Print this page
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 15:07

Νέα διαδικασία της FIA για την έκδοση πρώτης διεθνούς αγωνιστικής άδειας

Σύμφωνα με τελευταία πληροφόρηση που έλαβε η ΟΜΑΕ από τη FIA, η διαδικασία έκδοσης της πρώτης διεθνούς αγωνιστικής άδειας θα προϋποθέτει -από την 1η Ιανουαρίου 2022- την υποχρεωτική συμμετοχή στα μαθήματα eLearning και στις αντίστοιχες εξετάσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Κατά το Παράρτημα L του διεθνούς αγωνιστικού κώδικα, ο αθλητής που επιθυμεί να εκδόσει διεθνή αγωνιστική άδεια για πρώτη φορά, θα πρέπει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της FIA μέσω της πλατφόρμας eLearing, που χωρίζονται ανάλογα με το είδος αγώνων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν: αγώνες Πίστας, Δρόμου ή Junior.

Στη συνέχεια, ο αθλητής θα πρέπει να απαντήσει σωστά, σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που ακολουθούν. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, θα αποκτά μια βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου της FIA, την οποία και θα καταθέτει στην ΟΜΑΕ μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα για την έκδοση της διεθνούς αγωνιστικής άδειας.

Κάθε αθλητής έχει τρεις προσπάθειες για να απαντήσει σωστά σε ποσοστό άνω του 80 τοις εκατό, των ερωτήσεων. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα πρέπει να παρακολουθήσει εκ νέου του σεμινάριο, από την αρχή, ώστε να φτάσει και πάλι στο τελικό στάδιο των ερωτήσεων.

Η διαδικασία σύνδεσης με το πρόγραμμα Driver Safety Training eLearning της FIA για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και της εξέτασης είναι πολύ απλή:

1. Μπαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://elearning.fia.com/learn/register 
2. Συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής και βάζετε τον κωδικό DRIVER-SRG
3. Μετά την εγγραφή σας, επιλέγετε το είδους αγώνα που σας ενδιαφέρει και τη γλώσσα.

Για να βοηθηθείτε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