Print this page
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 16:45

Rotax Max Challenge 2018: Στο δρόμο για την Βραζιλία


Μια σπουδαία χρονιά ξεκινά για τη Rotax, σε όλο τον πλανήτη! Ο φετινός τελικός, το Παγκόσμιο ραντεβού των πιλότων-εθνικών πρωταθλητών θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Βραζιλία! Το ονειρικό ταξίδι και ο τελικός προορισμός, η Circuito Internacional Paladino στη Conde-Paraíba, αποτελεί πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες στους εθνικούς θεσμούς του Rotax MAX Challenge.

Η Rotax Hellas, πέτυχε να αυξήσει τις θέσεις-συμμετοχές των Ελλήνων οδηγών στον τελικό κι έτσι θα έχουμε ένα Micro Max, ένα Mini Max, ένα Jounior Max, ένα Senior Max και τέσσερις για την DD2 Max (Οι δύο από την ηλικιακή κλάση Max Masters). Η φερεγγυότητα του Rotax MAX Challenge και ο τελικός προορισμός έχουν προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον για το 2018. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Rotax με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της θα πράξουν τα απαραίτητα προκειμένου και αυτή η χρονιά να είναι άψογα διοργανωμένη, όπως και οι επί χρόνια προηγούμενες.

Πρωτοπόρος στην ενημέρωση των οδηγών η Rotax Hellas ανακοινώνει τις οριστικές ημερομηνίες των αγώνων του Rotax MAX Challenge Hellas 2018, καθώς και τις πίστες που θα διεξαχθούν οι αγώνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες και θα αρχίσει με τον πρώτο, την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Kartodromo στις Αφίδνες (Αθήνα). Η συνέχεια θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ρύσιο (Drive Park), την Κυριακή 29 Απριλίου. Ο θίασος της Rotax, επιστρέφει στο Kartodromo την Κυριακή 17 Ιουνίου και μετά από την καλοκαιρινή διακοπή, στην ίδια πίστα, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, κλείνει ο θεσμός.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης για την διεξαγωγή του δεύτερου φετινού γύρου, από την Rotax Hellas ήταν τέτοια ώστε να εκτιμηθούν δύο σημαντικά στοιχεία για την πρόοδο του karting στην Ελλάδα. Το πρώτο πως από τον πυρήνα των οδηγών στη Συμπρωτεύουσα το συντριπτικό ποσοστό χρησιμοποιεί κινητήρες Rotax και δεύτερο την προσπάθεια βελτίωσης από τους ιδιοκτήτες της πίστας Drive Park, που την καθιστούν εξαιρετική.

Ο δρόμος για την Βραζιλία λοιπόν αρχίζει... Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και μέσω Σάο Πάολο, Παράϊμπα!