Print this page
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 13:54

Π.Π. Drift, 1ος γύρος: Ξεκίνημα με αλλαγές και ανατροπές!

Η ώρα να ξεκινήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift του 2020 έφτασε, κι έτσι λοιπόν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου ο ΑΣΗ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ διοργάνωσε τον 1ο αγώνα του θεσμού στο Μαραθώνα, χωρίς θεατές.

Οι νέοι κανονισμοί απέδωσαν καλά και οι 44 συμμετέχοντες επεφύλασσαν πολύ ωραίες και δυνατές μάχες, σε όλες τις κατηγορίες. Δυο από τα φαβορί του αγώνα, οι Ασλανης και Παπαγεωργίου δεν κατάφεραν τρέξουν λόγω μηχανικών προβλημάτων, ενώ να σημειώσουμε ότι ο Παπαγεωργίου έκανε και το καλύτερο βαθμολογημένο στην Pro.

Eπίσης η απουσία των Χαντζαρα , Χαρκα και Δημητρόπουλου άνοιξε σε πολλούς την «όρεξη» για ένα από τα σκαλιά του βάθρου κι έτσι από το ξεκίνημα όλοι οδήγησαν καλά και τα έδωσαν όλα.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ανέβηκε ο Γιάννης Λυμπέρης από την Σάμο μετ’α από πολύ σταθερή, γρήγορη και εντυπωσιακή οδήγηση με δεύτερο τον Μανώλη Νταή και το νέο του Nissan Silvia, που έδειξαν να ταιριάζουν μαζί δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Νικητής του μικρού τελικού και στην τρίτη θέση αναδείχθηκε ο Λαγός, ο οποίος δεν οδήγησε όπως θα ήθελε αλλά νίκησε τον Χρυσανθόπουλο - ο οποίος ξεκίνησε από τη δεύτερη 16αδα και μετά από πολλές μάχες έφτασε ως την τέταρτη θέση.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Λυμπέρης Χάρης, Φίλιππας, Αξιωτάκης, Ανδριώτης, Παπαγεωργίου και Σπονδυλίδης. Παράλληλα, το Κύπελο του Rookie Pro πήγε στον πολύ ανεβασμένο Σπονδυλίδη.

Στην κατηγορία Street Legal είχαμε μια τετράδα-«φωτιά», η οποία θύμιζε περάσματα Pro ειδικά στο τέλος. Άξιος νικητής μετά από έντονες μάχες αναδείχτηκε ο Βερνίκος, με δεύτερο τον πάντα σταθερό Κλωναρη.

Στον μικρό τελικό την μάχη νίκησε ο ανανεωμένος Τσιάκας από το Καρπενήσι, με τέταρτο τον Λαουτάρη. Στην Legal το Κύπελλο του rookie πήγε στον Ματθαίου.

Το επόμενο ραντεβού του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift, για το δεύτερο αγώνα της χρονιάς, είναι για τις αρχές Αυγούστου στο Λουτράκι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