Print this page
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 16:03

Valvoline Π.Π. Drift, 3ος γύρος: Ανατροπές και εκπλήξεις!


Ο 3ος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift διοργανώθηκε από το Σωματείο ΑΣΗ το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου στον γνωστό εξαιρετικό χώρο στον Μαραθώνα, εκεί που έγινε το Gymkhana Grid πριν από 1,5 χρόνο, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια του τοπικού Δήμου.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε από την Proaction με μοναδικό στόχο την maximum ψυχαγωγία των θεατών, καθώς και των οδηγών. Παράλληλα, οι συμμετοχές έφτασαν τις 52 - αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα!

Οι περίπου 2.000 θεατές που έδωσαν το παρόν απόλαυαν συγκλονιστικές μάχες, καθώς γίνεται όλο και πιο εμφανές πόσο πολύ ανεβαίνει διαρκώς το επίπεδο των οδηγών.

Στο αγωνιστικό μέρος, και συγκεκριμένα στην κατηγορία Legal, οι γνωστοί «θαμώνες» του βάθρου (Γρηγορίου, Φίστας, Δήμος) ήταν ξανά πρωταγωνιστές - όμως, αυτή την φορά τους κέρδισε επάξια ο Κλωνάρης, αφήνοντας δεύτερο τον Γρηγορίου και τρίτο τον Δήμο.

Η κατηγορία pro, ωστόσο, επεφύλασσε μεγάλες ανατροπές! Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας -Χάρκας, Χαντζαράς, Ντουφεκιάς, Λεοντής και Κυριακουδης- δεν προχώρησαν όσο θα ήθελαν, και απώλεσαν πολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα, στον αγώνα του Μαραθώνα αναδείχθηκε άλλη μια σειρά οδηγών, βάζοντας «φωτιά» στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας!

Ο Τσιλιμπόνης ήταν, στο τέλος, εκείνος που -επιστρέφοντας δυναμικά- ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας ότι πάντα είναι ικανός για τη νίκη. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Κωνσταντάρας -παρά τη μακρά τους απουσία από τους αγώνες- ενώ τρίτος ήταν ο Δημητρόπουλος, ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς του διημέρου.

Ο τέταρτος «Dancer» Καλούδης με την πανίσχυρη Toyota Supra του ήταν, στο μεταξύ, μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του αγώνα: Παρότι είχε να τρέξει αρκετά χρόνια, έκανε εντυπωσιακά περάσματα ειδικά προς το τέλος, ώστε να καταφέρει να μπει στην τετράδα. Στην πέμπτη θέση, ο Κοντελές πήρε την καλύτερη θέση της καριέρας του ενώ ο Ασμανίδης, αν και νέος, οδηγώντας έξυπνα κατάφερε να κλείσει την εξάδα. Όσο για τους Χαντζαρά και Χάρκα, μετά από λάθη τους αποκλείστηκαν στη φάση της 8αδας.

Το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift δίνει τώρα ραντεβού για τις 7-8 Ιουλίου, στον Πύργο.

Last modified on Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 16:10