Print this page
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 18:28

Ισπανικό Πρωτάθλημα GT: Δύο δεύτερες θέσεις του Κανάρογλου στη Ναβάρα

Με δύο δεύτερες θέσεις στους ισάριθμους αγώνες που άνοιξαν το φετινό Ισπανικό Πρωτάθλημα GT, στην πίστα της Ναβάρα στη βόρεια Ισπανία το σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2019, ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Κανάρογλου τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο 45χρονος Έλληνας οδηγός θα ακολουθήσει όλους τους (πέντε διπλούς) φετινούς αγώνες του θεσμού, συμμετέχοντας με το εντυπωσιακό Mosler MT900 στην κορυφαία κατηγορία αυτοκινήτων προδιαγραφών GT3. Το ΜΤ900 κινεί ο ατμοσφαιρικός V8 7λιτρος κινητήρας Corvette LS6, απόδοσης 550 ίππων.

Ο Κ. Κανάρογλου είχε εκκινήσει έναν αγώνα του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος πέρσι, αλλά ουσιαστικά επιστρέφει στο θεσμό μετά από 3 χρόνια - στη διάρκεια των οποίων αγωνιζόταν κατά κύριο λόγο στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Κάθε αγώνας στο Ισπανικό Πρωτάθλημα GT διαρκεί 48 λεπτά συν έναν γύρο, και μια από τις πιο δύσκολες πτυχές του είναι η διαχείριση του «κυκλοφοριακού» προβλήματος στην πίστα, δεδομένου ότι μαζί με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3 αγωνίζονται ταυτόχρονα και λιγότερο ισχυρά αυτοκίνητα της χαμηλότερης κατηγορίας Τουρισμού.

Το πρώτο πρωί του διημέρου στη Ναβάρα ο Έλληνας οδηγός κατέκτησε τη δεύτερη θέση της εκκίνησης στις χρονομετρημένες δοκιμές. Οι κατατακτήριες σε αυτό το θεσμό έχουν δύο σκέλη, διότι αρκετές συμμετοχές αποτελούνται από δύο αγωνιζόμενους που εναλλάσσονται στο μπάκετ του ίδιου αυτοκινήτου - σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Κανάρογλου, που είναι ο μοναδικός που οδηγεί το Mosler.

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς, το Σάββατο 6 Απριλίου, ξεκίνησε με αμφίβολες καιρικές συνθήκες και η βρεγμένη άσφαλτος μετέτρεψε σε γρίφο την επιλογή ελαστικών. Ο 45χρονος Έλληνας οδηγός εντέλει επέλεξε slicks, για στεγνή άσφαλτο, και σύντομα αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν η σωστή επιλογή - καθώς έφτασε δεύτερος στην καρό σημαία.
Στο δεύτερο αγώνα, την επόμενη ημέρα, ένα μικρό συμβάν -μια επαφή με έναν πιο αργό συνδυασμό- τον άφησε με πρόβλημα σε ένα ακρόμπαρο κι έτσι του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Παρόλα αυτά, ο Κ. Κανάρογλου διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το πρόβλημα, μείωσε το ρυθμό του και κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση μέχρι τέλους.

Ήταν μια διπλή επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, σε έναν μακρινό θεσμό, στον οποίο συμμετέχουν κατά κύριο λόγω Ίβηρες, αλλά και Γάλλοι και Μονεγάσκοι. «Ζούσα πολλά χρόνια στην Ισπανία, και μιλάω καλά ισπανικά», εξήγησε ο Κ. Κανάρογλου. «Μιας και έμαθα εκεί να αγωνίζομαι, πολλοί φαντάζομαι πως ξαφνιάζονται όταν με βλέπουν με ελληνική σημαία. Πάντως, η υποδοχή που μου επιφυλάσσουν είναι πολύ καλή και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πολλούς αγωνιζόμενους τους γνωρίζω από προηγούμενες χρονιές, και είναι εύκολο για μένα», κατέληξε.

Ο επόμενος αγώνας του Ισπανικού Πρωταθλήματος GT, και κατά συνέπεια και του Κωνσταντίνου Κανάρογλου σε αυτό, θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου στο Motorland της Αραγωνίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.