Print this page
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 17:43

Ένα μοναδικό διήμερο αγωνιστικού θεάματος με ελεύθερη είσοδο στην Υπερειδική του ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 17-18/9

Δύο μοναδικές γιορτές του μηχανοκίνητου αθλητισμού -των αυτοκινήτων Drift το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και των υπόλοιπων αγωνιστικών αυτοκινήτων την Κυριακή 18/9- περιμένουν τους λάτρεις του motorsport στον επιβλητικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους τους θεατές.

Η προσφορά του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη να παραχωρήσει το ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ της Υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις στην ΟΜΑΕ και στους Ελληνες λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου, θα δημιουργήσει μία ιστορική στιγμή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας.

Κατά συνέπεια, με ιδιαίτερη χαρά και προσμονή, η ΟΜΑΕ και η ΕΠΑ ανακοινώνουν τον φιλικό αγώνα «All Stars Drift Race» το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και την Ατομική Χρονομέτρηση όλων των αγωνιστικών αυτοκινήτων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και στη παγκοσμίου επιπέδου Υπερειδική Διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις.

«All Stars Drift Race» το Σάββατο 17/9
Το Drift παγκοσμίως είναι μία από τις πιο συναρπαστικές και θεαματικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο, με ελεύθερη είσοδο να δει το μοναδικό φιλικό αγώνα «All Stars Drift Race». Με τους καλύτερους Έλληνες οδηγούς Drift και τα αυτοκίνητά τους που ξεπερνούν τους 600 ίππους.

Η πίστα στο εσωτερικό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας θα τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να καλύψει τις ανάγκες των αγώνων Drift με διαδρομή πλάτους 14 μέτρων. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε ζευγάρια, σε μάχες με πολύ καπνό, door to door συναγωνισμό, για να προσφέρουν απλόχερα το συγκλονιστικό θέαμα της κατηγορίας Pro (Drift 1).

Ο αγώνας ξεκινά το πρωί του Σαββάτου. Οι μάχες των διπλών περασμάτων θα ξεκινήσουν στις 19.00 και θα ολοκληρωθούν στις 22.30 κάτω από το φως των προβολέων του ΟΑΚΑ. Oι συμμετοχές του αγώνα, που αφορούν μόνο στα αυτοκίνητα προδιαγραφών Drift 1-Pro, ανοίγουν την Παρασκευή 9/6 και λήγουν την Τετάρτη 14/9. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την απονομή των επάθλων στον νικητές στις 22:30.

Ατομική Χρονομέτρηση την Κυριακή 18/9
Όμως, το θέαμα δεν σταματά εκεί. Την επόμενη μέρα το ραντεβού με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ανανεώνεται - αυτή τη φορά με τους αγωνιζόμενους των Ράλλυ, των Αναβάσεων και των άλλων μορφών αγώνων.

Οι οδηγοί των θεσμών αυτών του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πολλών και διαφορετικών ειδών αγωνιστικά αυτοκίνητα, θα βρεθούν στη μοναδικά διαμορφωμένη διαδρομή του ΟΑΚΑ, για να αγωνιστούν σε μια θεαματική αναμέτρηση Ατομικής Χρονομέτρησης.

Oι συμμετοχές του αγώνα ανοίγουν την Παρασκευή 9/9, και λήγουν την Τετάρτη 14/9.

Το θέαμα είναι εγγυημένο για τους λάτρεις των αγώνων, που θα μπορέσουν να το απολαύσουν δωρεάν. Και όσο για τους αγωνιζόμενους, θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να οδηγήσουν μέσα στο μεγαλύτερο και επιβλητικότερο στάδιο της Ελλάδας, στα χνάρια των κορυφαίων οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Για κάθε κατηγορία αγώνων θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση και έπαθλα, στο τέλος της ημέρας.

Δύο μεγάλες γιορτές για όλη την οικογένεια, μία ευκαιρία να έρθουμε κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην επιβλητικότητα του ΟΑΚΑ των 60.000 θέσεων, που διαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει την Υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις. Ραντεβού, λοιπόν, το άλλο Σαββατοκύριακο 17-18/9 στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη διαδοχική μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

ALL STARS DRIFT RACE - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ALL STARS RACE - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