04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 14:31

Λιβέρης: Τέταρτος στον τελικό του Πανευρωπαικού Rotax στη Σουηδία

Τέταρτος στον τελικό του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Kart Rotax στο Kristianstad της Σουηδίας αναδείχθηκε ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης, παρόλο που ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ο ταχύτερος της διοργάνωσης.

Ο 16χρονος οδηγός σημείωνε τους ταχύτερους γύρους στις δοκιμές, τόσο στη δυνατή βροχή που έπεσε το Σαββατο αλλα και στο στεγνό που επακολούθησε. Στις μικτές όμως συνθήκες που επικρατούσαν στα προκριματικά, ο Διονύσης οδήγησε πολύ συντηρητικά και κατέληξε 23ος , αν και μόλις 0.5” απο τον ταχύτερο στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αυτό αγώνα. Ετσι από τις πίσω θέσεις της κατάταξης κατόρθωσε να ανέβει σταδιακά στην 17η θέση, στη συνέχεια στην όγδοη, να φτάσει έως την τρίτη θέση για να καταλήξει τέταρτος.

Τέταρτος επίσης είναι επί του παρόντος και στο πρωτάθλημα, που θα κριθεί στο διπλό αγώνα το Σεπτέμβριο στο Wackersdorf της Γερμανίας.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την παγκόσμια και ευρωπαική πρωταθλήτρια ομάδα DAEMS από το Βέλγιο, στην ανώτατη κατηγορία Rotax DD2, με καρτ δύο ταχυτήτων, 35 ίππων και φρένα στους τέσσερις τροχούς που έφταναν τα 130 χλμ στην ευθεία. Προπονητής του είναι ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρικτές του η EΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φουτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Επόμενος αγώνας του Διονύση είναι στο πρωταθλημα Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη, στο τέλος του Ιουλίου.