Print this page
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 10:44

Karting: Σημαντική εμπειρία για 5 Έλληνες αθλητές στην Adria

Με τις αποσκευές τους γεμάτες από εμπειρίες επέστρεψαν από την Adria της Ιταλίας τα μέλη της ομάδας Cosmorally Kart Academy, που έλαβαν μέρος στον εναρκτήριο γύρο του Rotax Challenge Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Central and East European Rotax Challenge) κατά τη διάρκεια του διημέρου 18-19 Μαρτίου.

Ο αγώνας που φιλοξενήθηκε σε μια από τις πιο γνωστές πίστες καρτ της Ιταλίας, συγκέντρωσε περισσότερες από 200 συμμετοχές και όπως αναμενόταν, ο συναγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος σε όλες τις κατηγορίες. Από τους 5 Έλληνες αθλητές της ομάδας, ο "βενιαμίν" της παρέας Λάζαρος Ουγιάρογλου, αγωνίστηκε στην Κατηγορία Micro Max όπου κατέλαβε την 25η θέση, βελτιώνοντας διαρκώς τις επιδόσεις του και δείχνοντας έτοιμος για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Πέραν όμως της Micro Max, εκτεταμένη ήταν η ελληνική παρουσία στην Senior Max όπου έλαβαν μέρος οι Πάρης Τζέλεπης, Απόστολος Παρασχούδης,  Νίκος Σαλπιγγίδης και Μάκης Σώης. Παρά τη μικρή τους εμπειρία σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρά τις ατυχίες κατατάχθηκαν στην 39η, 41η, 42η και 44η θέση αντίστοιχα, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια της αγωνιστικής τους εμπλοκής. 

 

Ο Προπονητής και Team Manager της Kosmosrally Kart Academy, Γιώργος Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: 

"Αυτός ο αγώνας ήταν για εμάς μια συναρπαστική εμπειρία και τόσο τα παιδιά όσο και η ομάδα τον απόλαυσαν, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Δεν είχαμε δουλέψει ξανά σε πίστα με τόση γόμα, όμως παρόλα αυτά στην περίπτωση του Πάρη Τζελέπτη βρεθήκαμε γρήγορα κοντά στον κορυφαίο ανταγωνισμό και είχαμε την ταχύτητα να μπούμε στον Τελικό. Όμως ο Πάρης στάθηκε άτυχος, καθώς τέθηκε δυο φορές εκτός αγώνα από λάθη άλλων και είναι χαρακτηριστικό πως για το συμβάν στον ημιτελικό, ο οδηγός που το προκάλεσε τιμωρήθηκε άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες. Όσον αφορά δε στους άλλους τρεις Senior οδηγούς της ομάδας, όλοι τους σημείωσαν πρόοδο. Ο Απόστολος Παρασχούδης δεν κατάφερε να μπει στον Τελικό για μία θέση, ενώ οι Νίκος Σαλπιγγίδης και Μάκης Σώης δούλεψαν πολύ, είχαν δυναμικές μάχες και σίγουρα γύρισαν με άλλο επίπεδο στην πατρίδα μας. Άφησα τελευταίο στην αναφορά μου τον μικρό μας αθλητή, Λάζαρο Ουγιάρογλου που ήταν η πιο επιτυχημένη παρουσία μας στην Adria. Σε μια πίστα  όπου τα καρτ της Κατηγορίας Micro ξεπερνούσαν τα 100 χλμ./ώρα, ο μικρός όχι μόνο κατάφερε να γράψει πάρα πολύ κάλους χρόνους, αλλά και να ανέβει προσωρινά μέχρι την 12η θέση του Τελικού. Όμως, μια υπερβολή τον κλείδωσε στην εξωτερική μιας στροφής και άνοιξε την πόρτα στο γκρουπ τον οδηγών που προηγουμένως με πολύ προσπάθεια είχε προσπεράσει, ώστε να τον ρίξουν και πάλι στη 20 θέση του Super Final. 

Ακόμη, επιβλητική και ιδιαίτερα ευγενική ήταν η στάση των αρχόντων του αγώνα, ενώ παρόντα ήταν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη από τις τάξεις της Rotax, κάτι που δείχνει την ποιότητα του θεσμού. Στο πλευρό μας βρέθηκε για μια μέρα δοκιμών, ο προσωπικός μου φίλος Franco Stinccheli, νικητής του πρώτου γύρου του Ιταλικού πρωταθλήματος στην κατηγορία KZ και ιδιοκτήτης της φίρμας σασί καρτ DFM που αναβίωσε πρόσφατα, ο οποίος μας προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του. Επιστρέφουμε στο "σπίτι" μας, την πίστα καρτ Drive Park στο Νέο Ρύσιο με ανανεωμένο κέφι και κίνητρο,  για να καταστρώσουμε τα νέα μας σχέδια και να προπονηθούμε ακόμη περισσότερο".

