Print this page
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 23:41

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2019, 1ος & 2ος γύρος: Οι δοκιμές στο Διόνυσο

Η πρεμιέρα του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων συνδυάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με την αντίστοιχη του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Ο φιλόξενος Διόνυσος υποδέχτηκε τα 94 πληρώματα του αγώνα για τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου και 14 από αυτά ήταν του Ενιαίου με τα SkodaFabia 1.2 TSI. 

Τα αυτοκίνητα που έχουν χαρίσει ήδη δύο χρονιές έντονου ανταγωνισμού και θεάματος στους φίλους των αγώνων φέτος είναι αναβαθμισμένα. Με επαναπρογραμματισμένους εγκεφάλους και νέα εξάτμιση η ιπποδύναμη έχει αγγίξει τους 150 ίππους, ενώ η βελτίωση συνδυάζεται με ρύθμιση στην γεωμετρία του πίσω άξονα.

Όλα αυτά συνέθεσαν την εικόνα των βελτιωμένων επιδόσεων σε σχέση με τις περσινές δοκιμές στον Διόνυσο, καθώς από το πρώτο κιόλας φετινό πέρασμα οι χρόνοι έπεσαν αρκετά κάτω από τα 3 λεπτά του 2018. Ταχύτερος και στα δύο σκέλη ήταν ο Στάθης Κουκέας, ο οποίος σαν να μην πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος διατήρησε την δυναμική που έδειξε και πέρσι. Φέτος ήταν αναμφίβολα εκείνος που έδωσε τον τόνο ξεκινώντας από το 2:54.28 για να φτάσει στο εντυπωσιακό 2:52.95. Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο “LeMan” που έδειξε να ξεκινά τη φετινή σεζόν με μεγάλη διάθεση. Ήταν δεύτερος με 2:56.79 στο πρώτο σκέλος και βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια φτάνοντας στο 2:55.69 το μεσημέρι. Στο πρώτο σκέλος, στην πρώτη τριάδα των χρόνων, τους Νέους εκπροσώπησε ο πρωταθλητής του 2018, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα και κατέληξε με το 2:54.37 να έχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο των πρώτων φετινών δοκιμών ήταν η παρουσία του Κωνσταντίνου Γιαννίκου. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας 3 των ιστορικών το 2018, θα συμμετέχει φέτος στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skodaως μέλος της ομάδας Χαραλαμπόπουλου με την υποστήριξη της SkodaSynergy και τους Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, Ταξιάρχη Ασημακόπουλο και Μιχάλη Δουλτσίνο στο πλευρό του. Το ξεκίνημά του Γιαννίκου ήταν πολύ δυναμικό, καθώς σημείωσε εξαιρετική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο σκέλος και έφτασε έτσι να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος με τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας (2:54.82).

Την μεγαλύτερη βελτίωση όλων πάντως, έστω και αν δεν κατάφερε να φτάσει ψηλά στην κατάταξη,είχε ο έτερος πρωτοεμφανιζόμενος στο φετινό Ενιαίο. Ο λόγος για τον Θεμιστοκλή Πετράκη ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της Skoda Μακρής για το φετινό πρωτάθλημα, δίπλα στον Σπύρο Γαλεράκη και τον Βασίλη Κοκλάνη. Ο Πετράκης συμμετέχει για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε μορφή αγώνων και το κάνει με την αγάπη ενός γνήσιου sportsman. Ολοκλήρωσε τα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα με 3:05.47 και το δεύτερο πέρασμά του ήταν λίγο λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα ταχύτερο (3:01.08).

Αντίστοιχη ήταν και η βελτίωση του Μιχάλη Δουλτσίνου από το πρώτο στο δεύτερο σκέλος, αλλά ο νεαρός δεν ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνισή του καθώς δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ ο Φίλιππος Καλέσης ήταν μέσα στην πεντάδα των οδηγών οι οποίοι στο δεύτερο σκέλος είχαν όλοι, μικρότερη του δευτερολέπτου διαφορά μεταξύ τους. Ανάμεσα τους και ο Σπύρος Γαλεράκης που παρά το νωθρό ξεκίνημα αναμένεται αύριο να είναι ένας εκ των διεκδικητών για μια θέση στο βάθρο των Νέων.

Ο αγώνας της Κυριακής αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς όλα δείχνουν πως και πάλι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τα πάντα και θα μας φέρουν πολύ μικρές διαφορές, κάτι για το οποίο ξεχωρίζει το Ενιαίο του Σ.Ο.Α.Α. από το ξεκίνημα της πορείας του, το καλοκαίρι του 2017.

Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00και ο δρόμος θα έχει κλείσει από τις 09:00. Προσοχή καθώς αύριο αλλάζει και η ώρα Ελλάδος με τους δείκτες των ρολογιών να μετακινούνται μια ώρα εμπρός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Χρονομετρημένες Δοκιμές 1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Χρονομετρημένες Δοκιμές 2

Last modified on Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 14:47