Print this page
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 19:55

Αντίο στον ιατρό και φίλο μας Νίκο Παππά (1969-2022)

Με ανείπωτη θλίψη άπαντες στην ΟΜΑΕ, όπως και σε όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας, θρηνούμε την απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου: του γιατρού μας, του αγαπημένου μας φίλου και πολύτιμου συνεργάτη Νίκου Παππά, σε ηλικία 53 ετών.

Ο Νίκος Παππάς υπήρξε ένας από τους πιο ευγενείς ανθρώπους του χώρου μας, ένας λαμπρός επιστήμονας. Ένας Άνθρωπος που βρισκόταν στο πλευρό των Ελλήνων αγωνιζόμενων και στελεχών σε αμέτρητους αγώνες τις τελευταίες δύο δεκαετίες, από το πρώτο του Ράλλυ Ακρόπολις το 2002, προσφέροντας σε όλους απλόχερα τις ιατρικές του υπηρεσίες και συμβουλές, πάντοτε με ευγένεια και χαμόγελο.

Με το ίδιο χαμόγελο, και με απόλυτη γενναιότητα, αντιμετώπισε το τελευταίο χρονικό διάστημα την επάρατη νόσο. Έδωσε μια άνιση μάχη με απερίγραπτη δύναμη, μην αφήνοντας τίποτα να τον εμποδίσει να προσφέρει, μέχρι τέλους, την πολύτιμη βοήθειά του στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου. Για όλη του τη βοήθεια αυτή θα του είμαστε πάντοτε ευγνώμονες.

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε την 21η Μαΐου 1969 και πήρε το Πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, στην Ιταλία. Έκανε το μεταπτυχιακό του στην Αθήνα και πήρε την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής. Εργαζόταν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Αθικίων.

Παράλληλα, ανέπτυξε και ευρύτατο ανθρωπιστικό έργο: προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), όπως και στη «+πλεύση» («σύμπλευση»), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία υποστήριξης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών.

Η ενασχόλησή του με τους αγώνες αυτοκινήτου ξεκίνησε από το μπάκετ, από τη θέση του συνοδηγού σε αγώνες Ράλλυ. Όμως, το 2002 «πάντρεψε» τις δύο τους αγάπες, τους αγώνες και την ιατρική: ξεκινώντας από το Ράλλυ Ακρόπολις εκείνης της χρονιάς, ο Νίκος ήταν δίπλα μας σε όλο και περισσότερους αγώνες.

H εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη (20/9) στις 11:00 στον Αγ. Παντελεήμονα Άνω Καλαμακίου. Σύσσωμη η ΟΜΑΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλληπητήρια στους συγγενείς, οικείους και -αμέτρητους- φίλους του Νίκου Παππά. Αντίο γιατρέ μας, αγαπημένε μας φίλε Νίκο. Θα μας λείψεις πολύ, και θα σε θυμόμαστε πάντα.