 

Δηλώσεις οδηγών

Λάζαρος Ουγιάρογλου:

" Ήταν υπέροχα. Στη σχάρα εκκίνησης του τελικού  βρισκόμουν περίπου στη μέση, έχοντας εμπρός μου σχεδόν όσα καρτ συμμετέχουν συνολικά στην κατηγορία, στη χώρα μας, τη στιγμή που πίσω μου βρίσκονταν άλλα τόσα.  Για πρώτη φορά ξεπέρασα τα 100 χλμ./ώρα σε αγώνα και το ευχαριστήθηκα πολύ. Στην Ιταλία έκανα νέους φίλους, που ελπίζω σύντομα να αντιμετωπίσω ξανά".

Πάρης Τζελέπης: 

"Με την ομάδα προσπαθήσαμε για το καλύτερο, δώσαμε πολλές μάχες, μάθαμε καινούργια πράγματα, αλλά είχαμε κάποιες άτυχες στιγμές πληρώνοντας λάθη άλλων. Όμως, πρέπει να αποδεχτούμε πως έτσι είναι η μορφή των αγώνων που συμμετέχω και για αυτό, είναι γεμάτοι  από ανάμεικτα συναισθήματα.  Έχω εντυπωσιαστεί από την οργάνωση, που ήταν καταπληκτική, ενώ ταυτόχρονα ήταν φανερή η ευγένεια, κάτι που μου λείπει σαν αίσθηση  στα Ελληνικά αγωνιστικά  δρώμενα κατά την διαχείριση κρίσιμων στιγμών, όπως ήταν εκείνες στα γεγονότα που ενεπλάκην. Οι άρχοντες του αγώνα με την στάση του με έπεισαν ότι δεν ήταν εκεί για να κάνουν επίδειξη εξουσίας, αλλά για να θωρακίσουν το fair play και να σβήσουν εν τη γενέσει τους, άσχημες συμπεριφορές. Ήδη, ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα μας  στο εξωτερικό με την Cosmosrally Kart Academy.

Απόστολος Παρασχούδης:

"Ήταν ένας αγώνας που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις,  τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από το επίπεδο των οδηγών. Δυστυχώς δεν κατάφερα να προκριθώ στον Τελικό,  αλλά οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν σημαντικές. Έμαθα πώς πρέπει να διαμορφώνεται το στήσιμο του καρτ και το οδηγικό στυλ σε συνθήκες με πάρα πολύ γόμα στην πίστα, αφού τέτοιες συνθήκες δύσκολα συναντούμε στις ελληνικές πίστες. Ευχαριστώ την ομάδα μου, η οποία έχει θέσει τις σωστές βάσεις και την απαραίτητη φιλοσοφία για να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες και κυρίως,  για να αναδείξει νέους οδηγούς μέσω της ακαδημίας της."

Νίκος Σαλπιγγίδης:

"Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία,  από την πρώτη ημέρα ως την τελευταία. Σίγουρα επιστρέφω γεμάτος από παραστάσεις που θα αποτελέσουν τον ιδανικό οδηγό, ώστε μαζί με την ομάδα μου να συνεχίσουμε την αναζήτησή μου στο αγαπημένο μου σπορ. Οι εγκαταστάσεις και η διοργάνωση, ήταν πραγματικά εξαιρετικές και πολύ υψηλού επιπέδου".

Μάκης Σώης:

"Μια εβδομάδα σε μια από τις καλύτερες πίστες της Ευρώπης με οδηγούς πολύ υψηλού επιπέδου, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Αν και στο αγωνιστικό κομμάτι είχα μερικές ατυχίες, εντούτοις δεν το βάζω κάτω και την επόμενη φορά θα πάω καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την άψογη υποστήριξη που μου παρείχε όλη την εβδομάδα! Ακόμη και το γεγονός ότι έμεινα εκτός τελικού, μου έδωσε την δυνατότητα να απολαύσω τους συναθλητές μου και ιδιαίτερα την μάχη των Amatti και Langhi, που κινήθηκαν σε επίπεδο 100% και αποτέλεσε ακόμη μια αξιοσημείωτη εμπειρία!

 

Αποτελέσματα Micro

Αποτελέσματα Senior

Last modified on Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 11:17