Print this page
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 18:09

Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδας 2017 με έδρα τη Λάρισα

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, ο 6ος και τελευταίος γύρος του διεθνούς «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA, θα διεξαχθεί από 13-15 Οκτωβρίου με έδρα τη Λάρισα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λαρισαίων και η ΟΜΑΕ συμφώνησαν την από κοινού συνεργασία για τη διοργάνωση ενός από τους διασημότερους και πλέον απαιτητικούς αγώνες του είδους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο - μόλις έξι διοργανώσεις Ράλλυ Regularity γίνονται φέτος στην Ευρώπη- το οποίο αντλεί την ιστορία του από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Το τριετούς διάρκειας σύμφωνο συνεργασίας το οποίο υπογράφηκε σήμερα (22/3/2017) από τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη και τον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ Δημήτρη Μιχελακάκη, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λάρισας, αναφέρει ότι το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, θα έχει κέντρο του την πόλη της Λάρισας (Τελετές Εκκίνησης - Τερματισμού), ενώ το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, θα βρίσκονται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.
Παράλληλα, το ίδιο Σαββατοκύριακο στην ίδια περιοχή εκτός από το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, το οποίο φυσικά προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity Ράλλυ με τον μέγιστο συντελεστή 2, θα πραγματοποιηθούν, ο 6ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και ο 4ος Αγώνας του Κυπέλλου Ράλλυ Ελλάδος.
Στα μέσα Οκτωβρίου λοιπόν η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο, θα χτυπά στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με μια μοναδική «3 σε 1» διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημειώστε τέλος, ότι η συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Δήμο Λαρισαίων, αλλά και συνολικά με την περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει ευρύτερη βάση, και θα περιλαμβάνει και άλλες από κοινού διοργανώσεις, αγωνιστικές και μη, με στόχο τόσο την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της οδικής ασφάλειας, όσο και την ανάδειξη του πολιτισμού, της παράδοσης, της σπάνιας φυσικής ομορφιάς και των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής.