Print this page
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 08:45

43ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης: Ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος

Σε λιγότερες από 15 ημέρες, το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα πάρει «σάρκα και οστά»! Ο αγώνας που διεξάγεται από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, καθώς και στο Έπαθλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος.

Συνδιοργανωτές είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του Υφυπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και η ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Για το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης το Σωματείο έχει εξασφαλίσει σημαντικές παροχές για όσα πληρώματα δηλώσουν συμμετοχή. Υπενθυμίζεται πως καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου (μέχρι τις 23.59).

Θέλοντας όπως κάθε χρόνο το Σωματείο να διασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διοργάνωση του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, στο πλευρό του βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου απαρτίζεται από 9 ειδικές διαδρομές! Η Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 15:00, στις εγκαταστάσεις Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), έξω από το κλειστό γυμναστήριο Λίντο στο Ηράκλειο και στη συνέχεια τα πληρώματα θα κινηθούν προς την Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου, «Αυγενική», μήκους 7.80 χιλιομέτρων, η οποία συνολικά θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, οι αγωνιζόμενοι που θα έχουν τερματίσει με επιτυχία το σκέλος του Σαββάτου, αλλά και οι …άτυχοι που θα επιλέξουν να επιστρέψουν με το καθεστώς του Rally 2 (άρθρο 2.21 Γ.Κ.Ρ.), θα διέλθουν από τις Ειδικές Διαδρομές «Κεράσια» (8.20 χλμ.) και «Αγία Βαρβάρα» (10.90 χλμ.), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 16:09, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν έπειτα από συνολικά 9 Ειδικές Διαδρομές και 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο χώρο του Service Park στο εξωτερικό χώρο του Παγκρήτιο Σταδίου. H απονομή των Επάθλων θα γίνει την 26/09/2021 και ώρα 18:15, μπροστά στην Ράμπα Τερματισμού στον εξωτερικό χώρο του ΕΑΚΗ, κλειστό γυμναστήριο Λίντο.

Σημειώνεται πως όσα πληρώματα επιθυμούν να συμμετέχουν μόνο στον αγώνα του Επάθλου Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, θα αγωνιστούν μόνο στις 6 ειδικές διαδρομές της Κυριακής. Το κέντρο του αγώνα και η γραμματεία θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκειά του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.)

Οι θεατές βάσει Υγειονομικού Πρωτόκολλου δεν επιτρέπονται.

Τυχόν θεατές που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές ειναι υπεύθυνοι και υπόχρεοι να τηρούν πάντα τα μέτρα προστασίας στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης και υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του αγώνα συστήνεται να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Για τον ανωτέρω λόγο τα αυτοκίνητα ασφαλείας της Οργάνωσης σε περίπτωση που αντιληφθούν συνωστισμό πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις βάσει των οδηγιών που θα τους έχουν δοθεί από την οργάνωση και έχουν την υποχρέωση να το αναφέρουν άμεσα στον Αλυτάρχη του Αγώνα.

Όλοι οι θεατές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης, να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις, ώστε να απολαύσουν ασφαλείς το θέαμα των αγωνιστικών που θα συμμετέχουν στο 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Η περίοδος αίτησης συμμετοχής στον αγώνα έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59. Πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr).

Για άλλη μια φορά, αξίζει να αναφερθούν οι παροχές που εξασφάλισε ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης για τα πληρώματα που θα συμμετέχουν στον αγώνα:

Για όλα τα πληρώματα, αμιγώς μέλη του ΑΟΚρήτης:
100€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)

Για όλα τα Κρητικά πληρώματα, μη μέλη του ΑΟΚρήτης, που διαμένουν εκτός Ηρακλείου:
- 50€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)
-Ένα Τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν για μία (1) διανυκτέρευση, για την Παρασκευή 24 ή το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Για όλα τα πληρώματα εκτός Κρήτης:

1. Ένα τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν - για δύο (2) Δωρεάν διανυκτερεύσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
2. Δωρεάν Μεταφορά από/προς Πειραιά, 4 ατόμων (πλήρωμα και δύο μηχανικοί) σε τετράκλινη καμπίνα
3. Δωρεάν μεταφορά της κλούβας ή του ΙΧ με το τρέιλερ (που θα σέρνει) το αγωνιστικό όχημα
4. 40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά, σε ο,τιδήποτε επιπλέον


Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του αγώνα:
στο email του ΑΟΚρήτης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
στο τηλέφωνο: 6976897007, Ρένα Λαουμτζή

Στο group του Α.Ο. Κρήτης (https://www.facebook.com/groups/aokritis/) και την επίσημη σελίδα του αγώνα (https://www.facebook.com/aokkritis) στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

ΩΡΑΡΙΟ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