Print this page
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 20:37

Επιστολή παραίτησης μέλους ΔΣ Μιχαήλ Αποστολόπουλου και απάντηση της ΟΜΑΕ

ΠΥΡΓΟΣ 20/12/2018
ΠΡΟΣ: Δ.Σ. Ο.Μ.Α.Ε. &Αναπλ. Μέλη
Κοιν.:1) Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
2) Προς όλα τα Σωματεία μέλη Ο.Μ.Α.Ε.
& 3) Σ.Ο.Α.Α.

Θέμα: Επιστολή Παραίτησης Μιχαήλ Αναστασίου Αποστολόπουλου

[Σχόλιο ΔΣ:] Αγαπητέ Μιχάλη, μας εντυπωσιάζει η χολή την οποία έκρυβες κατά του συνόλου της Διοίκησης και για πρόσωπα που με υπερηφάνεια έλεγες ότι εκτιμούσες και τώρα ψέγεις. Θα σχολιάσουμε παράγραφο προς παράγραφο το κείμενο της παραίτησής σου, προσπαθώντας να μην αφήσουμε κάτι αναπάντητο - όχι για να αλλάξουμε τη γνώμη σου, αλλά προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες της για το τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει, ή και να κρύβει, η επιστολή παραίτησής σου, όταν όπως πολύ καλά γνωρίζεις -και προκύπτει από τα πρακτικά ΔΣ- επί των 12 συνεδριάσεων του ΔΣ που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα που ήσουν μέλος, είχες μία μόνο φυσική παρουσία, και κατ’ επέκταση να γίνει αντιληπτό ποιος είναι ο απών που έφτασε να κουνάει το δάχτυλο σε όσους ασχολούνται και προσπαθούν για το motorsport στην Ελλάδα, ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο τρόπος διαχείρισης από μέρους μας των διοικητικών και οικονομικών της Ομοσπονδίας με βρίσκει εντελώς αντίθετο με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα. Αναλάβαμε την διοίκηση με τις ιδανικότερες συνθήκες που είχε ποτέ ο χώρος του motorsport. Δυστυχώς στα 4,5 χρόνια διοίκησης χάσαμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους θεσμούς. Δημιουργήσαμε ένα Δ.Σ. που μόνο τους σκοπούς για τους οποίους εξελέγη δεν εξυπηρετεί. Καταστρέψαμε τον ρόλο της ΕΠΑ με τις παρεμβάσεις σας προς όφελος ορισμένων και εις βάρος άλλων.
Κάνατε την Ομοσπονδία μας ένα σωματείο που ανταγωνίζεται τα σωματεία- μέλη της, διοργανώνοντας αγώνες. Δυστυχώς αναξιόπιστη ακόμη και για δεξιοτεχνίες. Τα μέλη του Δ.Σ. το μόνο που κάνουν είναι να κουνούν το κεφάλι τους θετικά σε ότι θέλει ο πρόεδρος, προκειμένου να έχουν θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τις διοργανώσεις που κάνουν τα σωματεία τους και βέβαια οι αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ. στην διαμόρφωση των προκηρύξεων.

[ΔΣ]: Κατ’ αρχήν δεν είμαστε συνάδελφοι, γιατί οι συνάδελφοι έχουν κοινό στόχο και σκοπό, συζητούν, συμφωνούν ή διαφωνούν και τελικά η πλειοψηφία υπερισχύει.
Ποιες ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες? Η πτώχευση της χώρας? Οι κλειστές τράπεζες? Η ανέχεια?
Αν εννοείς θεσμικά τις ιδανικότερες συνθήκες, τότε σου απαντoύμε:
Ο αθλητικός Νόμος ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τη Διοίκησή μας. Το πλαίσιο εφαρμογής μπορεί να έχει προβλήματα τα οποία προσπαθήσαμε και προσπαθούμε (δυστυχώς χωρίς εσένα) να λύσουμε. Το πλαίσιο αυτό πιθανόν να σε εκπλήσσει, διότι ξεφεύγει από ένα στενό πλαίσιο «παρέας, γνωστών και φίλων» που έκαναν ό,τι ήθελαν γιατί δεν θα είχες την ευκαιρία να κάνεις ό,τι θέλεις με την παρέα σου , όπως παλαιότερα επί ΕΛΠΑ (παράβολα κλπ) και δεν γνώριζε κανένας άλλος εμπλεκόμενος με την διοργάνωση αγώνων τι συμβαίνει. Ουδέποτε κάποιο Σωματείο είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τα οικονομικά του χώρου των αγώνων αυτοκινήτου, ουδέποτε γνώριζε αν πληρώνουν όλοι τα ίδια ποσά για τις διοργανώσεις που αναλάμβαναν. Και εδώ πράγματι κάναμε την διαφορά, γνωρίζουν όλοι, μεταξύ των οποίων και εσύ. Η γνώση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλόπιστα ή κακόπιστα εις βάρος όχι της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης, όπως εσύ κι ελάχιστοι άλλοι -που προφανώς έχετε ταυτόσημες απόψεις ή και σκοπούς- πιστεύετε, αλλά εις βάρος των αθλητών και του χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ήσουν πάντα αντίθετος με το θεσμό της ΕΠΑ και τώρα συγκυριακά αναφέρεσαι σε αυτόν για να δημιουργήσεις εντυπώσεις χωρίς καμία πρόταση. (Η πρότασή σου για ανάληψη της ΕΠΑ από τον κ. Χαλιβελάκη γνωρίζεις ότι έχει κώλυμα με το άρθρο 3 του 2725/99 και όταν το ΔΣ σου ζήτησε να την τεκμηριώσεις κώφευσες. Το ΔΣ ακόμα περιμένει την απάντηση-τεκμηρίωσή σου. Εσύ δεν χρειάστηκε ποτέ να κουνήσεις θετικά το κεφάλι σου, διότι ποτέ το Σωματείο σου δεν αδικήθηκε από αυτή τη Διοίκηση και αυτό προκύπτει από δικά σου λόγια σε διάλογο με τον τον κ. Χαλιβελάκη.)

