Print this page
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 10:17

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων στους FIA Motorsport Games του Paul Ricard

Η δεύτερη διοργάνωση του FIA Motorsport Games που διεξήχθη στο Paul Ricard (25-30 Οκτωβρίου) ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι αγώνες ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης στο λιμάνι της Μασσαλίας μπροστά από το μουσείο Πολιτισμών Ευρώπης και Μεσογείου όπου 463 αθλητές από 72 χώρες του κόσμου παρέλασαν μπροστά σε πλήθος θεατών που βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν.

Ακολούθησε η διεξαγωγή των αγώνων τις επόμενες 2 μέρες και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η τελετή λήξης με τις απονομές των μεταλλίων σε όλα τα αθλήματα. Στο FIA Motorsport Games, η Team Greece συμμετείχε σε 4 κατηγορίες των αγώνων τις Rally 2, Rally 4, Drift & Esports (simracing).

Αναλυτικότερα στο Drift ο Γιώργος Λαγός με BMW E36 κατετάγη 11ος στους 30 για τον τελικό και τα διπλά περάσματα εντυπωσιάζοντας τους θεατές. Στα διπλά, με καθαρά περάσματα κατάφερε και έφτασε μέχρι τους Top 8 ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Στο esports (simracing) ο Χάρης Μητρόπουλος στον αγώνα των προημιτελικών τερμάτισε στην 3η θέση που του έδωσε μια καλύτερη θέση εκκίνησης στους ημιτελικούς. Στον ημιτελικο έκανε έναν πολύ καλό αγώνα κερδίζοντας μια θέση και μια καλύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης του τελικού. Στον τελικό ξεκινώντας από την 7η θέση του grid, ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή προσπέραση στον συναθλητή του από την Σιγκαπούρη λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα τερμάτισε στην 6η θέση κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Στο Rally 4, οι Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου κάνοντας έναν σταθερό αγώνα τερμάτισαν στην 6η θέση της κατηγορίας τους στην πρώτη τους ασφάλτινη συμμετοχή ανάμεσα σε υψηλό ανταγωνισμό και πρωτόγνωρες συνθήκες για το πλήρωμα.

Στο Rally 2, οι Νικόλας Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος ενώ βρίσκονταν στην 11η θέση της κατηγορίας τους, αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα στο Skoda Fabia Rally2 στην τελευταία ειδική διαδρομή, που αν και το ξεπέρασαν δεν κατάφεραν να φέρουν το αυτοκίνητο στον τερματισμό εντός χρόνου.

Το FIA Motorsport Games αποτελεί αναμφίβολα μια καλά οργανωμένη και προβεβλημένη διεθνή διοργάνωση του motorsport. Με τη συμμετοχή της και τα θετικά σχόλια που εισέπραξε η Team Greece έθεσε τις βάσεις για μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Ελληνικής αποστολής στο μέλλον.

FIA Motorsport Games 2022 - Team Greece
Drift - Γιώργος Λαγός
Esports - Χάρης Μητρόπουλος
Rally 2 - Νικόλας Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος
Rally 4 - Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου
Team leader - Γιώργος Μπράτσος
Team clothing - PUMA Greece

Η επόμενη διοργάνωση είναι τον Οκτώβριο 2024 στην Ισπανία και στο Circuit Ricardo Tormo.