Print this page
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 15:48

Karting: Αγώνας προσαρμογής για τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη στην Ιταλία

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης αγωνίστηκε στις 17-19 Μαρτίου στον 3ο γύρο του Rok Cup Italia στην γνωστή πίστα του Lonato, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία για τη συνέχεια.

Όταν ένας Έλληνας αθλητής karting συμμετέχει σε αγώνες με τόσο υψηλό επίπεδο συναγωνισμού, είναι δεδομένο πως μόνο θετικές εμπειρίες μπορεί να αποκτήσει. Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη, που αγωνίστηκε στην Κατηγορία Junior και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, άφησε θετικές εντυπώσεις. 

Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στην πίστα South Garda Karting, στην κωμόπολη Lonato del Garda της Βόρειας Ιταλίας προσμετρούσε στο Rok Cup Italia, θεσμό ενιαίου τύπου για καρτ που χρησιμοποιούν κινητήρες Rok. O νεαρός Έλληνας αθλητής, έλαβε μέρος στον αγώνα οδηγώντας ένα εντελώς νέο καρτ με σασί της BirelArt και ελαστικά Bridgestone. Την ευθύνη προετοιμασίας είχαν η ελληνική Zorri Motorsport και η ιταλική Miliziano Kart, ενώ μηχανικός ήταν ο οδηγός και Πρωταθλητής καρτ Στέλιος Σαγανάς και Team Manager-Προπονητής, ο Στάθης Ξηνταβελόνης. Επειδή τόσο το καρτ όσο και ο θεσμός συνιστούσαν εντελώς νέα δεδομένα για τον οδηγό, ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης ασχολήθηκε κυρίως με το στήσιμο του καρτ αλλά και την δική του προσαρμογή σε συνθήκες υψηλού κρατήματος της πίστας, που δεν είχε ξαναβιώσει στο παρελθόν. 

Όσον αφορά στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου, ο νεαρός οδηγός αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν κολλημένο θερμοστάτη στα πρωινά Ελεύθερα Δοκιμαστικά, κάτι που φαίνεται πως επηρέασε την απόδοση του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά πέτυχε τον 20ό χρόνο στο γκρουπ του και βρέθηκε στην 40ή θέση συνολικά. Στο προκριματικό σκέλος και έχοντας εκκινήσει από τις πίσω θέσεις, δεν κατάφερε να αποφύγει μια σύγκρουση μεταξύ προπορευόμενων οδηγών και έχασε πολύ χρόνο, τερματίζοντας στη 19η θέση και με σπασμένο πίσω προφυλακτήρα ο οποίος επηρέαζε την ταχύτητα του καρτ, αφού είχε κολλήσει στο ελαστικό. Έτσι, ξεκίνησε τον Β' Τελικό από τη 4η θέση για να τον ολοκληρώσει στην 5η θέση, μετά από συναρπαστικό αγώνα.

Ο προπονητής του Τζώρτζη Μαρκογιάννη, Στάθης Ξηνταβελόνης δήλωσε:  

«Ο αγώνας αυτός ήταν μία τεράστια εμπειρία για όλους μας. Η ατυχία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Παράλληλα εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας, με βασική το υπέρβαρο κατά 5 κιλά, σύνολο και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τις εξαλείψουμε. Στόχος μας πλέον είναι ο επόμενος αγώνας, που θα διεξαχθεί στην Adria στις 16 Απριλίου και στον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα περισσότερων δοκιμών ώστε να γνωρίσει ο οδηγός την πίστα».   

 

Αποτελέσματα

 

Last modified on Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 19:53