Print this page
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:38

Centaurus Racing Team: Επιβράβευση των κόπων στην Τσεχία!

Η φετινή αγωνιστική περίοδος για την ομάδα Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έκανε τον κύκλο της και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της στην Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία καθώς για πρώτη φορά η ομάδα συμμετείχε σε τρεις διαγωνισμούς, μέσα σε μία χρονιά.

Έναρξη αυτού του όμορφου ταξιδιού αποτέλεσε ο διαγωνισμός της Ιταλίας στον οποίο η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την 17η θέση στη γενική κατάταξη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα δυναμικά αγωνίσματα λόγο ενός απρόσμενου προβλήματος στα φρένα.

Σειρά είχε μετά ο διαγωνισμός της Γερμανίας που αποτελούσε και τον κυριότερο στόχο της ομάδας, καθώς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξεις τις δυνατότητές σου αλλά παράλληλα να εξοπλιστείς με καινούργιες γνώσεις, να εντοπίσεις και να διορθώσεις λάθη. Έτσι και σε αυτόν τον διαγωνισμό η ομάδα, αντιμέτωπη με μερικά από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον κόσμο, κατάφερε να πάρει την 8η θέση στον σχεδιασμό (Design presentation).

Κοιτώντας πάντα μπροστά και έχοντας γεμίσει με περισσότερη όρεξη και γνώση, η Centaurus Racing Team συνέχισε για τον τελικό προορισμό της, τον διαγωνισμό της Τσεχίας. Μετά τις όποιες διορθώσεις και αλλαγές έγιναν με βάση τα δεδομένα από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς η ομάδα ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον πήχη και έγινε πιο ανταγωνιστική. Έτσι, όλοι οι κόποι επιβραβεύθηκαν καθώς η ομάδα της Θεσσαλίας κατέκτησε πιο αναλυτικά τις εξής θέσεις :

Στατικά αγωνίσματα:
Cost and manufacturing: 1η θέση
Business plan presentation: 2η θέση
Design presentation: 11η θέση

Δυναμικά αγωνίσματα:
Acceleration: 6η θέση
Autocross: 6η θέση
Endurance and efficiency: DNF

Γενική κατάταξη: 14η θέση

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε αυτή η χρονιά για την Centaurus Racing Team, αφήνοντας πολλές αναμνήσεις με έντονα συναισθήματα στα μέλη που ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στην ομάδα παράλληλα με την λήξη του τελευταίου διαγωνισμού και με ακόμα περισσότερες γνώσεις και όρεξη για δουλεία να περιμένουν τα μέλη που συνεχίζουν ή ξεκινούν τώρα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλους τους χορηγούς που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια και επενδύουν στην γνώση και την εξέλιξη και φυσικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι. Τέλος μην ξεχνάμε τους γονείς που κατανοούν και ενισχύουν αυτή την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Από Σεπτέμβρη η Centaurus Racing Team θα επανέλθει ακόμα πιο δυναμικά, έτοιμη για να τρέξει ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα.

[Δελτίο Τύπου]