Print this page
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 11:42

Π.Π. Karting: Οι πρωταθλητές του 2018 με τα δικά τους λόγια

Έπειτα από την περσινή επιτυχία τους να γίνουν Πρωταθλητές Ελλάδας Karting 2018, οι Γιώργος Καφαντάρης (Mini και Mini B), Στυλιανός Πετρίσης (Junior), Ανδρέας Βαρσαμής (Senior) και Άννα-Μαρία Φλώρου (Club) μίλησαν στην ΟΜΑΕ για την κατάκτηση των τίτλων, για τις δυσκολίες στη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και για την αγωνιστική τους εξέλιξη.

Από τα Μέγαρα, στο Νέο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης και έπειτα στις δύο τελικές αναμετρήσεις στο Kartodromo των Αφιδνών, οι τέσσερις αγωνιζόμενοι βγήκαν νικητές από τις αμφίρροπες και άκρως θεαματικές μονομαχίες όλων των κατηγοριών - και τα παρακάτω είναι όσα είχαν να πουν:

Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport) ǀ Πρωταθλητής Ελλάδας Mini & Mini B 2018
«Η περσινή ήταν μία χρονιά που έλαβα μέρος σε όλους τους θεσμούς, όπως του Rotax και του ΙΑΜΕ, και τέλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η εμπειρία μου από το Πρωτάθλημα περιείχε πολύ έντονο συναγωνισμό από τους άλλους αθλητές, όμως τα κατάφερα ύστερα από πολλή δουλειά με την βοήθεια του προπονητή μου Γιάννη Αντωνιάδη και του μηχανικού μου Μπάμπη Ζώγκου και αναδείχθηκα Πρωταθλητής Ελλάδος και στην κατηγορία Mini (8-12 ετών) και στην κατηγορία Mini B (8-10). Τους ευχαριστώ πολύ γιατί με διδάσκουν σωστή οδήγηση πάντα με ήθος».

Στυλιανός Πετρίσης (Abloy F.S. Kart Racing) ǀ Πρωταθλητής Ελλάδας Junior 2018
«Κατ’ αρχάς, η προσαρμογή μου στην Junior ήταν αρκετά δύσκολη, λόγω των μεγάλων διαφόρων στον τρόπο οδήγησης σε σχέση με τη Mini. Η κατάκτηση του τίτλου στην πρώτη χρόνια μου στην Junior έγινε σταδιακά με πολλή προπόνηση και πάνω απ’ όλα με πολύ σοβαρή και ουσιαστική υποστήριξη απ τον κόουτς μου, κ. Γιώργο Γρυλλάκη, τον οποίο κι ευχαριστώ θερμά. Θα ήθελα να συγχαρώ τους υπόλοιπους συναθλητές μου στην κατηγορία, καθώς θεωρώ ότι η περσινή Junior ήταν από τις πιο δύσκολες αγωνιστικά, σε επίπεδο οδηγών, τα τελευταία χρόνια που συμμετέχω στους αγώνες Καρτ.

Κάθε αγωνιστικό τριήμερο ήταν πάντα ξεχωριστό και ιδιαίτερα δύσκολο και από άποψη οδηγικής και τεχνικής εξέλιξης, αλλά και λόγω των γνωστών προβλημάτων με το πρόγραμμα και τις πίστες διεξαγωγής των αγώνων. Έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές, διότι κάθε αγώνας μου ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο λόγω της εξέλιξής μου, με αποκορύφωμα τις δυο συνεχόμενες νίκες μου στους τελευταίους αγώνες και ιδιαίτερα στον τελευταίο που κέρδισα και το Πρωτάθλημα.

Η Junior πιστεύω ότι είναι η κατηγορία που όντως ο οδηγός μπορεί να εξελιχτεί και να φανεί το ταλέντο του, πάντα με τη σωστή προπόνηση και καθοδήγηση. Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω το Πρωτάθλημα στην οικογένεια μου και ιδιαίτερα στον πατέρα μου, ο οποίος δεν έχει λείψει λεπτό από δίπλα μου!»

Ανδρέας Βαρσαμής (Abloy F.S. Kart Racing) ǀ Πρωταθλητής Ελλάδας Senior 2018
«Σίγουρα, η κατάκτηση του κυπέλλου της κατηγορίας Club [το 2017] ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου και συνέβαλε στην εξέλιξή μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο τίτλος στην Senior κατακτήθηκε χωρίς προσπάθεια. Αντίθετα, ο προσωπικός αλλά και ομαδικός κόπος υπήρξε μεγάλος. Σε συνεργασία με την ομάδα μου επετεύχθη τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βίωσα καθένα από τα αγωνιστικά τριήμερα του πρωταθλήματος με δυσκολίες, προβληματισμούς, κούραση, ατυχίες, πολλή προπόνηση αλλά και νέες, διδακτικές εμπειρίες. Όλο το τριήμερο ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος στην προσπάθεια να διακριθώ. Υπήρχαν περιπτώσεις, όπου ένιωσα απογοήτευση, λύπη, θυμό. Κυρίως όμως η συμμετοχή μου, η ενίσχυση που λάμβανα από την ομάδα, φυσικά και το νικηφόρο αποτέλεσμα, με γέμιζαν χαρά και ικανοποίηση.

Αναμφισβήτητα, η συμμετοχή στην Senior έδωσε σημαντική ώθηση στην οδηγική και αγωνιστική μου συμπεριφορά. Απέκτησα μεγαλύτερη τόλμη, καλύτερη αίσθηση του Καρτ και κατάφερα να καταπολεμήσω σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το άγχος. Πλέον, κάνω πολύ πιο επιτυχείς και γρήγορες προσπεράσεις, ενώ η συνεργασία με τους μηχανικούς της ομάδας είναι αποτελεσματικότερη και πιο εύκολη.

Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force) ǀ Κυπελλούχος Ελλάδας Club 2018
«Η χρονιά που πέρασε μου άφησε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης, αφού κατάφερα μετά από πολλή προπόνηση και θέληση να κερδίσω την πρώτη θέση της κατηγορίας μου. Οι προσπάθειες μετά από πολύ άγχος, τόσο οι δικές μου όσο και των μηχανικού μου, κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος, στα Μέγαρα, ήταν και ο πρώτος βρόχινος στον οποίο συμμετείχα, και λόγω αυτού παρουσιάστηκε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα το οποίο δυστυχώς με κράτησε στη 3η θέση. Στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη βρέθηκα για πρώτη φορά στη πρώτη θέση. Στους δύο επόμενους αγώνες στον Άγιο Στέφανο κατάφερα να βγω πρώτη με τη βοήθεια πάντα της ομάδας μου, Speed Force, και του Τάσου Τσερανίδη.»

[Φωτογραφίες: Photo Rally Press / Γ. Καστορίνης / ΑΛΑ, Artemis]