Ποιος ο λόγος κύριε Πρόεδρε, μετά την παραίτηση της κυρίας Πασσαλή, της ύπαρξης όλων των μελών του Δ.Σ. , εκτός εμού και του κυρ. Χατζημιχάλη των κ.κ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗ, ΠΑΣΣΑΛΗ,ΚΑΡΠΑΝΟΥ,ΣΙΔΕΡΗ, ΜΕΣΗΜΕΡΗ, ΨΑΡΑΚΟΥ &σε επιτροπές; Ποιος ο ρόλος τελικά ο δικός σας κ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗ στην Ομοσπονδία; Γιατί ενεπλάκη η Ομοσπονδία, και με ποια απόφαση του Δ.Σ., με αγώνες Dirt Cames, σαν διοργανωτής; και αναφέρεστε ως πρόεδρος στο συμπληρωματικό κανονισμό και με μέλη όχι στελέχη της Ομοσπονδίας, αλλά με μέλος άνθρωπο που έχει κάνει την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στην Ο.Μ.Α.Ε., με το ποσό των 170.000 ευρώ; Γιατί η Ομοσπονδία πλήρωσε τον Ιππόδρομο για διοργανώσεις επαγγελματιών του χώρου; Ποιος είναι ο κ. Καράμπελας και η εταιρεία TRISCELION που τους παραδώσατε τα REGULARITY;Με ποιο δικαίωμα ο επαγγελματίας χρονομέτρης και οργανωτής και μέλος του Δ.Σ. ο κ. Σιδέρης που δίνει εντολή στον Παρατηρητή και Πρόεδρο Αγωνοδικών να μην αφήσει τα τζιπ να τρέξουν όταν οι τεχνικοί κανονισμοί ισχύουν από 1/1/2019. Όταν υπάρχουν καταγγελίες από όλους τους αθλητές και τα σωματεία που διοργανώνουν αγώνες 4Χ4, ότι διέλυσε τους αγώνες 4Χ4 και όλοι μαζί τον αφήνετε ανεξέλεγκτο.

