Print this page
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 14:52

2ος Γύρος Rotax Max Challenge: Αποτελέσματα

Το Rotax Max Challenge 2017 συνεχίστηκε στις 22-23 Απριλίου στην πίστα "Athens Circuit Megara Kart" στα Μέγαρα, με τον 2ο γύρο του θεσμού.

Τη διοργάνωση του αγώνα ανέλαβε, όπως συνέβη και στην πρεμιέρα, το Αθλητικό Σωματείο "Start Line", ενώ συμμετείχαν 40 οδηγοί οι οποίοι χωρίστηκαν σε 4 επιμέρους κατηγορίες, τις Rotax Micro, Junior, Senior και DD2. Το αγωνιστικό πρόγραμμα διεξήχθη την Κυριακή 23 Απριλίου και περιλάμβανε 3 Τελικούς για κάθε Κατηγορία, με τελικό νικητή εκείνον που θα επικρατούσε στον κρίσιμο, Γ' Τελικό.

 

Περνώντας στα αποτελέσματα της ημέρας, νικητής στην Κατηγορία Micro Max όπου συμμετείχαν οι μικρότεροι οδηγοί του αγώνα, αναδείχθηκε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Καλιφατίδης (Tony Kart), ενώ την τριάδα της Γενικής, αλλά και της Micro Max B για τους αθλητές ηλικίας 11-12 ετών, συμπλήρωσε ο Γιάννης Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA). Στην Micro Max A, για τους αθλητές ηλικίας 8-10 ετών, επικράτησε ο Γιώργος Καφαντάρης (Formula K), εμπρός από τους Νίκο Λύκο (Chatzis Racing Team, Tony Kart) και Τάσος Μπίλιας (Chatzis Racing Team, FA). Στην Junior Max, η νίκη πέρασε στον Διονύση Λιβέρη (Tony Kart), τον οποίο ακολούθησαν οι Θάνος Ξηνταβελόνης (Zorri Motorsport, Birel Art), Χρήστος Ντέκας (Dekas Racing Team, FA) και Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit). 

Όσον αφορά στους "μεγάλους" των αυτόματων καρτ του αγώνα, δηλαδή στην κατηγορία Senior Max, o Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birel Art) πήρε τη νίκη εμπρός από τους Νίκο Ιωάννου (Kartworks, Tony Kart) και Μανώλη Σκεπετζάκη (Chatzis Racing Team, FA). Ο Ιωάννου, ήταν ταυτόχρονα νικητής στη Senior Masters, ενώ το χειροκρότημα όλων απέσπασαν οι Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (Saganas Team, TIBI) και Θανάσης Καραχάλιος (GSR, Tony Kart) που διαμόρφωσαν την τριάδα. Οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές με αναπηρία,  συμμετέχουν στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αυτή κατηγορία, χάρη και στις ενέργειες της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος που σε συνεργασία με την Rotax Hellas, διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο ώστε το εγχείρημα αυτό να γίνει πραγματικότητα.

 

Τέλος, στην κατηγορία DD2 Max για καρτ με ταχύτητες, ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) διπλασίασε τις φετινές του νίκες, ακολουθούμενος από τον Χρήστο Οικονόμου (Speed Force, Exprit) και τον Θανάση Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA) που ανέβηκαν στο βάθρο της γενικής. Στην DD2 Master για οδηγούς ηλικίας άνω των 32 ετών, επικράτησε ο Δημήτρης Ζερβός (Kartworks, Gillard), με τον Θοδωρή Εδιπίδη (GSR, Tony Kart) να είναι δεύτερος και τον Σταύρο Κοντό (Athens Kart Shop, CRG) να διαμορφώνει την τριάδα.

Ο επόμενος γύρος του Rotax Max Challenge έχει προγραμματιστεί για τις 8-9 Ιουλίου, ξανά στα Μέγαρα.

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

 

Last modified on Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 15:50