Print this page
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 10:54

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, 11ος & 12ος γύρος: Τα χρονομετρημένα στα Μέγαρα

Χαρακτηριστικό δείγμα συναγωνισμού και έντονης αγωνιστικής ατμόσφαιρας προσέφεραν για μια ακόμη φορά οι συμμετέχοντες στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda του 2018. Στις δοκιμές του Σαββάτου, στο πλαίσιο του έκτου φετινού αγωνιστικού διημέρου, οι διαφορές ανάμεσα στους πρωταγωνιστές μετριούνταν και πάλι σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για το φετινό Ενιαίο διεξάγεται στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και αποτελεί κομμάτι του τρίτου αγώνα ταχύτητας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε δύο ελεύθερα δοκιμαστικά στα οποία ταχύτεροι ήταν οι Στέφανος Καμιτσάκης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Το κυρίως πιάτο όμως ήταν οι χρονομετρημένες δοκιμές για την πρώτη από τις δύο κούρσες της Κυριακής. Εκεί ο Στέφανος Καμιτσάκης σημείωσε την καλύτερη επίδοση, έτσι θα ξεκινήσει από την pole position, εμπρός από τον Φίλιππο Καλέση που ακολούθησε στην δεύτερη θέση. Στην 2η σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν με τον ίδιο χρόνο ακριβώς μέχρι και στο χιλιοστό οι Σπύρος Γαλεράκης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ενώ πέμπτος ξεκινά ο Στράτος Κυρλαγκίτσης. Οι πέντε τους βρέθηκαν μέσα σε 59 χιλιοστά διαφοράς, καθώς τόση ήταν η απόσταση του poleman Καμιτσάκη από τον Κυρλαγκίτση, γεγονός εντυπωσιακό και αναμφίβολα ενδεικτικό για το τι θα παρουσιάσουν οι οδηγοί την Κυριακή.

Ακόμη και πιο πίσω ωστόσο οι διαφορές δεν αυξήθηκαν ιδιαίτερα. Λιγότερο από τρία δέκατα από την κορυφή, έκτος ήταν ο Μιχάλης Δουλτσίνος και έβδομος θα ξεκινήσει ο Στάθης Κουκέας ο οποίος ήταν ο ταχύτερος από τους μόνιμους συμμετέχοντες άνω των 30 ετών. Ο Μίλτος Κύρκος έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Γενικής για φέτος δεν πίεσε ιδιαίτερα σε κανένα σημείο και θα βρεθεί στην όγδοη θέση της εκκίνησης, ένα δέκατο ταχύτερος από τον “Le Man” που θα εκκινήσει ένατος.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τον Δημήτρη Ρέμεντζη που θα δοκιμάσει την τύχη του στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά με το Skoda Fabia του Ενιαίου και ενδέκατος είναι ο Γιώργος Σαρταμπάκος με το μυαλό στην Formula Saloon όπου επίσης συμμετέχει με το Fabia του Ενιαίου. Αλέξανδρος Χαλιβελάκης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος ολοκληρώνουν τους 13 οδηγούς του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda στον αγώνα των Μεγάρων.

Βαθμολογικά εκτός από τον Μίλτο Κύρκο στην Γενική και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή των Νέων δεδομένου ότι στην κατηγορία συμμετέχουν 6 οδηγοί και οι βαθμοί που θα μοιραστούν θα είναι μειωμένοι, ενώ έχει και προβάδισμα για την δεύτερη θέση της Γενικής βαθμολογίας. Παρόλα αυτά έχει και μεγάλη πίεση καθώς Κυρλαγκίτσης, Καλέσης και Κουκέας μπορούν να την… κλέψουν. Στους Νέους Κυρλαγκίτσης και Καλέσης μάχονται για την δεύτερη θέση, ενώ Δουλτσίνος και Γαλεράκης διεκδικούν την 4η.

Το πρόγραμμα των αγώνων στα Μέγαρα ξεκινά το πρωί της Κυριακής με τα warm up των κατηγοριών στις 08:30. Ο πρώτος αγώνας του Ενιαίου είναι προγραμματισμένος για τις 12:15 και ο δεύτερος στις 14:50.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και ζωντανά μπορείτε να παρακολουθείτε στην ιστοσελίδα του Σωματείου ΕΛΛΑΔΑ, www.ellada-racingclub.com καθώς και στο www.sportstiming.gr.

Last modified on Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 16:09