[ΔΣ:] Αν και δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο με ήσσονος σημασίας θέματα, έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε με τη διοργάνωση αγώνων της Ομοσπονδίας. Αναφέρεστε στους αγώνες DIRT GAMES, για τους οποίους η Ομοσπονδία συμβλήθηκε με τον ΟΠΑΠ για την ενοικίαση του χώρου 68 στρεμμάτων στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου, και για τους οποίους τέθηκε από πλευράς ΟΠΑΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση να τους ασφαλίζει και να τους οργανώνει η ΟΜΑΕ. Εκπλήσσεστε, κύριε Αποστολόπουλε, από την επιτυχία, και αυτό δείχνει την άποψή σας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο θέμα έγινε εκτενής αναφορά από τον Πρόεδρο στο ΔΣ και στην ΓΣ, και φυσικά πλήρης αποδοχή του σώματος, την οποία εντέχνως αποφεύγετε να αναφέρετε.
Ευθέως τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός σας. Να διοργανώνονται αγώνες σε ένα χώρο κόσμημα με απίστευτες υποδομές, πολιτισμένο, ή να διαφωνήσουμε με τον ΟΠΑΠ? Δεν συμμερίζεσθε την χαρά και των αγωνιζόμενων για την πρόοδο του motorsport σε μια μορφή όπως το Rallycross. Ποτέ δεν θέσατε ερώτημα ή ζητήσατε εξηγήσεις από το ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θυμηθήκατε τώρα στην παραίτησή σας - θυμωμένος από την επιτυχία του θεσμού. Η απόφαση για την σύμβαση με τον ΟΠΑΠ ελήφθη από το ΔΣ για τη μίσθωση των 68,5 στρεμμάτων του Ιπποδρόμου έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 750€ το διήμερο.
Αναφέρεστε στην παραίτηση της κυρίας Πασαλή. Δεν θα αναφερθούμε στο πόσο υποστηρίξατε το έργο της, αλλά ακριβώς διότι ήταν μεγάλο το κενό που άφησε -και μέχρι την τροποποίηση του καταστατικού της ΟΜΑΕ- τα μέλη του ΔΣ αναλάβαμε θέσεις μελών των Επιτροπών ακριβώς για να τις υποστηρίξουμε, όπως έκανε και η κυρία Πασαλή. Όσο για τη συμμετοχή σας στις Επιτροπές ούτε συζήτηση, την ίδια στιγμή που δεν μπορούσατε να παρευρεθείτε ούτε καν στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Στην οργανωτική επιτροπή των DIRT GAMES, και μόνο στον αγώνα του Ιπποδρόμου, πράγματι συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΔΣ. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το κύρος του Προέδρου μιας Ομοσπονδίας βοηθά στη συνεργασία με έναν όμιλο όπως ο ΟΠΑΠ (με δεδομένη την απαίτησή του για διοργάνωση από την Ομοσπονδία και μόνο), ή έχετε στη σκέψη σας το στενό σωματειακό συμφέρον;
Σε σχέση με τις 170.000€ τις οποίες εκταμίευσε η ΟΜΑΕ την παραμονή της συζήτησης του παγκοσμίου συμβουλίου της FIA το Δεκέμβριο του 2014, αν και είναι ένα θέμα προηγούμενης Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της οποίας έχει γίνει απαλλαγή από την ΓΣ των μελών της Ομοσπονδίας, σας αναφέρουμε τα εξής: Η ΟΜΑΕ τίμησε τη χώρα, το θεσμό του Ράλλυ Ακρόπολις και το κύρος της Πολιτείας πληρώνοντας το παράβολο του ΡΑ 2014, βασιζόμενη στην αναρτημένη στη «Διαύγεια» απόφαση πληρωμής των 170.000€ από τη ΓΓΑ, κάνοντας στην ουσία ταμειακή διευκόλυνση και τακτοποιώντας ένα χρέος της Ελλάδας, κίνηση που μας επέτρεψε να παραμείνουμε συνομιλητές ως χώρα και ως ομοσπονδία με την FIA. Σε άλλη περίπτωση θα ήμασταν κι εμείς στον «κουβά» των κακοπληρωτών Ελλήνων (της εποχής). Με αυτή την ενέργεια σώθηκε το Ακρόπολις την τελευταία στιγμή το 2014 και η Ομοσπονδία σήμερα έχει την εξουσιοδότηση για το Sporting Power και συνομιλεί έντιμα και αξιόπιστα με την FIA και τον Promoter του ERC. Θεωρούμε την αναφορά σας στο θέμα εντελώς κακόβουλη, διότι έχετε πλήρη γνώση όλων των στοιχείων του θέματος. Επίσης, γνωρίζετε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις του 2015 διεξήχθη χωρίς καταβολή παραβόλου στο Eurosport, ύψους 190.000 Ευρώ. Το Eurosport, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν η χώρα μας, και για να υποστηρίξει τον αγώνα σε ένα περιβάλλον με κλειστές τράπεζες σε μια χρεωκοπημένη χώρα, βοήθησε έμπρακτα.
Σχετικά με την εταιρεία ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ σας ενημερώνουμε ότι είναι Σωματείο. Όσο για τον Γιάννη Καράμπελα, είναι Αλυτάρχης των αγώνων Regularity ιστορικών αυτοκινήτων και πιστώνεται σε αυτόν, μαζί και σε στελέχη της ΟΜΑΕ -όπως στον κ. Γ.Παυλόπουλο, στην κα Φ.Ψαρράκου, στον κ. Π.Σιδέρη, στον κ. Σπ.Κατσιμαλή και σε άλλους- η επιτυχία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally της ΟΜΑΕ.
Αναφορικά με τον Πάνο Σιδέρη, σας ενημερώνουμε ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα διεκόπη το 2011. (Ελπίζω να έχετε κάτι να απαντήσετε, για την κακόβουλη αναφορά σας, στον Π. Σιδέρη, αν και όποτε χρειαστεί.)
Σε σχέση με τον αγώνα για τον οποίο αναφέρεστε, η απόφαση του ΔΣ ήταν για εφαρμογή των περιοριστών από 1 Ιουλίου 2018. Ο κ. Σιδέρης επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των κανονισμών και τίποτε άλλο.
Κατά συνέπεια, μη σπιλώνετε υπολήψεις και προσπαθήστε να ενημερώνεστε και να ενημερώνετε έγκυρα και έγκαιρα διότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι χορηγίες; Που μόνο εσείς ξέρετε, γιατί εγώ ως μέλος του Δ.Σ. δεν ξέρω, της Valvoline για τους αγώνες αναβάσεων- Drift, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί.

