Print this page
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 15:28

Διπλή νίκη του Κανάρογλου στην Αραγονία!

Ο Κωνσταντίνος Κανάρογλου κατέκτησε τη νίκη -σε επίπεδο γενικής- και στους δύο αγώνες της δεύτερης φετινής συνάντησης του Ισπανικού Πρωταθλήματος GT, στην πίστα Motorland της Αραγονίας, κι έτσι έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Σε μια από τις πιο προσφιλείς του πίστες, την οποία γνωρίζει καλά, και σε ιδανικές συνθήκες ηλιοφάνειας τόσο στον πρωινό όσο και στον απογευματινό αγώνα, ο Έλληνας οδηγός κατέκτησε με το πρωτότυπο Mosler MT900 την τρίτη θέση της εκκίνησης για τον πρώτο και την πολ ποζίσιον για τον δεύτερο.

Από την τρίτη θέση, στην πρώτη συνάντηση, ο Κανάρογλου κατάφερε να προσπεράσει τους δύο προπορευόμενους και, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τους αργότερους συνδυασμούς μικρότερων κατηγοριών που συνάντησε, να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία.

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με ένα αγωνιστικό συμβάν. Ο αγωνιζόμενος μιας Ferrari που ακολουθούσε τον Κανάρογλου, με κρύα φρένα, έχασε το φρενάρισμα στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, ακούμπησε στο Mosler και τα δύο αυτοκίνητα έκαναν τετ-α-κε. Στη συνέχεια, τρία άλλα αυτοκίνητα προσέκρουσαν στη Ferrari.

Σε όλο τον αγώνα ο Έλληνας οδηγός προσπάθησε να ανακτήσει το χαμένο χρόνο και τις θέσεις που έχασε στο συμβάν της πρώτης στροφής. Τα κατάφερε, και έφτασε ξανά στην πρωτοπορία μέχρι τον τερματισμό, για να διπλασιάσει τις νίκες του σε μία από τις καλύτερες αγωνιστικές του ημέρες.

Έτσι, ο Κωνσταντίνος Κανάρογλου έφυγε από την Αραγονία με εξαιρετική συγκομιδή βαθμών - και το ίδιο ελπίζει να κάνει και στην τρίτη φετινή συνάντηση του Πρωταθλήματος GT της Ισπανίας, στις 22-23 Ιουνίου στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια.

Στο τέλος του αγώνα ο Έλληνας οδηγός ευχαρίστησε την ομάδα του, την ισπανική E2P (Escuela Espanola de Pilotos): «Η ομάδα έκανε εκπληκτική δουλειά στο στήσιμο του αυτοκινήτου και στη διαχείριση του αγώνα. Η ομάδα αυτή είναι μια από τις παλιότερες και πλέον καθιερωμένες στην Ισπανία, με εμπειρία μεγαλύτερη των 40 ετών.»

Εκτός από την αγωνιστική ομάδα, η Ε2Ρ οργανώνει track days και εκπαιδευτικά σεμινάρια για ανθρώπους που θέλουν είτε να μάθουν να οδηγούν καλύτερα είτε να γίνουν οδηγοί αγώνων. Επιπλέον, διοργανώνει εταιρικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και άλλες εκδηλώσεις προώθησης για εταιρείες όπως η BMW και η Mercedes, μεταξύ άλλων.