Print this page
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 14:21

26o Ηπειρωτικό Ράλλυ 2020: Νίκη της Anapoliotakis Rally Team

Εννέα μήνες μετά τον τελευταίο αγώνα της ομάδας, και έπειτα από μεγάλη διακοπή από τους ελληνικούς αγώνες λόγω της παγκόσμιας Covid-19 πανδημίας, η A.R.T. - Anapoliotakis Rally Team συμμετείχε το διήμερο 11-12 Ιουλίου 2020, στο 26ο Ηπειρωτικό Ράλλυ, εναρκτήριο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ασφάλτου 2020.

Ο αγώνας περιελάμβανε 3 επαναλαμβανόμενα περάσματα από τις ειδικές "Δωδώνη" και "Κωστάνιανη", συνολικής απόστασης 60 χιλιομέτρων, και ίδιας χάραξης με τον αγώνα της προηγούμενης χρονιάς στον οποίο το πλήρωμα της ομάδας είχε κατακτήσει τη νίκη.

Το πλάνο και η προσέγγιση της ομάδας για το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές ήταν η γρήγορη προσαρμογή των Γιώργου Αναπολιοτάκη / Θανάση Τσιούκα σε συνθήκες αγώνα έπειτα από μεγάλη περίοδο απραξίας. Με το πλήρωμα να δουλεύει μέσα στο Ford Fiesta R5 στους ταχύτατους ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει, το τέλος του πρώτου loop βρήκε το πλήρωμα στη πρώτη θέση της κατάταξης παρά τη άστοχη επιλογή ελαστικών που πραγματοποίησε.

Στο δεύτερο πέρασμα, στόχος ήταν η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων σε σχέση με το πρώτο σκέλος, και η διατήρηση της πρώτης θέσης στον αγώνα. Στόχος που πραγματοποιήθηκε καθώς το πλήρωμα κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και στα δυο περάσματα του σκέλους.

Επιστροφή στο service για τελευταία φορά, πριν το τρίτο και τελευταίο μέρος του αγώνα με το Ford Fiesta R5 και το πλήρωμα στην πρώτη θέση της κατάταξης, και με διαφορά από τον ανταγωνισμό μεγαλύτερης των 20 δευτερολέπτων.

Στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα από τις ειδικές της Δωδώνης και της Κωστάνιανης, ο στόχος της ομάδας ήταν η απροβλημάτιστη επιστροφή αυτοκίνητου και πληρώματος στον τερματισμό και η διατήρηση της πρώτης θέσης του αγώνα. Σημειώνοντας για τρίτη διαδοχική φορά τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική της Δωδώνης, χωρίς προβλήματα, ο στόχος για την πρώτη θέση των extra πόντων της Κωστάνιανης που αποτελούσε την powerstage του "26ου Ηπειρωτικού Ράλλυ" ήταν πλέον ορατός.

Ο τερματισμός του αγώνα βρήκε το πλήρωμα και το αγωνιστικό της ομάδας στην πρώτη θέση της κατάταξης, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις 5 από τις 6 ειδικές του "26ου Ηπειρωτικού Ράλλυ" και τέθηκε επικεφαλής στην βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος.

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου να εκκινούν, θα θέλαμε για ακόμα μια χρονιά, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της ART-Anapoliotakis Rally Team:
*Toν όμιλο αρτοσκευασμάτων Fresh Snack, αποκλειστικού παραγωγού και προμηθευτή κρουασάν CHOCO BIG
*Τον Σταύρο Κούμουλα, αλυσίδα πρατηρίων υγρών καυσίμων SuperCreteGas ΕΚΟ Κούμουλας
*Τον όμιλο Ντέρτζη Liqui Moly Ntertzis, αποκλειστικό αντιπρόσωπο λιπαντικών Liqui Moly
*Την επιχείρηση ανταλλακτικών,λιπαντικών,χημικών & ειδών αυτοκινήτου SMARTPART.GR
*Την επιχείρηση ελαστικών & ζαντών, Χατζάκης Νικόλαος

Όλη η ομάδα της A.R.T – Anapoliotakis Rally Team, εύχεται στους συναθλητές Διονύση Σπανό / Σωτήρη Γκότοβο καθώς και στο φωτογράφο Γιώργο Καλφόπουλο, ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στο άθλημα που όλοι αγαπάμε.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ασφάλτου συνεχίζεται, Covid 19 επιτρέποντος, με το Rally ΔΕΘ στις 12-13 Σεπτεμβρίου.

[Δελτίο Τύπου]