[ΔΣ:] Αν όντως δεν γνωρίζετε για τις χορηγίες στις οποίες αναφέρετε είναι είτε διότι, ως συνήθως, απουσιάζατε από τη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ, είτε διότι δεν φροντίσατε να διαθέσετε ελάχιστο χρόνο για να διαβάσατε τα σχετικά πρακτικά του ΔΣ. Εάν αφιερώνατε μόλις ένα λεπτό θα μαθαίνατε, αν όντως δεν γνωρίζατε. Επιλέξατε όμως να αναφέρεστε στις χορηγίες ενός Ομίλου του μεγέθους και του κύρους της Motor Oil - συνεργασία την οποία αντιμετωπίζουμε βλέποντας στο αύριο και όχι στο χθές, όπως ίσως θα επιθυμούσατε. Τα Σωματεία συμψήφιζαν τις χορηγίες με προηγούμενες οφειλές τους. Είστε μόνιμα απών και αναφέρεστε ως τιμητής των Σωματείων αυτών, ως συνεργάτης τους ή ως νομικός τους. Είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε ως μέλος του ΔΣ αλλά και ως Σωματείο, απλά με συνεννόηση και καλή πίστη. Δεν το επιλέξατε.

Βάση του άρθρου 15 του καταστατικού, το Δ.Σ. ορίζει τον πρόεδρο της ΕΠ.Α., το μόνο που κάνουμε εμείς το Δ.Σ., μετά την παραίτηση της κας Πασσαλή, τον Ιούνιο του 2018, το έχουμε θέμα στην ημερήσια διάταξη, κάθε Δ.Σ., χωρίς να έχουμε ορίσει έως και σήμερα Πρόεδρο. Και φτάσαμε στο τέλος του έτους και δεν ξέρουμε ποιος θα επικυρώσει και θα υπογράψει τα πρωταθλήματα του 2018 και ποιος θα προκηρύξει τα πρωταθλήματα του 2019. Καταστρατήγηση του Καταστατικού.

[ΔΣ]: Η ΕΠΑ όπως προβλέπει το Καταστατικό, αλλά και όπως αναγνωρίζετε κι εσείς, είναι μία επιτροπή της Ομοσπονδίας. Το γεγονός ότι το ΔΣ διορίζει μόνο τον Πρόεδρο, δεν σημαίνει πως η ΕΠΑ λειτουργεί αποκομμένα από την ΟΜΑΕ. Εννοείται πως η ΕΠΑ υλοποιεί την πολιτική του ΔΣ αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας της όλα τα χρόνια, προέκυψε στενή συνεργασία - πράγμα απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Εννοείται επίσης πως το άθλημα διοικείται ΜΟΝΟ από το ΔΣ που από την θέση του έχει την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη να επικυρώνει τα πάντα και να προκηρύσσει τα πάντα. Άλλωστε η αρμοδιότητα του ΔΣ προκύπτει μεταξύ άλλων και από τα άρθρα του καταστατικού 3.2 & 13 β.

Δεν ενημερώθηκα, ως μέλος Δ.Σ. σχετικά με την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή, ως απόρρητη κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της Ομοσπονδίας κου Μιχελακάκη, και διαφωνώ που δεν κοινοποιήθηκε στα Σωματεία- Μέλη ούτε καν ο απολογισμός – ισολογισμός για τα οικονομικά δεδομένα του 2017, ώστε να γνωρίζουν πως γίνεται η διαχείριση των χρημάτων τους, στην Γενική Συνέλευση 8 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.
Δεν ενημερώθηκα και είναι ανεπίτρεπτο καθ όλο το έτος 2018, που συμμετέχω σαν μέλος στο Δ.Σ. (σε αντικατάσταση του κου Χαλιβελάκη), ο ταμίας και ο λογιστής να μην έχουν θέσει θέμα στο Δ.Σ. ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα, τις υποχρεώσεις από τρίτους και προς τρίτους και το δώσε και λαβείν με τους φορείς (Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια, χορηγούς). Και ως εκ τούτου αποποιούμαι, ενδεχόμενη οικονομική διαχείριση, λάθη και ζημιές.

