Print this page
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 17:33

Ανάβαση Ελασσόνας: Αντίστροφη μέτρηση (23-24/10)

Αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή της 5ης Ανάβασης Ελασσόνας που θα διεξαχθεί στις 23-24 Οκτωβρίου 2021. Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ) ολοκληρώνονται και όλα είναι έτοιμα για ακόμη έναν αγώνα-γιορτή.

Η γνωστή πλέον διαδρομή της ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Το μήκος της είναι 3,8 χλμ και θα διεξαχθεί δύο φορές την Κυριακή κατά τον αγώνα ενώ το Σάββατο θα διεξαχθούν τα δοκιμαστικά του αγώνα, όπου θα γίνουν τρείς φορές.

Ο αγώνας αν και είναι ενταγμένος βαθμολογικά στο κύπελλο αναβάσεων βορείου Ελλάδος προσελκύει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Αγωνιζόμενοι που τρέχουν αποκλειστικά για διασκέδαση, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι βαθμοί και οι τίτλοι.

Ο μεγάλος αριθμός θεατών που κατακλύζει τη διαδρομή για να παρακολουθήσει τις μάχες των αγωνιζομένων με το χρόνο, είναι πρωτοφανές για τους Ελληνικούς αγώνες. Θεατές κάθε ηλικίας δίνουν το παρόν, χειροκροτώντας τους συμμετέχοντες και δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο για να πατήσουν το γκάζι ακόμα περισσότερο.

Ο παράλληλος δρόμος που βρίσκεται δίπλα στη διαδρομή του αγώνα και η ύπαρξη μεγάλου χώρου παρκαρίσματος, διευκολύνει όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ταυτόχρονα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, με την εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου και το τερματισμό και τις απονομές μετά το τέλος του αγώνα την Κυριακή, δίνουν έναν ακόμη τόνο γιορτής.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της υποστήριξης του Δήμου Ελασσόνας που έχουν τον αγκαλιάσει, συνεισφέροντας στην πετυχημένη διοργάνωσή του.

Βρείτε στο διαδίκτυο τη λέσχη και ενημερωθείτε για τον αγώνα και τις δραστηριότητές της: στο Facebook με την ονομασία ΛΑΜΚΕ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