Print this page
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 00:53

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2019, 7ος & 8ος γύρος: Οι δοκιμές στη Δημητσάνα

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ήταν ταχύτερος στα δύο από τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών του Σαββάτου της Ανάβασης Δημητσάνας, αγώνα που προσμετρά στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας, αλλά αποτελεί τον 7ο και 8ο φετινό για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda.

Ο Πρωταθλητής Νέων του 2018 σημείωσε τις καλές του επιδόσεις στα τελευταία σκέλη, καθώς νωρίτερα στο πρώτο της ημέρας, ήταν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο αργότερος από τον Σπύρο Γαλεράκη. Μάλιστα ο οδηγός της Skoda Μακρής κατάφερε χάρη σε αυτήν την επίδοση να σημειώσει και τον ταχύτερο πέρασμα που έχει γίνει ποτέ από Fabia του Ενιαίου.

Όπως φάνηκε σαφώς στις δοκιμές του Σαββάτου οι Νέοι έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με την Ανάβαση Δημητσάνας. Πέραν των δύο πρωτοπόρων και στην βαθμολογία ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος βρέθηκε δύο φορές με τον τρίτο χρόνο, ενώ από τους υπόλοιπους ο Μιχάλης Δουλτσίνος έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει καλές επιδόσεις, όπως εξάλλου και ο Δημήτρης Ρεμέντζης ο οποίος μπορεί να μην είναι «Νέος» ήταν όμως και σήμερα ταχύτατος.

Για την ακρίβεια ήταν μάλλον ο ταχύτερος από τους άνω των 30 ετών συνολικά (όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί στις δοκιμές). Ξεκίνησε δυναμικά και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο χωρίς ωστόσο να αποφύγει μερικά λάθη. Αυτά έδωσαν την ευκαιρία στον Γιώργο Σαρταμπάκο να βρεθεί πρώτος άνω των 30 στο δεύτερο σκέλος, ενώ νωρίτερα και ο “Ilio” είχε βρεθεί μέσα στο 2:01 που είναι χρόνος αναφοράς για τους περισσότερους. Οι μόνοι που απουσίασαν χαρακτηριστικά από αυτό το φάσμα επιδόσεων ήταν ο «LeMan» και ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης.

Πάντως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν το ίδιο αν ο Στάθης Κουκέας δεν είχε βρεθεί σε μια όχι τόσο καλή ημέρα. Χωρίς να μπορέσει να σημειώσει τους χρόνους που θα ήθελε δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι και ετοιμάζει την «αντεπίθεσή» του.

Τελευταίος αλλά πρώτος στις καρδιές όλων στην Δημητσάνα και όχι μόνο είναι ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος. Έχοντας το στοιχείο του τοπικού ήρωα της περιοχής κυρίαρχο και με άριστη γνώση της διαδρομής, κινήθηκε εντυπωσιακά γρήγορα με επιδόσεις κορυφής. Οι δικοί του άνθρωποι το περίμεναν και του ευχήθηκαν ανάλογες επιδόσεις και στο κυριακάτικο αγωνιστικό σκέλος.

ΧΡΟΝΟΙ ΔΟΚΙΜΩΝ