[ΔΣ]: Δεν παρευρεθήκατε παρά μόνο μία φορά σε συνεδρίαση του ΔΣ, δεν κάνατε ούτε μία φορά ερώτηση, δεν ζητήσατε ενημέρωση, αλλά μόνο μερικές φορές συμμετείχατε εξ αποστάσεως μέσω SKYPE –χωρίς, μάλιστα, καλή σύνδεση- και την ώρα της λειτουργίας του καταστήματός σας και μόνο μία με φυσική παρουσία. Απαντώντας και σε εσάς αλλά και στον κ. Χατζημιχάλη, του οποίου η παραίτηση-καταγγελία είναι πανομοιότυπη με τη δική σας, βεβαιώνουμε ότι η έκθεση των ορκωτών λογιστών ήταν απαίτηση του Προέδρου (όπως ανέφερε και σε ΔΣ το 2016) ακριβώς για να μην αφήσουμε έστω ελάχιστο περιθώριο να γίνει η Ομοσπονδία στόχος εκβιαστικής συναλλαγής και κακόβουλων σχολίων. Είναι εμπιστευτική κατ’ απαίτηση των ορκωτών λογιστών, προκειμένου να μην γίνει θέατρο σχολίων στο Facebook, αφού εκ των πραγμάτων είναι άτυπη και επιβοηθητική του έργου που προβλέπει ο Νόμος και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Συνεπώς δεν μπορείτε να αμφισβητείτε την βούληση της εταιρίας ορκωτών λογιστών για εμπιστευτικότητα, αλλά πολύ περισσότερο την ΑΝΑΓΚΗ για προστασία από διαρροές όταν έχει παραδεχτεί ενώπιον των μελών του ΔΣ ο κύριος Χατζημιχάλης ως μέλος του ΔΣ, λέγοντας ότι ‘….προώθησε έγγραφα σε 5-6 Σωματεία για να ενημερωθούν’ και η κατάληξη ήταν να κυκλοφορήσουν στο facebook παραποιημένα, δημιουργώντας εντυπώσεις κακοδιαχείρισης.

Δεν συμφωνώ, και είμαι τελείως αντίθετος με τον τρόπο διαχείρισης των καταγγελιών, προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που πλέον μας ενημερώνουν και στα προσωπικά μας email, σχετικά με καταγγελίες κατά κου Δημητρίου Βερούτη- μελών και στελεχών Δ.Σ. και Ομοσπονδίας για έκπτωση, ΣΥΜΑΡ& ΑΛΧΑ.

[ΔΣ]: Είναι πολύ ορατό πως δεν σας ενδιαφέρει η αντιμετώπιση των καταγγελιών, αφού ουδέποτε προτείνατε κάτι διαφορετικό από τους χειρισμούς που κάνουμε ήδη, αλλά σας ενδιαφέρει να ενισχύσετε τον κακό αντίκτυπο αυτών των ίδιων καταγγελιών εις βάρος της Ομοσπονδίας. Οι συμμαχίες δεν εντυπωσιάζουν πλέον καθόλου. Στο πρόσωπό σας η καλή πίστη μάλλον δεν υπάρχει. Συνηθίσαμε να βλέπουμε θύτες και θύματα εναγκαλισμένους. Πότε αναφερθήκατε στο θέμα αυτό στο ΔΣ; Υιοθετείτε ξένες και εχθρικές προς το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θέσεις χωρίς έρευνα και συζήτηση;

Και το πλέον ανέκδοτο κύριοι, γίνεται 5 χρόνια τώρα, η αλλαγή και εναρμόνιση του καταστατικού. Η μη αποδοχή του Ν. 2725 ,θέλουμε δεν θέλουμε ισχύει και είναι Νόμος του Κράτους, οι διατάξεις του οποίου είναι ισχυρότερες και προέχουν του καταστατικού μας.

[ΔΣ]: Οι μάσκες έπεσαν, και η παραίτησή σας νομίζετε ότι σας εξασφαλίζει για την επόμενη μέρα. Ποιος έθεσε θέμα μη αποδοχής του νόμου 2725, ενός νόμου ο οποίος ήταν και είναι προσπάθεια δεκαετιών με εσάς να απουσιάζετε?
Βεβαίως και τον αποδεχόμαστε και οφείλουμε να τον τηρούμε. Ένα άρθρο απογυμνώνει από στελέχη την ΟΜΑΕ και συνολικά το αυτοκίνητο και το Καρτ - το άρθρο 3. Γι’ αυτό είναι που προσπαθούμε, αλλά προφανώς το θέμα δεν σας αγγίζει, μιας και δεν έχετε πτυχίο Αλυτάρχη ή Αγωνοδίκη - ούτε καν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, όπως έχετε δηλώσει. Δεν είναι εύκολο να αποδεχτούμε ως καλόπιστη την αναφορά σας στο θέμα του άρθρου 3 του 2725/1999, όταν προ ολίγων μηνών διατυπώσατε εντελώς αντίθετη θέση, προφανώς στην τότε προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε την (κατά την άποψή σας τοπικού βεληνεκούς, εναντίον του Σωματείου του οποίου είσαστε Πρόεδρος) καταγγελία με βάση του ίδιο άρθρο.
Όσο για την αλλαγή καταστατικού, ουδέποτε κάνατε προτάσεις – παρότι τις ζήτησε ο Πρόεδρος από το σύνολο των μελών του ΔΣ.

