Print this page
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Άτυχο διήμερο για τον Λιβέρη στην Τσεχία

Με τη «μπουκιά στο στόμα» έμεινε ύστερα από θεαματική προέλαση από την τελευταία θέση στην εκκίνηση, ο νεαρός έλληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Steel Ring της Τσεχίας, όταν μία ένσταση από Αυστριακή ομάδα του στέρησε μια θέση στο βάθρο του αγώνα πρωταθλήματος Kart Rotax Κεντρικής Ευρώπης.

Ο Λιβέρης στα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν σταθερά ο ταχύτερος ώσπου ο κινητήρας του παρέδωσε το πνεύμα. Το δεύτερο μοτέρ υστερούσε αισθητά βγαίνοντας από τις κλειστές στροφές και στην βιασύνη του να έχει ελεύθερη πίστα μπροστά του στα προκριματικά, και να πετύχει καλό χρόνο, ο 16χρονος πιλότος είδε την προσπάθεια του να ακυρώνεται λόγω της απροσεξίας του να είναι σε κίνηση πριν δοθεί η πράσινη σημαία και συνεπώς να καταταγεί τελευταίος.

Από την τελευταία θέση που ξεκίνησε, ο Διονύσης κατόρθωσε να ανελιχθεί και να φτάσει να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στην εκκίνηση του μεγάλου τελικού – έχοντας προηγουμένως να ανέβει στη δεύτερη θέση, την οποία δεν μπόρεσε όμως να διατηρήσει.

Στο τέλος δέχτηκε ένσταση ότι είχε «σπρώξει» στην προσπέραση τον αυστριακό συναγωνιστή του και παρότι οι κριτές δεν είχαν σημειώσει κάτι αντίστοιχο, η ένσταση έγινε δεκτή και η ποινή των 10 δευτερολέπτων έριξε το Διονύση στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης ομάδα DAEMS από το Βέλγιο στην ανώτατη διαμόρφωση DD2 των 35 ίππων, δύο ταχυτήτων και φρένων στους τέσσερις τροχούς. Τον Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-Χ ΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φουτμπωλ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.