Print this page
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 17:04

Αποφάσεις της ΓΣ του ΣΟΑΑ

Σε κλίμα συνεργασίας ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον χώρο των ελληνικών αγώνων, διεξήχθη χθες η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Παρουσία 49 οδηγών αποφασίσθηκε να εντατικοποιηθούν οι κινήσεις που θα έχουν ως στόχο την ισχυροποίηση του Συνδέσμου μέσα από λογικές, εφικτές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιχάλης Ευθυμίου, ο Θανάσης Κουρνιάτης, οι οποίοι φρόντισαν με τη συμμετοχή να δείξουν τη σημασία της κοινής προσπάθειας των οδηγών μέσω του ΣΟΑΑ. Σώμα και προεδρείο συμφώνησαν πως η εικόνα των αγώνων το 2017 ήταν φτωχή με το Ράλι Ακρόπολις να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης προβολής.

Μέσα από τη συζήτηση για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 προέκυψε μια νέα συνάντηση που ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου με παρόντες όσους περισσότερους οδηγούς γίνεται από τον χώρο των αγώνων ράλι και ταχύτητας. Κοινή συνισταμένη όλων όσοι παρευρέθησαν στην Γ.Σ. ήταν πως οι αγώνες που έχουν ανακοινωθεί για το πρόγραμμα του 2018 είναι πολλοί και απέχουν από την λογική του να κάνουν τους θεσμούς πιο ενδιαφέροντες για οδηγούς και θεατές.

Όσον αφορά το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda οι οδηγοί είπαν τις απόψεις τους για την εναρκτήρια φετινή χρονιά, δηλώνοντας ικανοποιημένοι τόσο από το Skoda Fabia 1.2 TSI, όσο και από τα ελαστικά της Nankang που χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες. Παράλληλα οι οδηγοί του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda μέσω ψηφοφορίας δήλωσαν πως επιθυμούν να λάβουν μέρος σε τρεις αγώνες ταχύτητας και τρεις αναβάσεις του 2018. Οι αναβάσεις αυτές θα είναι της Ριτσώνας, του Διονύσου και της Πορταριάς, ενώ για τους αγώνες ταχύτητας εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει και ένας αγώνας στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.

Περισσότερα για την προετοιμασία του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda ενόψει του 2018 θα ανακοινωθούν σε νεότερη επικοινωνία, όπως εξάλλου και τα αποτελέσματα της πολύ σημαντικής συνάντησης της 20ης Δεκεμβρίου με τους οδηγούς των αγώνων ράλι και ταχύτητας.