Πάψτε κύριε Πρόεδρε, να βλέπετε φαντάσματα, λειτουργήστε την Ομοσπονδία με αξιοκρατία και όχι με ψηφοθηρία Σωματείων- ψηφοφόρων σας, εφαρμόστε τους κανονισμούς για όλους , τοποθετήστε ένα Πειθαρχικό και Ελλανόδικο που οι αποφάσεις τους δεν θα βλέπουν αυτόν που παραπέμπεται. Ασχοληθείτε σαν Δ.Σ. για τους σκοπούς που σας εξέλεξαν ( έσοδα – έξοδα – επίλυση λειτουργικών προβλημάτων αγωνιζομένων, τρέιλερ, πινακίδες, δημόσιες σχέσεις με υπηρεσίες). Φέρτε τα σωματεία δίπλα στην Ομοσπονδία και όχι μόνο στις Γ.Σ, στις εκλογές με συγκεκριμένα θέματα συζήτησης. Θυμίστε μου πότε έγινε η τελευταία συγκέντρωση αγωνιζομένων εκτός από τις απονομές; Αν θυμάμαι καλά η τελευταία ήταν το 2013.

[ΔΣ]: Ουδέποτε ενδιαφερθήκατε για το τι κάνει η Ομοσπονδία για θέματα που αφορούν σε τρέιλερ, πινακίδες, για τις σχέσεις της με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αν είχατε ενδιαφερθεί θα είχατε λάβει τις κατάλληλες ενημερώσεις - τώρα, όμως, θα πρέπει να περιμένετε τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας.
Αμφισβητείτε, όμως, και το Πειθαρχικό Σώμα και την Ελλανόδικο, όπως είχε κάνει και ο «συνάδελφός» σας κ. Χατζημιχάλης, ο οποίος έλαβε την κατάλληλη απάντηση όταν έθεσε θέμα στο ΔΣ (πρακτικά της συνεδρίασης της 28/11/2016: «…αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η κα Πασαλή θα είναι Πρόεδρος της ΕΠΑ και ανανεώνεται η θητεία της υπάρχουσας Πειθαρχικής Επιτροπής».)
Όσον αφορά στις «αποφάσεις» του Πειθαρχικού και του Εθνικού Δικαστηρίου Εφέσεων, νομίζετε ότι δύναται ο Πρόεδρος να τις χειραγωγεί - ακόμα κι αν το ήθελε; Να χειραγωγεί τις αποφάσεις τριών έγκριτων νομικών και 7 ή 8 βετεράνων αγωνιζόμενων, οι οποίοι τις απαρτίζουν;
Πώς τολμάτε, επίσης, να αναφέρεστε σε αγωνιζόμενους, χωρίς να έχετε να μας πείτε τι κάνατε εσείς γι’ αυτούς (που είναι και η εκ του Νόμου υποχρέωσή σας); Τους ενημερώσατε, άραγε, για την αρτιότητα των ασφαλιστήριων συμβολαίων; Για το πόσο καλύτερα έγιναν, για το συμβόλαιο της νομικής προστασίας, και από τι τους προστατεύει;
Αλήθεια, τι κάνατε; Μήπως αγώνες των οποίων η ποιότητα και η οργανωτική επάρκεια τους έφεραν στο σημείο αμφισβήτησης από τον παρατηρητή της ΟΜΑΕ, βάσιμα και τεκμηριωμένα; Ένας αγώνας, κε Αποστολόπουλε, δεν είναι μόνο μια φιέστα για την εκκίνηση και μία για τον τερματισμό - αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος. Το ζητούμενο σήμερα είναι η ασφάλεια θεατών και αγωνιζομένων, η οποία εξασφαλίζεται από την επιμόρφωση των Στελεχών του Σωματείου σας. Αλλά ούτε σε αυτόν τον τομέα είχατε επιτυχίες: στο μοναδικό Σεμινάριο της ΟΜΑΕ για το οποίο εκδήλωσαν ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν τρία (!) Στελέχη σας, τελικά δεν εμφανίστηκαν.

Πάψτε κύριε Πρόεδρε, να μιλάτε για αντιπολίτευση και «σκατόψυχους», άλλωστε «σας αδειάζουμε την γωνιά», που δεν σας αφήνουν να ασχοληθείτε με το έργο σας. Η Ομοσπονδία δεν είναι κτήμα σας, για την σωστή διαχείρισή της σας εξέλεξαν και αυτό πρέπει να κάνετε σήμερα εσείς , αύριο κάποιοι άλλοι.

