Print this page
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 10:27

ΙΑΜΕ, Rd4: Εντυπωσιακό φινάλε για το IAME Series Greece 2021

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η τέταρτη σεζόν του IAME Series Greece, με το «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, να φιλοξενεί τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του 2021!

Συνολικά 32 αγωνιζόμενοι έδωσαν συναρπαστικές μάχες, με στόχο τη νίκη και τον τίτλο στις επί μέρους κατηγορίες, καθώς και τα εισιτήρια πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν στο Adria International Circuit της Ιταλίας (18-23 Οκτωβρίου).

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.», είχαμε ενδιαφέρουσες μονομαχίες που χάρισαν θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στην πίστα των Αφιδνών.

Στη κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών), ο Στυλιανός Κολοβός (#38, Kart Republic, Kaitatzis Racing) επικράτησε ανάμεσα στους εννέα συμμετέχοντες, σφραγίζοντας και την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία και κατά συνέπεια ένα από τα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Βασίλης Μαλαμής (#47, Exprit, Speedforce) και Αντώνης Βούρος (#71, Praga, Praga Zahos Racing).

Μάλιστα ο Βούρος, που ήταν και νικητής της Κλάσης X30 MINI B, μπροστά από τους Γεράσιμο Βασιλόπουλο (#55, Birelart, Zorri Motorsport Birelart Greece) και Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Kosmic, Maitos Kosmic Kart Racing), εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία και θα ταξιδέψει κι αυτός στην Ιταλία!

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) ο Βασίλης-Γαβριήλ Μιχαηλίδης (#144, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) έκλεισε με στιλ μία χρονιά στην οποία κυριάρχησε πλήρως – τσεκάροντας το εισιτήριο για την Adria. Τον πλαισίωσαν στο βάθρο οι Γιώργος Καφαντάρης (#110, Exprit, Speedforce) και Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (#126, Praga, Praga Zahos Racing).

Όσο για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, που συνεπαγόταν και εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Τελικούς, είχαμε θρίλερ. Ο Ηλίας Καλλιακμάνης (#165, Formula K, Kalliakmanis Athanasios) ισοβάθμησε με τους Philippe Armand Karras (#128, OTK) και Αναστασόπουλο αλλά αφαιρώντας τα δύο χειρότερα αποτελέσματα στη σεζόν, όπως ορίζουν οι κανονισμοί του επάθλου, ήταν αυτός που επικράτησε στην ισοβαθμία!

Η πολυπληθέστερη κατηγορία ήταν η X30 SENIOR (από 14 ετών), καθώς πήραν εκκίνηση δεκαέξι (16) αθλητές. Ο Χρήστος Σαγανάς (#231, Birelart, Saganas Team) έκανε το απόλυτο, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο τις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Πλέον, θα μας εκπροσωπήσει στην Ιταλία όπως και ο τρίτος στον Τελικό, Γιάννης Ντάφος (#234, Praga, Praga Zahos Karting). Στην τελευταία μάχη του 2021, ανάμεσά τους πλασαρίστηκε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (#240, Tony Kart, Kaitatzis Racing).

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ειδικά σε αυτή την κατηγορία, όλη τη σεζόν είχαμε συγκλονιστικές μάχες. Με τους ταλαντούχους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους Ανδρέα Δεβετζόγλου (#212, Parolin, Galaxy Motorsports), Αλέξανδρο Ντάρσυ (#233, Tony Kart, PRT Motorsport) και Σωτήρη Αθανασόπουλο (#241, FA, GSR Team), να χάνουν την πρόκριση στο νήμα!

Όσο για την Κλάση X30 MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών), στον τελικό κέρδισε ο Χρίστος Παπαχριστόπουλος (#362, Praga, Praga Zahos Karting). Ωστόσο, παρά την απουσία του, επαθλούχος και κάτοχος του εισιτηρίου για την Adria είναι ο Γιώργος Κατσίνης (#319, KR Μπουριώτης, Kart Republic).

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τέταρτη σεζόν διεξαγωγής του IAME Series Greece και το επόμενο ραντεβού, είναι για τον Οκτώβριο και τους Παγκόσμιους Τελικούς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