Print this page
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:32

Rallye Monte Carlo 2021: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τους Παυλίδη-Harryman!

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21/1 ξεκίνησε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και μαζί η προσπάθεια των Νίκου Παυλίδη-Allan Harryman! Το πλήρωμα της Step Racing δεν απουσιάζει από τον αγώνα τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα φέτος στα χέρια του ένα ολοκαίνουριο Peugeot 208 Rally4!

Το μενού του εναρκτήριου σκέλους περιλάμβανε δύο ιδιαίτερα γλιστερές ειδικές διαδρομές, με τη βροχή να πέφτει στην περιοχή γύρω από την Gap όλο το απόγευμα. Όντας κατάλληλα προετοιμασμένοι και οδηγώντας μυαλωμένα, οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman έκαναν ένα πολύ αισιόδοξο ξεκίνημα στον αγώνα, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της κατηγορίας τους σε σύνολο 20 συνδυασμών που πήραν εκκίνηση.

«Σκοπός μας ήταν να κινηθούμε προσεκτικά στις ειδικές της Πέμπτης, και να μάθουμε ακόμη περισσότερο το Peugeot 208 Rally4 που οδηγούμε για πρώτη φορά σε αγώνα. Πραγματοποιήσαμε την τέταρτη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας μας στην πρώτη διαδρομή, ένα αποτέλεσμα που μας άφησε πολύ ικανοποιημένους. Στη συνέχεια, οδηγήσαμε πιο συντηρητικά, καθώς η δεύτερη διαδρομή ήταν αρκετά επικίνδυνη, με αρκετά πληρώματα να βγαίνουν εκτός δρόμου και διατηρήσαμε τη θέση μας», δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Χρησιμοποιήσαμε βρόχινη γόμα, η οποία ήταν κατάλληλη για τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε στις ειδικές διαδρομές. Υπήρχαν αρκετά γλιστερά σημεία με λιωμένο χιόνι, κάτι το οποίο είχαμε στις σημειώσεις μας και μας είχαν υποδείξει και οι πλοηγοί μας.»

Αναφορικά με τη συνέχεια του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Θεσσαλονικιός οδηγός δήλωσε: «Την Πέμπτη πήραμε μια πρώτη γεύση από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Απομένουν τρεις δύσκολες ημέρες, καθεμιά από τις οποίες έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Εμείς θέλουμε να μάθουμε το αυτοκίνητο ακόμη περισσότερο και να ανεβάσουμε το ρυθμό μας σταδιακά. Σίγουρα μπορούμε να πιέσουμε ακόμη περισσότερο.»

Το πλήρωμα της Step Racing προβάλλει το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σκοπός του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας.

Το Rallye Monte Carlo συνεχίζεται την Παρασκευή με τη διεξαγωγή πέντε ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 120 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/StepRacing/  
και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr