Print this page
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 13:38

RMC 2018, 2ος γύρος: Αποτελέσματα

Στις 16-17 Ιουνίου διοργανώθηκε ο 2ος Αγώνας Rotax Max Challenge / Rotax Max Challenge GR από τον σύλλογο ΑΣΠΙΣ Motorsport Club.

Στην επιστροφή του θεσμού στη Θεσσαλονίκη ύστερα περίπου από μία δεκαετία, οι προπονήσεις των ομάδων ξεκίνησαν από την Πέμπτη 14-6 και συνεχίστηκαν μέχρι και το Σάββατο 16-6 - όμως σε σχετικά άστατες καιρικές συνθήκες που εμπόδισαν την ομαλή προπόνηση των αγωνιζομένων. Φτάνοντας στην Κυριακή του αγώνα, το πρωί ξεκίνησε με τα ελεύθερα δοκιμαστικά σκέλη και ακολούθησαν τα χρονομετρημένα σκέλη τα οποία καθόρισαν τη σχάρα εκκίνησης κάθε κατηγορίας για τον 1ο τελικό. Έπειτα, στον 2ο και 3ο τελικό των κατηγοριών οι οδηγοί εκκινούσαν στην θέση που τερμάτισαν στο προηγούμενο σκέλος.

Στην κατηγορία Micro Max (6,8 hp) επικεφαλής του Grid ήταν ο Γιώργος Καφαντάρης ( ΣΦΙΚΑ - Ray Motorsport) με χρόνο 59”785, εμπρός από τον Στέφανο Σταμπολίεβ (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy) με 1’00’215, μόλις στο δεύτερο αγώνα του. Στην 3η θέση κατάφερε και ανέβηκε ο Χρήστος Χατζής (ΕΛΛΑΔΑ - Catzis Racing Team) με 1’00”163 ενώ το grid έκλεισε ο Αλεξάνδρου Νικόλαος (ΑΣΠΙΣ - ΑΣΠΙΣ Racing) με 1’00’’295.

Στην κατηγορία Mini Max (13 hp), νικητής ήταν ο Μάριος Αγγελόπουλος (ΑΛΑ - Speed Force) χρόνο 56’’601, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος (ΣΦΙΚΑ - Chatzis Racing Team) με 57’’234. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Νικόλαος Λύκος (ΕΛΛΑΔΑ - Abloy FS Kart Racing Team) με χρόνο 57’’627. Στην 4η θέση ο Καλιφατίδης Γεώργιος (ΣΦΙΚΑ _ Ray Motorsport) με 57’’607, ενώ 5ος είδε την καρό σημαία ο πρωτοεμφανιζόμενος Μαυροματίδης Δημήτριος (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy), εμπρός του 6ου Αργυρίου Γεώργιου (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy) .

Στην κατηγορία Junior Max (22 hp) επικράτησε ο Γιάννης Λάντζης (ΣΦΙΚΑ - Chatzis Racing Team) με χρόνο 55’’765, του συναθλητή του Λάζαρου Ουγιάρογλου (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy) που τερμάτισε στην 2η θέση με 55’’912. 3ος στο βάθρο ανέβηκε ο Γεώργιος Μπερσής (Off Road Team - Ray Motorsport) με 56’’287 ενώ στην 4η θέση τερμάτισε ο Αντρέας Δεβεντζόγλου (ΑΣΣΟΑΑ - Abloy FS Kart Racing Team) ύστερα από αποκλεισμό του, παρά το γεγονός ότι ήταν ο ταχύτερος οδηγός ημέρας της κατηγορίας με 55’’022.

Στην κατηγορία Senior Max (29 hp), 1ος στέφθηκε ο Εμμανουήλ Σκεμπετζάκης (ΑΛΑΧΑΝΙΩΝ - Kartworks) με ταχύτερο χρόνο 55’’155 ενώ 2ος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Σταματίου (ΑΛΑΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Stergiou Racing) με χρόνο στο 55’’710 και 3ος τερμάτισε ο Dario Zimbalista (GSR Team), μία συμμετοχή από το Ισραήλ, με ταχύτερο χρόνο στο 55’’914. Στην 4η θέση κατάφερε και ανέβηκε ο έμπειρος Φυδανάκης Αργύριος (ΑΣΠΙΣ – Cosmos Rally Kart Academy) με ακόλουθο του τον Ιωάννη Τανή (ΑΣΜΑ – PRT Motorsport) στην 5η και τον Γκανασούλη Παρι (ΑΣΠΙΣ – Cosmos Rally Kart Academy) στην 6η θέση. Τις θέσεις 7 έως 11 κατέκτησαν οι: Παπαδόπουλος Αθανάσιος (ΑΣΠΙΣ – Cosmos Rally Kart Academy), Ιωάννης Γεωργαλάς (ΣΦΙΚΑ – GSR Team), Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (ΑΣΠΙΣ – Cosmos Rally Kart Academy), Σώης Ιωακείμ (ΑΣΠΙΣ – Cosmos Rally Kart Academy) και ο άτυχος Πάρης Τζελέπης (ΑΣΠΙΣ – Cosmos Rally Kart Academy), που ύστερα από ένα ατυχές συμβάν εγκατέλειψε στο τελικό σκέλος ενώ όλη την μέρα κυνηγούσε την Pole Position από τον συναθλητή του Εμμανουήλ Σκεμπετζάκη.

Στην κατηγορία DD2 Max (34 hp),1ος και με διαφορά σε όλα τα σκέλη του αγώνα τερμάτισε ο Παύλος Ξινός (ΑΡΤΕΜΙΣ - PRT motorsport) με χρόνο 55’’124. 2ος στο grid τερμάτισε ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης (ΑΣΣΟΑΑ - Zahos Praga Racing Team) με 56’’203 ενώ 3ος αναδείχθηκε ο Χρήστος Οικονόμου (ΑΣΜΑ - PRT motorsport) με ταχύτερο χρόνο 55’’526. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Χριστόφορος Γρατσίας (ΣΦΙΚΑ – Pra Zachos Karting), ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Παναγιώτης Ασημάκης (ΑΛΦΑΛΙΒΑΔΕΙΑ – PRT Motorsport) στην 5η και Γεώργιος Μυστακίδης (ΣΦΙΚΑ – PRT Motorsport) στην 6η. 7ος κατατάχθηκε ο Σαλπιγγίδης Νικόλαος (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy), που ύστερα από δυνατές μάχες στις θέσεις 3-4, εγκατέλειψε το σκέλος από μηχανική βλάβη. Στην 8η θέση πάηρε επίσης κατάταξη ο Μπεάζογλου Γεώργιος (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy) που εγκατέλειψε επίσης το σκέλος λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ ο Αθανάσιος Χατζόγλου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ύστερα από ατύχημα. Για την υποκατηγορία DD2 Max Masters, ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης (ΑΣΣΟΑΑ - Zahos Praga Racing Team) τερμάτισε 1ος, μπροστά από τον Μπεάζογλου Γεώργιο (ΑΣΠΙΣ - Cosmos Rally Kart Academy).