Print this page
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 16:31

Ημερίδα για την εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2019 (και) από την Αθήνα

Η ιστορία των Ράλλυ αναβιώνει μετά από 44 χρόνια, και η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε διακεκριμένη θέση σε αυτήν. Από το 1927, μέχρι και το 1975, η Αθήνα ήταν μία από τις πολλές πόλεις της Ευρώπης που φιλοξενούσαν την εκκίνηση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο -όπως συνηθιζόταν να συμβαίνει σε μεγάλους αγώνες Ράλλυ της εποχής- και φέτος αυτό θα συμβεί ξανά, στο πλαίσιο του 22ου Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Η Αθήνα είναι μία από τις έξι πόλεις από τις οποίες θα εκκινήσουν οι αγωνιζόμενοι του της φετινής επανάληψης του πιο δύσκολου και διακεκριμένου αγώνα Regularity Rally Ιστορικών αυτοκίνητων του κόσμου. Τη ράμπα της αφετηρίας θα διασχίσουν 24 πληρώματα το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019 κάτω από την Ακρόπολη, για να αναγεννήσουν την φωτογραφία-ορόσημο του Ράλλυ Ακρόπολις, και μαζί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Από τα 24 πληρώματα τα 11 είναι ελληνικά, 10 προέρχονται από τη Γαλλία, ενώ από ένα πλήρωμα εκπροσωπεί την Δανία, την Τσεχία και τη Μ. Βρετανία (οδηγός) και Μάλτα (συνοδηγός). Στην κορυφή της λίστας συμμετοχών βρίσκονται οι Γιώργος Δελαπόρτας και Σπύρος Μουστάκας, οι οποίοι πέρσι είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση του Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο, μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η επιτυχία τους αυτή, με ένα VW Golf GTI του 1979, συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχή τους προσπάθεια να αποδεχθεί η Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό (ACM) την πρόταση να εκκινήσει το φετινό 22ο Ιστορικό Ράλλυ Μοντε Κάρλο και από την Αθήνα, μεταξύ των άλλων πόλεων. Πέραν της εκκίνησης, μια μέρα νωρίτερα (Τρίτη 29/1, 16.00 -19.00) θα διεξαχθεί ο Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων στο Acropol Parking του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Με αυτή την αφορμή, διοργανώθηκε σχετική Ημερίδα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου με ομιλητές τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων Μιχάλη Μουζούκη, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του ΣΙΣΑ
Βύρων Ρηγινό, τον Γ. Δελαπόρτα (με τον ρόλο του οδηγού και του Αντιπροέδρου του ΣΙΣΑ) και τον Σ. Μουστάκα. Οι ομιλητές παρουσίασαν τις λεπτομέρειες εκδήλωσης, που θα έχει τη χορηγία της ΕΚΟ, τη συνεργασία του Επίσημου Μεταφορέα ΑΝΕΚ-Superfast Ferries και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και αναλυτικούς χάρτες και στοιχεία της διαδρομής που αγγίζει τα 3.000 χιλιόμετρα.

Το 22ο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα διεξαχθεί από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2018.

[Φωτογραφίες: Τάσος Αρωνίτης]

Last modified on Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 16:35