[ΔΣ]: Δεν γνωρίζουμε σε ποιούς αναφέρεστε, ως «σκατόψυχους» - προφανώς εσείς γνωρίζετε.
Στο πρόσωπό του Προέδρου της ΟΜΑΕ αμφισβητείτε το σύνολο του ΔΣ - πρόσωπα εκλεγμένα, με προσφορά, τα τελευταία 5 χρόνια αλλά και στο παρελθόν. Υπάρχει διαδικασία για αυτή την αμφισβήτηση, κ. Αποστολόπουλε, και είναι η διαδικασία της πρότασης μομφής στο Προεδρείο και στο ΔΣ. Εσείς προτιμήσατε την παραίτηση, παραθέτοντας λόγους που θα κρίνουν οι αναγνώστες της επιστολής σας, σε απόλυτη σύμπλευση με το άλλο παραιτούμενο μέλος του ΔΣ κ. Χατζημιχάλη, με πανομοιότυπη επιστολή - το περιεχόμενο της οποίας εκφεύγει των ορίων μιας επιστολής παραίτησης, μιας καλόπιστης κριτικής επιστολής. Και από την στιγμή που κοινοποιείται σε αναρμόδια πρόσωπα και υπηρεσίες λαμβάνει τον χαρακτήρα καταγγελίας, ευτυχώς για το χώρο, τα Σωματεία και τους αθλητές του, στηριζόμενη σε απόλυτα ανακριβή στοιχεία και δεδομένα που μόνο εσείς, ο κ. Χατζημιχάλης και λοιποί, όχι περισσότεροι των δακτύλων της μίας παλάμης, γνωρίζετε. Να είσαστε σίγουρος ότι η μοναξιά σας θα είναι τελικά το αποτύπωμά σας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Λυπάμαι που η καθημερινότητα, η φύση της δουλειάς μου, καθώς και η απόσταση δεν μου επέτρεψαν να έχω περισσότερο και ενεργότερο ρόλο στα καθημερινά της ΟΜΑΕ, αν και προσπάθησα μέσω Skype, να συμμετέχω στις περισσότερες συνεδριάσεις.

[ΔΣ]: Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συγκροτείται από μέλη από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Λαμία, Ξάνθη, Πάτρα, Κρήτη (και στο παρελθόν Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Κόρινθο, Τρίπολη). Μόνο εσείς δεν συμμετείχατε ποτέ στις συνεδριάσεις, πλην μίας. Να είσαστε σίγουρος ότι όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ έχουν προσφέρει χρόνο, κόπο, γνώση και εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, όπως ακριβώς αξιώνει η έννοια των συλλογικών οργάνων. Αν αυτό σας εντυπωσιάζει, μάλλον η έννοια της συλλογικής δημοκρατικής δράσης σας είναι άγνωστη και γι΄ αυτό το λόγο, και όχι γι΄ αυτούς που αναφέρετε, η απόφαση της παραίτησής σας είναι ορθή.

Κλείνοντας θα σας παρακαλέσω να αναθεωρήσετε στο σύνολο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργήσατε τα χρόνια που βρίσκεστε οι περισσότεροι από εσάς στις καρέκλες του Δ.Σ., μήπως ο χώρος μας βρεθεί εκεί που του αξίζει.

[ΔΣ]: Αν αυτή είναι η Διοίκηση με την οποία συγκρίνετε το έργο της Ομοσπονδίας, τότε προφανώς πρόκειται για μη συγκρίσιμα «υλικά».

Υποβάλλω και δεν ανακαλώ, την παραίτησή μου από το Δ.Σ. γιατί στην ζωή μου έχω μάθει να περπατάω με το κεφάλι ψηλά , να έχω απαντήσεις για όλους και για όλα , κάτι που σήμερα δεν μπορώ να κάνω μιας και η ενημέρωσή μου για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και το Δ.Σ. είναι ανύπαρκτη.

[ΔΣ]: Αλήθεια, μπορεί να συγκριθεί η ενημέρωση που έχουν σήμερα τα Σωματεία με αυτήν που είχαν όταν ήσασταν Γεν. Γραμματέας της ΟΜΑΕ με παράλληλη λειτουργία της ΕΛΠΑ; Αναλογιστείτε πόσα εξερχόμενα έγγραφα από την τότε ΟΜΑΕ επί δική σας θητεία έφυγαν προς τα Σωματεία και πόσα φεύγουν σήμερα. Τα δεδομένα, στα οποία στηρίζεται άλλωστε και ο Διοικητικός απολογισμός των μέχρι σήμερα διοικήσεων της ΟΜΑΕ, σας αφήνουν έκθετο. Δυστυχώς, κύριε Αποστολόπουλε, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και τα στελέχη της, έχοντας επιφορτισθεί με υποχρεώσεις και έργο το οποίο ουδέποτε θελήσατε να αναλάβετε, δεν έχουν την πολυτέλεια για προσωπική ενημέρωση. Τα έγγραφα και η τεχνολογία μας βοηθούν και μας διευκολύνουν, εσείς μέχρι σήμερα έχετε αρνηθεί εν τοις πράγμασι αυτή την βοήθεια.

