατοντάδες θεατές.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, για όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκαν τρεις Ειδικές διαδρομές, καλύπτοντας αρκετά μεγάλες αποστάσεις, όπου πρόσφεραν οδηγική απόλαυση στους μετέχοντες και πλούσιο θέαμα στους θεατές.
Ξεκινώντας αναλυτικά από την κατηγορία WT – OPEN νικητές αναδείχθηκαν οι Σταμόγλου Γιώργος – Δουφεξής Νίκος με Suzuki Samurai αφού κέρδισαν τους Τσόντο Μανούση – Ξανθουδάκη Μανώλη με το πανέμορφο Land Rover Discovery τους.
Στην δυνατή κατηγορία της WT-40 το φαβορί απλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά με τους Ραυτόπουλο Βασίλη – Καμπέρο Αλέξη να επιβεβαιώνουν για ακόμα έναν αγώνα την υπεροχή τους με το Mitsubishi Pajero τους, κερδίζοντας και εδώ. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Μακρινός Παναγιώτης – Σαραντόπουλος Ανδρέας με 4x4 Custom οι οποίοι απέδειξαν πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θέλει δύναμη ψυχής, αφού 150 μέτρα πριν τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής το αμάξι τους έσβησε και το έσπρωξαν (πάνω από 2 τόνους βάρος) μέχρι τον τερματισμό. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σαρανταυγάς Ηλίας – Παπαγιαννάκης Χρήστος με Land Rover Defender, οδηγώντας θεαματικά αλλά συνετά, κερδίζοντας επάξια το τρίτο σκαλί.

Tsompanis Skopelitis min
Στην πολυπληθή WT-37 ο αγώνας είχε ανατροπές και μάχες που καθήλωσαν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς. Άξιοι νικητές αναδείχθηκαν οι Τζελέπης Γιώργος – Δεμερτζής Χρήστος με Land Rover Defender, ενώ το δεύτερο σκαλί το πάτησαν οι Ντόβας Ευστράτιος – Παππάς Γεώργιος με Suzuki Samurai από το Ιωάννινα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Τσουρλάκης Ευάγγελος – Λάσκος Μάριος με Suzuki Jimny.
Στην ENTRY OPEN οι διαφορές ανάμεσα στα πληρώματα ήταν αρκετά μικρές και σε πολλές περιπτώσεις, η κατάταξη κρίθηκε για μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Νικητές αναδείχθηκαν ο Τσομπάνης Πέτρος Ανάργυρος – Σκοπελίτης Αγάπιος με Suzuki Jimny όπου πραγματικά απογείωσαν το θέαμα. Δεύτεροι έκοψαν το νήμα οι Maisuradze Zurab – Ρούσσος Παντελεήμων με ίδιο αμάξι, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Πρέκας Δημήτριος – Bardadze Giorgi με Suzuki Samurai.

Raftopoulos Kamperos min

Στην «μικρή» ENTRY NORMAL κανείς δεν περίμενε ότι ο ανταγωνισμός και το θέαμα, θα είναι σε τόσα υψηλά επίπεδα. Τα πέντε πρώτα πληρώματα τα χώριζαν λίγα λεπτά και το βάθρο κρίθηκε στο νήμα. Την πρώτη θέση, κατέκτησαν οι Γιαννούκλας Χρήστος – Γιαννούκλας Κωνσταντίνος Παναγιώτης με ένα Suzuki Vitara, οι οποίοι σε κάθε πέρασμά τους ξεσήκωσαν τους θεατές. Η δεύτερη θέση ανήκει στους Σταυρόπουλος Ηλίας – Πλευρίτης Παντελής με Suzuki Jimny και το βάθρο συμπλήρωσαν οι Πατρινοί Φελέκης Αποστόλης – Αποστολόπουλος Παναγιώτης με Suzuki Jimny.
Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα θέλει να εκφράσει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα πληρώματα, άπό όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας που συμπλήρωσαν τον πίνακα συμμετοχών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Δυτικής Αχαίας, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους χορηγούς του αγώνα και την «ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» για την φιλοξενία.
Το Κύπελλο MEGA FOUR 4x4 θα συνεχιστεί με τους αγώνες σε Ιωάννινα και Χίο βάσει του προγράμματος της ΟΜΑΕ.

DSC 1178 min

TELIKA APOTELESMATA min

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χρυσός Χορηγός: LAMPROPOULOS ελαστικά και ζάντες

Μεγάλοι Χορηγοί: ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ
KIRIAZIS fruit company
Χορηγός Πίστας: ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Υποστηρικτές: CALIFORNIA CLUB 4x4
PSICROTHERMIKI
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πρώτες ύλες
ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ
VOGIATZIS racing
X-TRACK BARLOS
ΔΟΥΒΡΗΣ ηλεκτρικές συσκευές
DIVICO security
ΑΚΤΩΡ
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ εφημερίδα
AUTOMOTOPATRAS.GR

Από το Γραφείο Τύπου του Αγώνα

Last modified on Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 16:10