Print this page
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:44

Ο Γιώργος Καφαντάρης στο FIA Karting Academy Trophy 2020

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας Μini του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, Γιώργος Καφαντάρης, είναι ο οδηγός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό κορυφαίο διεθνή θεσμό FIA Karting Academy Trophy.

Ο 12χρονος, αθλητής του Σωματείου Σ.ΦΙ.ΚΑ., θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε ορισμένους από τους κορυφαίους οδηγούς Karting της ηλικίας του στον κόσμο, έχοντας επί δύο διαδοχικά χρόνια στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας στη Mini (καθώς και στη Mini B, το 2018).

Ο θεσμός της CIK-FIA, το FIA Karting Academy Trophy, περιλαμβάνει και φέτος τρεις αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Karting. Όλοι οι αγωνιζόμενοι του θεσμού συμμετέχουν με πανομοιότυπο εξοπλισμό, ο οποίος τους αποδίδεται έπειτα από κλήρωση.

Ο Γιώργος Καφαντάρης θα αγωνιστεί και στις τρεις συναντήσεις. Η πρώτη από αυτές θα διεξαχθεί 30 Απριλίου - 3 Μαΐου στην πίστα του Lonato, στην Ιταλία. Θα ακολουθήσουν στις 18-21 Ιουνίου ο αγώνας του Genk στο Βέλγιο, και στις 10-13 Σεπτεμβρίου ο αγώνας στο LeMans της Γαλλίας.