Παρακαλώ , η παρούσα επιστολή μου, όπως κοινοποιηθεί, άμεσα, γιατί διαφορετικά θα αναγκαστώ να προβώ από μόνος μου σε δικές μου ενέργειες.
Καλή συνέχεια
ΜΙΧΑΗΛ Αναστ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

[ΔΣ]: Το ΔΣ με χαρά κάνει αποδεκτή την παραίτησή σας, ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε και εμείς με το κεφάλι ψηλά, υπερήφανοι για τους συνεργάτες μας.
Στα 4,5 τελευταία χρόνια ουδέποτε εκφράσατε δυσαρέσκεια. Ουδέποτε αντιδράσατε στις αποφάσεις της ΕΠΑ-ΟΜΑΕ, γιατί ουδέποτε αδικηθήκατε - ούτε εσείς, ούτε το Σωματείο σας.
Το αίμα, όμως, νερό δεν γίνεται. Ίσως νοσταλγείτε το παρελθόν, το οποίο έχει καταγραφεί και καταδικαστεί στη συνείδηση των εμπλεκόμενων στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πάρτε το απόφαση, κ. Αποστολόπουλε, ότι η εποχή ΕΛΠΑ πέρασε ανεπιστρεπτί.
Όσο για την Ιστορία της ΑΟΛΑΠ, έχει κι αυτή καταγραφεί - και είναι κρίμα να τη χαρακτηρίζει η στάση σας, όπως την εκφράζετε στην εν λόγω επιστολή.
Τέλος, σας ευχαριστούμε θερμά που βοηθήσατε να αντιληφθούμε, με τη δήλωσή σας, ότι υπάρχει «αντιπολίτευση» στην Ομοσπονδία, αν και δεν υπάρχουν περιθώρια, διότι τα στελέχη του χώρου μας είναι λίγα για τον όγκο των αθλητών μας και, όπως πολλές φορές έχει λεχθεί στο ΔΣ, δεν υπάρχουν περιθώρια για «αντιπολίτευση» αλλά μόνο για διοίκηση. Την αρνηθήκατε.

ΥΓ:
Κύριοι,
με επιστολή η ΑΟΛΑΠ, προς το Δ.Σ., την ΕΠ.Α – χωρίς Πρόεδρο και την Επιτροπή Ραλλύ , ενόψει της κατάρτισης του προγράμματος αγώνων για το 2019, εζήτησε, σεβόμενη την περήφανη ιστορία της από το 1973, το επετειακό 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ενώ δεν υπήρχε, λόγω έλλειψης του Ράλλυ Ακρόπολις 2019, να διοργανώσει έναν μεγάλο διήμερο αγωνιστικά, τριήμερο οργανωτικά αγώνα, δίνοντας αίγλη στο Motorsport Πανελλήνιος , σας ενημερώσαμε ότι έχουμε την οικονομική και οργανωτική δυνατότητα συνδυάζοντας την αμέριστη συμπαράσταση που χρόνια τώρα έχουμε από την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους χορηγούς μας, αποτέλεσμα μηδέν, γιατί δεν είμαστε «η λέσχη ψηφοφόρος του Προέδρου» ή επειδή ο Πρόεδρος ΑΟΛΑΠ είναι μέλος της αντιπολίτευσης;;;;;;;;;;;;;;

[ΔΣ]: Για την οργανωτική σας επάρκεια έχουμε άποψη. Για την οικονομική σας επάρκεια, δεν ασχολούμαστε.
Σχετικά με τον Πρόεδρό σας, αναρωτιόμαστε πότε αισθάνθηκε, αλήθεια, αδικημένος, και για ποιόν λόγο. Άλλωστε πιο πάνω αναφέραμε πως στην πράξη είσαστε από τους «ευνοημένους» - χωρίς αυτό να συμβαίνει για να ευνοηθείτε, αλλά επειδή η Ομοσπονδία λειτουργεί αξιοκρατικά και με διαδικασίες.
Σήμερα, τηρώντας διαδικασίες, δεν εγκρίναμε τον αγώνα.
Εικάζουμε ότι τελικά ο «επετειακός» αγώνας ήταν ο λόγος της παραίτησής σας.

Ομόφωνα το ΔΣ

Last modified on Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 20:45