Print this page
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 19:48

DRIFT King of Nations & King of Europe: Περιμένοντας τον Saito στις Σέρρες!

Οι κορυφαίοι drifters της Ελλάδας και της Ευρώπης, μαζί με τον «μύθο» του παγκόσμιου drift Daigo Saito, είναι έτοιμοι να δώσουν και φέτος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, το μεγάλο τελικό «ραντεβού» τους στην Ελλάδα! Στην πίστα των Σερρών, το διήμερο 6-7 Οκτωρίου, θα κλείσει με τον πιο θεαματικό τρόπο η αυλαία των θεσμών King of Nations και King of Europe Pro Series 2018.

Ο 38χρονος από τη Σαϊτάμα, πρωταθλητής King of Nations του 2017 και ο πρώτος παγκοσμίως που κατάφερε να γίνει πρωταθλητής και στο D1GP (2008) και στη Formula Drift (2012), θα βρει απέναντί του στον αγώνα πιο συνδιοργανώνει η ΟΜΑΕ την πλειάδα των σπουδαιότερων οδηγών από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο, και μαζί τον περσινό νικητή του αγώνα των Σερρών, Χρήστο Χαντζαρά.

Ο Έλληνας οδηγός αγωνίστηκε στο Oschersleben -όπου κατέκτησε την 4η θέση- και θα λάβει μέρος, όπως και ο Ηρακλής Λεοντής, ο Σταύρος Γρύλλης και ο Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος, και στο Greinbach της Αυστρίας το προσεχές διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου, πάντα στο πλαίσιο του King of Europe, πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Saito και τα υπόλοιπα κορυφαία ονόματα των δύο θεσμών στις Σέρρες.

«Οι Έλληνες οδηγοί δεν τον έχουμε συναντήσει ακόμα από κοντά», είπε ο Χαντζαράς για τον Diago Saito. «Είναι ένας θρύλος του Drift, από τους γνωστότερους στον κόσμο, και όλοι ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε - πόσο μάλλον να αγωνιστούμε μαζί του. Οι δικές μας προσδοκίες είναι να ανεβάσουμε την ελληνική σημαία όσο ψηλότερα μπορούμε, για να αναδείξουμε το ελληνικό Drift, και να αποδείξουμε οτι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

King of Nations και King of Europe Pro Series
Πλησιάζοντας ήδη μιάμιση δεκαετία ύπαρξης, ο θεσμός King of Europe Pro Series και οι επτά «δορυφορικές» του σειρές αγώνων ανά τον κόσμο εξελίσσονται ραγδαία, έχοντας διαμορφώσει ήδη ένα από τα κορυφαία πεδία του Drift παγκοσμίως.

Ηδη το KOE, ο πρώτος επίσημος θεσμός του Drift στην Ευρώπη, σήμερα θεωρείται και ο περισσότερο επαγγελματικός του σπορ στην ήπειρο. Από το 2005, το King of Europe Pro Series έχει προσελκύσει οδηγούς από 54 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, ενώ το 2017 το King of Europe Pro Series και οι επτά «δορυφορικοί» θεσμοί του συγκέντρωσαν συνολικά 420 αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο.

Αποτελείται, και φέτος, από οκτώ αγώνες - τρεις στη Γαλλία, δύο στην Αυστρία και από έναν στην Ιταλία και στη Γερμανία, πριν τους μεγάλους τελικούς στην Ελλάδα. Ο θεσμός King of Nations Pro Series, αντίστοιχα, αποτελείται από έξι αγώνες: διεξήχθησαν ήδη οι αγώνες στο Ντουμπάι, στις Φιλιππίνες και (δύο) στην Ταϊλάνδη, και τώρα το ΚΟΝ θα ενσωματωθεί με τους δύο τελευταίους αγώνες του ΚΟΕ σε Αυστρία και Σέρρες.

Μείνετε συντονισμένοι για το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου, τη λίστα συμμετοχών, το σχέδιο της διαμόρφωσης της πίστας των Σερρών για το μεγάλο παγκόσμιο ραντεβού του Drift, καθώς και για τις τιμές και τη διάθεση των εισιτηρίων, τις προσεχείς ημέρες!