Print this page
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 13:46

Valvoline Π.Π. Drift, 5ος γύρος: Πέμπτος διαφορετικός νικητής!

Το συναρπαστικότερο και πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα Drift των τελευταίων ετών γνώρισε τον πέμπτο του διαφορετικό κινητή σε πέντε αγώνες, στο παλιό λατομείο που φιλοξενεί την πίστα της Λιθακιάς στη Ζάκυνθο.

Ο νικητής του 5ου γύρου του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift στην κατηγορία Pro ήταν ο Γιώργος Λαγός, με τη BMW E36. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε πανελλήνιο αγώνα!

Για τον Νίκο Φίστα, όμως, στην κατηγορία Street Legal, αυτή ήταν η δεύτερη φετινή του νίκη - και τον έφερε σε απόσταση μόλις δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Γρηγορίου, τον οποίο μια επέμβαση λίγες μέρες νωρίτερα τον κράτησε μακριά από τον αγώνα της Ζακύνθου.

Με τον Σωτήρη Δήμο να ακολουθεί σε απόσταση μόνο 5 βαθμών τον Φίστα, η μάχη για τον τίτλο στη Street Legal θα είναι εξίσου συναρπαστική με εκείνη της κατηγορίας Pro: σ' αυτήν, το «στραβοπάτημα» του Αναστάσιου Χάρκα στα Λιθακιά, που περιορίστηκε στην 8η θέση, δεν του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Χρήστου Χαντζαρά από τον αγώνα (το αυτοκίνητό του οποίου βρίσκεται στο εξωτερικό για τους αγώνες του King of Nations). Έτσι, ο Χάρκας προηγείται με 17 βαθμούς του Χαντζαρά, τον οποίο τώρα πλησίασε στους 5 βαθμούς ο Κώστας Δημητρόπουλος, φτάνοντας στον τελικό της Ζακύνθου.

Στον τελικό αυτό ο Λαγός ήταν εξαιρετικός για να φτάσει στην πρώτη του νίκη, ενώ ο Δημητρόπουλος πλήρωσε και ένα μικρό του λάθος. Στο μικρό τελικό ο Κώστας Δρούγας από την Καλαμάτα, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, κατέκτησε την τρίτη θέση με ευκολία, εκμεταλλευόμενος και τα μηχανικά προβληματα που αντιμετώπισε ο εντυπωσιακός τοπικός Ανδρέας Κανδήλας. Επίσης τοπικός είναι και ο Διονύσης Κλαδής, πέμπτος με την Toyota Corolla του, με την οποία νωρίτερα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στα χρονομετρημένα!

Στα μονά περάσματα της Street Legal η μάχη ήταν εξίσου απρόβλεπτη, κι εντέλει ο Νίκος Φίστας με το Nissan 350Z συνέχισε την εξαιρετικά σταθερή φετινή του πορεία για να κερδίσει στα Λιθακιά. Άφησε, στις πλαϊνές του θέσεις στο βάθρο, τον Κώστα Νικολόπουλο και τον Φώτη Ανδρουτσόπουλο.

Μετά την επίσκεψή του στο Ιόνιο, το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift θα περάσει στο τέλος Οκτωβρίου το Αιγαίο για τον 6ο αγώνα του θεσμού στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου, το σαββατοκύριακο 27-28/10.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία